Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
LowcaGlowMilionerow
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Nieprzeczytany post autor: LowcaGlowMilionerow »

fx-technik pisze:
22 maja 2019, 17:42
@LowcaGlowMilionerow
A ty posiadasz licencję doradcy finansowego?
Co ciebie upoważnia do udzielania ludziom porad biznesowych???

@Reszta użytkowników
Jeżeli nie, to propunuję tym niezadowolonym złożyć pozew zbiorowy!
Niech gościu pozna czym jest Gniew Boży!
Nie udzielam żadnych porad finansowych, ani księgowych, ani innych tego typu, obwarowanych prawem.

Jeśli zrobiłem coś w swoim biznesie co mi podniosło zysk, zautomatyzowało zarobki, pozwoliło wystartować bez kapitału to nie mogę powiedzieć tego innym i podzielić się swoim doświadczeniem?

Jeśli mam wiedzę jak mieć bezpłatną reklamę, to nie mogę podzielić się tymi metodami z innymi? Polecić jakichś bezpłatnych narzędzi biznesowych, partnerów, którzy pomogą wystartować komuś bez kapitału w biznesie, powiedzieć gdzie i czego szukać?

A jeśli ktoś będzie miał wyniki, to wtedy może się odwdzięczyć wynagradzając mi czas, który poświęciłem na uczciwych zasadach. To nie porady, to dzielenie się doświadczeniami.

Widzę, że mój projekt "Płacisz tylko za wyniki, a jak nie masz efektów to nie płacisz" Ci się nie podoba.

Mogę się jedynie domyślać dlaczego. Wielu osobom nie będzie się podobać takie podejście, szczególnie tym co sprzedają jakaś wiedzę, w zamian za iluzję efektów.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

LowcaGlowMilionerow pisze:
22 maja 2019, 19:40
fx-technik pisze:
@LowcaGlowMilionerow

@Reszta użytkowników
Nie udzielam żadnych porad finansowych, ani księgowych, ani innych tego typu, obwarowanych prawem.

Jeśli zrobiłem coś w swoim biznesie co mi podniosło zysk, zautomatyzowało zarobki, pozwoliło wystartować bez kapitału to nie mogę powiedzieć tego innym i podzielić się swoim doświadczeniem?

Jeśli mam wiedzę jak mieć bezpłatną reklamę, to nie mogę podzielić się tymi metodami z innymi? Polecić jakichś bezpłatnych narzędzi biznesowych, partnerów, którzy pomogą wystartować komuś bez kapitału w biznesie, powiedzieć gdzie i czego szukać?

A jeśli ktoś będzie miał wyniki, to wtedy może się odwdzięczyć wynagradzając mi czas, który poświęciłem na uczciwych zasadach. To nie porady, to dzielenie się doświadczeniami.

Widzę, że mój projekt "Płacisz tylko za wyniki, a jak nie masz efektów to nie płacisz" Ci się nie podoba.

Mogę się jedynie domyślać dlaczego. Wielu osobom nie będzie się podobać takie podejście, szczególnie tym co sprzedają jakaś wiedzę, w zamian za iluzję efektów.
To jest dokładnie udzielanie porad finansowych.
Przeczysz sam sobie, i to od razu w następnym zdaniu!!!

A, za twoją opinię "przy kawce", to nikomu prawnie nie wolno tobie zapłacić!
Może, co najwyżej ci za kawkę zapłacić.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

LowcaGlowMilionerow
Stały bywalec
Stały bywalec

fx-technik pisze:
22 maja 2019, 19:47
22 maja 2019, 19:40
fx-technik pisze:
@LowcaGlowMilionerow

@Reszta użytkowników

To jest dokładnie udzielanie porad finansowych.
Przeczysz sam sobie, i to od razu w następnym zdaniu!!!

A, za twoją opinię "przy kawce", to nikomu prawnie nie wolno tobie zapłacić!
Może, co najwyżej ci za kawkę zapłacić.
Tak to zrobię, że będę mógł.Po to są prawnicy...
Ale ten projekt będzie dużo większy niż myślałem, ponieważ przyłączyło się do mnie kilka osób.
Do usłyszenia za jakiś czas.

Lorcan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lorcan »

22 maja 2019, 17:40
Lekarze powinni mieć płacone za wyleczenie lub utrzymanie w zdrowiu, a wszelkiej maści szkoleniowcy za wyniki.
Niestety ale nie do końca się z tym zgodzę.
Dlaczego wypłata lekarza ma być uzależniona od ,,utrzymywania" zdrowia osoby palącej 3 paczki papierosów dziennie? :lol:

Lekarz ma Cie obadać, przepisać Tobie leki, powiedzieć żebyś rzucił palenie.
A to jak zrobisz zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

fx-technik, czy linki w Twojej stopce nie prowadzą do płatnych porad finansowych? Masz licencję?
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

meylo pisze:
22 maja 2019, 22:01
fx-technik, czy linki w Twojej stopce nie prowadzą do płatnych porad finansowych? Masz licencję?
Nie, ja nie udzielam porad finansowych.
Ja tylko szkolę w zakresie umiejętności korzystania z moich narzędzi.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

LowcaGlowMilionerow
Stały bywalec
Stały bywalec

Lorcan pisze:
22 maja 2019, 21:57
22 maja 2019, 17:40
Lekarze powinni mieć płacone za wyleczenie lub utrzymanie w zdrowiu, a wszelkiej maści szkoleniowcy za wyniki.
Niestety ale nie do końca się z tym zgodzę.
Dlaczego wypłata lekarza ma być uzależniona od ,,utrzymywania" zdrowia osoby palącej 3 paczki papierosów dziennie? :lol:

Lekarz ma Cie obadać, przepisać Tobie leki, powiedzieć żebyś rzucił palenie.
A to jak zrobisz zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.
Oczywiście to tylko taka wzmianka, musiałbym to rozwinąć na 10 stron, co dokładnie mam na myśli.

Bo gdyby na przykład spojrzeć na człowieka w holistyczny sposób, to prawdziwy lekarz potrafiłby wyleczyć ciało, umysł i ducha Więc jeśli palisz, to szkodzisz sam sobie na zdrowiu świadomie, więc coś nie gra z Twoim podejściem do siebie samego i tu rada "rzuć palenie" nie pomoże, a to, że ktoś pali często jest wynikiem np tego, że nie ma szacunku do swojego ciała, na przykład, i potrzebuje pomocy i porad w tej kwestii ;)

Nie miałem na myśli lekarza sprzedającego leki, jak jest obecnie, który wypisuje Ci receptę i mówi, że trzeba by rzucić palenie ;)

Długi temat...

LowcaGlowMilionerow
Stały bywalec
Stały bywalec

fx-technik pisze:
22 maja 2019, 22:55
meylo pisze:
22 maja 2019, 22:01
Nie, ja nie udzielam porad finansowych.
Ja tylko szkolę w zakresie umiejętności korzystania z moich narzędzi.
Widzisz do czego prowadzi Twoje oskarżenie mnie o brak podstaw do dzielenie się swoim doświadczeniem i zachęcanie użytkowników aby złożyć pozew zbiorowy wobec mnie, za to. że tylko zacząłem mówić o pewnym pomyśle i podejściu do edukacji w temacie zarabiania ?

Po prostu nasza postawa obraca się przeciwko nam, bo nikt nie jest idealny i na pewno wiele by się znalazło prawnych sprzeczności w tym co robisz, ale takie coś znajdziesz w większości firm, bo nikt od razu nie wydaje na prawników, aby wszystko było idealnie.

Może Twoja postawa jest przyczyną tego, że setki kumpli których masz na SKype, jak pisałeś, po prostu nie chcą mieć z Tobą nic wspólnego.

Ja bym się obawiał, że kiedyś mnie też zaczniesz straszyć pozwami, gdyby nasze relacje się pogorszyły.

Ja osobiście unikam takich osób, a Ty chcesz uczyć obsługi swoich narzędzi finansowych z taką postawą?

Mówią to, jako przyjaciel, nie oskarżam Cie o nic, rozumiem, że ludzie są po prostu zagubieni, ja sam również w wielu kwestiach nie odnajduje się jakbym chciał, ale uczymy się całe życie i wszyscy powinniśmy dążyć do tego aby świat był lepszym miejscem, wiedząc, że ludzie po prostu mogą się czasami mylić, robić głupie rzeczy pod wpływem emocji itd.

Myślę, że właściwa postawa wobec tego o czym pisałem - projekcie "Pieniądze tylko za wyniki", - byłaby taka, żebyś po prostu podpowiedział mi, że fajnie byłoby spotkać się przed startem z jakimś prawnikiem, żeby to jakoś prawnie fajnie ustawić, aby nikt mi nie zarzucił, że robię coś wbrew prawu.

Tymczasem napisałeś, żeby złożyć wobec mnie pozew zbiorowy, zanim jeszcze cokolwiek zrobiłem....

Jak myślisz?

Fajnie abyś napisał coś konstruktywnego, z czego ktoś kto będzie czytał ten posty coś wyciągnął.

To nie jest żaden atak na Ciebie, mam dobre intencje.

Pozdrowienia!

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Gdyby nie to, że dostałem już ostrzeżenie za słowo, które maderator uznał za obraźliwe to bym powtórzył!
Nie jestem głupi i z góry znam wasze odpowiedzi i ewentualne zarzuty.
Dziwię się Meylo, bo znamy się już dosyć długo i nieraz już taka odpowiedź mógł przeczytać.
Ja nie udzielam porad finansowych, ani w kierunku zawarcia transakcji, ani w kierunku wstrzymania
się od transakcji finansowej, i nie narzucam nikomu co ma robić i jak.

Opracowałem system transakcyjny, który wykorzystuje szereg moich autorskich narzędzi.
I w tym zakresie szkolę chętnych, w zakresie praktycznego stosowania
DadasTradingSystem.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

fx-technik pisze:
@LowcaGlowMilionerow

@Reszta użytkowników
Jaką konkretnie licencję masz na myśli?
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

ODPOWIEDZ