Tolmon to powiem ci tak. Zgaduje i nie odpowiadaj, bo to twoja sprawa. Ale zgaduję, że z Polski wyjechałeś nie rok, nie dwa, ani nie 5 lat temu. Strzelam, że to co najmniej parenaście lat lub więcej. Otóż na tym osiedlu jest i Rada Osiedla, jest i Rada Bloku, są mieszkańcy i dozorca. Ale i na tym osiedlu są i żule spod sklepu. No i niestety Polska jest traktowana jako ten ostatni mieszkaniec osiedla.
Ale zmieńmy temat. Moja żona pracuje w sklepie z rzeczami dla noworodków. No i kurcze przychodzą sobie babcie które nic nie kupują tylko sobie oglądają rzeczy. Nie będę urażał innych bo musiałbym użyć wulgarnego potoku słów. Nigdy tego nie zrobiłem. Może ZOMO czy ORMO rozwiązywały by takie problemy? Oczywiście są ludzie którym ma się rodzić dziecko i robią zakupy w 5 minut. Nikt się nie zastanawia czy kolor kocyka jest dobry - jak to było kiedyś. Po prostu wpad, zakup i wypad.
No i co najgorsze. Od poniedziałku bunkrujemy się w mieszkaniu w trójkę.

Coś czuję, że się pozabijamy

Wiecie, jest coś gorsze od korony

Też tak macie

Przecież nie będę pił od rana

Urlop ma niby potrwać tydzień. Ale w to nie wierzę.
Jak żyć Panie Premierze?
Wytrzymał ktoś tyle ze swoją "babą"

edit: dzisiaj kupuję pianino elektrocznie i uczymy się grać. Ma ktoś coś wartego polecenia dla początkującyh?
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!