Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
LowcaGlowMilionerow
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Nieprzeczytany post autor: LowcaGlowMilionerow »

mario2000 pisze:
20 maja 2019, 11:44
KrzysiekK pisze:
19 maja 2019, 16:18
LowcaGlowMilionerow pisze:
19 maja 2019, 10:41
Warto dmuchać na zimne, niż zakładać, że ktoś jest na pewno naszym finansowym wybawicielem, a jego metody na pewno sprawdzą się u nas bo jednak nie 100% osób ma sukcesy po kursach i nie zawsze powodem tego jest o to, że ktoś jest leniwy.
"Dmuchać na zimne"? W ten sposób nazywasz publiczne pisanie nieprawdziwych informacji na czyjś temat? Serio? Tego typu działanie przypomina manipulacje różnych mediów, gdzie rzuca się w kogoś błotem z nadzieją, że coś się przyklei... Jeśli nie masz wiedzy na czyjś temat, to zapytaj - jak widzisz nie jest to takie trudne i zawsze można dostać konkretną odpowiedź.

Krzysiek, to podaj nazwy swoich firm, KRS itp.

Nie będzie wówczas wątpliwości, a Ty nie będziesz musiał się tłumaczyć jak małe dziecko.
Ja bym powiedział inaczej. Weź 10 przypadkowych osób, które chcą być bogate i które uważają Guru za Guru, doprowadź je do miliona w zamian za 10% z zysku i wtedy zamkniesz wszystkim mordy :)

Wiele osób już pisało takie maile do tych trenerów w stylu "Słuchaj. To pomóż mi zarobić milion, a ja oddam Ci 10%. Będę zaangażowany 100%.".

Dlaczego Ci "nauczyciele" się nie zgadzają na takie opcje? Twierdzą na przykład, że "nie mam pewności, że się zaangażujesz". Ale ten argument znaczy tak naprawdę "nie mam wiedzy, aby sprawić że się zaangażujesz, a sposoby, które znam być może nie sprawdzą się u Ciebie, a raczej na pewno się nie sprawdzą bo ja jestem zupełnie inną osobą niż Ty, a szansa że moja droga którą pseszedłem jest twoją drogą którą masz przejść jest znikoma"

Albo mówią"wiesz co w tym czasie co mógłbym pomóc osobiście kilku osobom, wolę pomóc tysiącom osób, dzięki mojemu kursowi."

To, że ktoś jest bogaty, nie znaczy, że potrafi nauczyć innych jak osiągać bogactwo. To zupełnie 2 różne rzeczy. Gdyby tak nie było, to "nauczyciele" brali by po prostu 10% od doprowadzania do miliona i tyle i co chwile by im wpadało do kieszeni 100 000.

Ale tak nie jest, tylko kreują iluzję, że każdy może, że to tylko kwestia tego, czy tamtego itd.

Czy nie mam racji?;) Mogę sie mylić.

LowcaGlowMilionerow
Stały bywalec
Stały bywalec

fx-technik pisze:
21 maja 2019, 12:34
Ja się dzieliłem wiedzą tradingową za darmo lekko 5 lat.
Wielu wyprostowałem na właściwą drogę, i wielu nadal korzysta z mojego udziału tu, czy gdzie indziej.
Wielu nawet nie znam, ponieważ nigdy się nie ujawnili, albo ujawniają się po latach na moment.
Wielu korzysta z moich narzędzi, które za darmo udostępniłem.
Wiesz co dostałem od tych, co mi obiecywali?
Jeden mi skrzynkę piwa przywiózł, bo akurat był w mojej miejscowości.
Drugi mi przysłał paczkę herbaty aromatycznej.

Od 2018 niczego za darmo nie daję.
Ale, nikomu też gruszek na wierzbie nie obiecuję.
I, wiesz co?
Ludzie tego nie chcą!
Ludzie chcą być oszukiwani i mamieni łatwym i szybkim zarobkiem!
Masz rację często tak jest. To nie chodzi też o to, aby całkowicie za darmo pomagać bezmyślnie. Bo trzeba to umiejętnie też ubrać w odpowiednie ramy, a pomoc anonimowym osobom których jak piszesz nie znasz, nie jest odpowiednią ramą do takiej działalności.

Co innego pomoc indywidualna 1 na 1, gdzie nie tylko pomagasz zarabiać, ale stajesz się też fajnym kumplem, a dawanie wskazówek on line, albo przez internet gdzie nawet nie kojarzysz tych ludzi nie buduje relacji i to może być problem.

Co myślisz?
Może popracuj z kimś jeden na jeden, indywidualnie, osobiście a nie tylko przez net anonimowo, mów że oczekujesz, że gdy ktoś zarobi to fanie aby Ci wynagrodził Twój czas chociaż 10% tego co zyska.

Myślę, że wtedy by to wyglądało zupełnie inaczej.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Człowieku!
Chciałbyś mieć taką listę SKYPE "kumpli", jaką mam ja!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

LowcaGlowMilionerow
Stały bywalec
Stały bywalec

fx-technik pisze:
21 maja 2019, 13:11
Człowieku!
Chciałbyś mieć taką listę SKYPE "kumpli", jaką mam ja!
Rozumiem.
A czy oni wiedzą, że Ty pomagasz im za darmo, ale oczekujesz, że te 10% z ich bogactwa trafi na Twoje konto?

Czy są Ci wdzięczni po prostu, że pomogłeś im osiągnąć ponadprzeciętne finanse i nie oczekujesz nic w zamian, bo po protu jesteś szczęśliwy, że mogłeś im pomóc i to jest Twoja nagroda, której oczekiwałeś - ich przyjaźń, nagroda cenniejsza niż finansowa, a nie dają Ci kasy bo po prostu może sam mówisz, że nie potrzebujesz już więcej kasy?

Nie wiem jakie były ramy Twojej pomocy, ale 1000 szczerych kumpli moim zdaniem jest bardziej wartościowa niż 1000 złotych od każdego. Tak myślę.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Kumpli jest mnóstwo.
Każdy obiecuje, ale nikt nie dotrzymuje.
Prawda może być taka, że nawet na 1000 nie ma ani jednego, który by ten milion zrobił.
Ale, jest sporo tych, którzy zarabiają.

Dałem im nawet szansę na patreon.com ustawić abonament miesięczny, zostać moim patronem.
Śmieszne pieniążki miesięcznie.

Wybacz, ale upominać się nie będę!
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

LowcaGlowMilionerow
Stały bywalec
Stały bywalec

fx-technik pisze:
21 maja 2019, 13:23
Kumpli jest mnóstwo.
Prawda może być taka, że nawet na 1000 nie ma ani jednego, który by ten milion zrobił.

Dałem im nawet szansę na patreon.com ustawić abonament miesięczny, zostać moim patronem.

Pytanie też, czy po prostu są to kumple z branży i czy Ty jesteś ich jedynym mentorem, czy mają takich 100 ;)
Takie podejście darowizna za pomoc, tez musi być dobrze przedstawiona. Nie ma co krytykować samego podejścia ;)
Bóg Ci wynagrodzi ;)
;)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

21 maja 2019, 13:41
fx-technik pisze:
Kumpli jest mnóstwo.

Pytanie też, czy po prostu są to kumple z branży i czy Ty jesteś ich jedynym mentorem, czy mają takich 100 ;)
Takie podejście darowizna za pomoc, tez musi być dobrze przedstawiona. Nie ma co krytykować samego podejścia ;)
Bóg Ci wynagrodzi ;)
;)
I w tym leży pies pogrzebany!
W Polsce wszyscy uważają, że za darmo powinni wszystko dostać!
A wynagrodzi jakaś hipotetyczna, mityczna postać z chorej wyobraźni ludzi, którzy
chcieli mieć władzę nad idiotami!

LowcaGlowMilionerow
Stały bywalec
Stały bywalec

fx-technik pisze:
21 maja 2019, 14:09
21 maja 2019, 13:41
fx-technik pisze:
Kumpli jest mnóstwo.

Bóg Ci wynagrodzi ;)
;)
A wynagrodzi jakaś hipotetyczna, mityczna postać z chorej wyobraźni ludzi, którzy
Nie wszyscy tak uważają. Nie wrzuca się całej Polski do 1 worka, więc z taką oceną się nie zgodzę, tym bardziej że znam kilka osób, które żyją z darów od ludzi, w wyniku pomocy, której udzielają bezinteresownie.

Jeśli potrafisz zarabiać dobrze i uczysz tego jak piszesz, więc wnioskuję, że dla Ciebie nie jest problemem pomnażanie majątku, to czy nie jest dla Ciebie wartością, że pomagasz innym bezinteresownie?

Przecież dzięki Tobie wtedy świat staje się lepszy, a to ma na Ciebie wpływ pośredni, bo im wiecej ludzi dobrze radzących sobie finansowo, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że ktoś na przykład ukradnie Ci auto itd. Ale na pośredni wpływ Twojej pomocy trzeba patrzeć z wysokiego pułapu, bo ma to wpływ. NIe wiem czy zrozumiesz to co mam na myśli.

A kwestia wiary i biznesu myślę, że też jest ważna.

Bo inne podejście do zarabiania ma ktoś kto wierzy, że jego praca powinna być dla dobra innych, a inne podejście będzie miał ktoś kto nie wierzy w nic i nawet jak zarabia na chwilówkach pogarszając jeszcze bardziej sytuacje patologicznych rodzin, albo wciska coś bez wartości, albo opartego na sztucznych potrzebach, ewentualnie świadomie dąży do bogactwa po trupach, to dla niego liczy się wtedy tylko jego dobro, pomijając dobro innych - jest zawładnięty potrzebami, na przykład wywyższania się itd.

A jeśli masz świadomość, że wszyscy jesteśmy jednak jedną rodziną, to poprzez swoje działania nie będziesz wciskał czegoś jednym, aby Tobie było lepiej, a taką świadomość jednej wielkiej rodziny, ma się między innymi przez religię, obudzenie świadomości, itd. ale nie tylko...

Też długi temat...., nie wiem czy dobrze zostanie zrozumiany.

Grymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grymus »

chrześcijaństwo stworzyło cywilizacje zachodnią więc jeśli Ci to tak bardzo przeszkadza to czemu mieszkasz w tej cywilizacji i korzystasz z dobrodziejstw jaka stworzyła ta cywilizacja? Gdyby nie ta "mityczna" postać to rozwój na świecie byłby zerowy bo nikt by swojego życia nie zaryzykował. Bo po co? Przecież jego życie się kończy po śmierci i nic nie ma dalej..

LowcaGlowMilionerow
Stały bywalec
Stały bywalec

fx-technik pisze:
21 maja 2019, 17:38
Strasznie pierdolisz, człowieku!
Aha, liczyłem na odpowiedź na poziomie i jakieś konkretne ustosunkowanie się do wypowiedzi, jeśli już masz inne zdanie.

W końcu każdy może mieć swoje zdanie, ma inne doświadczenia i ma do tego prawo a podsumowanie "ale pierdolisz" pokazuje, że Ty nie dajesz innym takiego prawa, tylko czy to w porządku?

W takim razie niech Ci będzie, WSZYSCY są tak samo niewdzięczni. W końcu Polska. Ale czy naprawdę tak jest?

ODPOWIEDZ