Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
LowcaGlowMilionerow
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Nieprzeczytany post autor: LowcaGlowMilionerow »

Grymus pisze:
21 maja 2019, 17:42
I w tym leży pies pogrzebany!
W Polsce wszyscy uważają, że za darmo powinni wszystko dostać!
A wynagrodzi jakaś hipotetyczna, mityczna postać z chorej wyobraźni ludzi, którzy
chcieli mieć władzę nad idiotami!
chrześcijaństwo stworzyło cywilizacje zachodnią więc jeśli Ci to tak bardzo przeszkadza to czemu mieszkasz w tej cywilizacji i korzystasz z dobrodziejstw jaka stworzyła ta cywilizacja? Gdyby nie ta "mityczna" postać to rozwój na świecie byłby zerowy bo nikt by swojego życia nie zaryzykował. Bo po co? Przecież jego życie się kończy po śmierci i nic nie ma dalej..
Na temat religii to nie ma co wchodzić zbyt mocno, bo wątek się zmieni w anty lub pro religijny, kościelny itd.

Myślę, że bezpieczniej wierzyć niż nie wierzyć, choćby dlatego, że jeśli się pomylimy to wierząc jesteśmy w trochę lepszej sytuacji ;)

Lorcan
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak to jest

Nieprzeczytany post autor: Lorcan »

Nie rozumiem po co jest ten temat jeszcze wałkowany? macie grzecznie kupować książki i szkolenia od prawdziwych ludzi sukcesu.
Przecież logiczne, że ktoś kto ma 20 000 000 PLN na koncie musi zrobić kurs za 3000 złotych zamiast za darmo :)

A tak na poważnie, śledzę kanały na YouTube tych milionerów, kołczów itp. od jakiegoś czasu i zauważyłem pewne powtarzające się techniki przez nich praktykowane.

Oto niektóre z nich:
  • Wymuszenie w Tobie chęci do zmian - Ci wszyscy kołczowie wmawiają swoim widzom/słuchaczom rzeczy (pośrednio) odnośnie tego, że życie zwykłych ludzi jest po prostu słabe. Stoi sobie taki kołcz na plaży w Miami, z tyłu nowe Ferrari i mówi rzeczy typu: ,,skoro oglądasz mój kanał to na pewno jesteś osobą, która chce coś zmienić w swoim życiu", albo: ,,na pewno chciałbyś polepszyć standard swojego życia" itp. Muszą w Tobie utworzyć chęci zmian w swoim życiu! Masz kochającą żonę, dzieci, przyjaciół, jesteś szczęśliwy? nie nie nie! potrzebujesz zarabiać więcej pieniędzy! musisz coś zmienić w swoim życiu! a te zmiany będą wymagały odpowiednich narzędzi, które nabędziesz... u tych kołczów :D Zabieg NLP wymuszający stworzenie w Tobie nowych potrzeb (zupełnie jak reklamy w TV)
  • Za wszelką cenę muszą Ci wmówić, że Twoje życie jest do dupy! - Pracujesz na etacie? - jesteś zwykłym szarym robakiem, chodzisz do pracy każdego dnia? - uszczęśliwiasz swojego szefa a nie siebie! itp. ogólnie trzeba Ci wmówić, że Twoje życie osoby pracującej na etacie jest mega nieszczęśliwe, co z tego, że interesujesz się ezoteryką, duchowością, rozwojem własnej duszy. Jesteś robakiem bo pracujesz na etacie 8h dziennie 5 dni w tygodniu i na pewno... ale to na pewno... zdajesz sobie z tego sprawę i zapewne chcesz coś zmienić w swoim życiu :) taki kołcz Ci nie powie, że w Polsce 90% firm upada w ciągu pierwszych 5 lat albo, że są osoby, które robiły własne biznesy i teraz mają 800 000 długów. Nie nie! musisz rzucić etat i zacząć zarabiać grube miliony, dopiero wtedy będziesz szczęśliwy a jak to zrobić dowiesz się dopiero po zapisaniu się na moją listę meilingową :D Zabieg NLP mający na celu sprawienie abyś odczuł brak satysfakcji w swoim życiu, zaś taki kołcz Ci powie jak to naprawić
  • Wzbudzanie podziwu - Piękne plaże za plecami, atrakcyjne kobiety wychodzące z basenu zaraz po Tobie, piękne samochody, wszystko jest super. Kołcz musi wzbudzać w widzach podziw abyś cały czas śledził jego filmiki i wpisy. Co z tego, że w 2019 roku świat można zwiedzać za grosze, musisz zobaczyć jak taki Kołcz chodzi sobie w Dubaju, Ty na pewno też tak chcesz dlatego oglądasz kolejne filmiki i w końcu trafisz na ten, w którym jest mowa o jakimś kursie albo książce. Zabieg NLP mający na celu sprawienie abyś też tak chciał, tak jak całe życie nie marzyłeś o lambo z twardym zawieszeniem i ksenofobicznym środkiem to tak teraz musisz je mieć
  • Metoda mówienia ,,na Ty" - Zauważcie, że kołcz nie zwraca się do swoich widzów na ,,wy" tylko na ,,ty" po to aby odbiorca podświadomie miał wrażenie, że dane słowa są kierowane właśnie w głównej mierze tylko do niego a nie do jakichś tam innych ludzi. Zwracanie się na ,,ty" sprawia, że człowiek bardziej uważnie słucha danej rzeczy niż jakby zwracano się ogólnie do wszystkich. Zabieg NLP sprawiający, że większą uwagę przykładasz do przekazywanych Ci treści
  • Podawanie przykładów kompletnie z dupy - Dajmy na to taki kołcz reklamuje swoją książkę i musi chociaż raz wspomnieć o jakieś kobiecie z USA, która zarobiła grube miliony na sprzedaży jakichś tam spodni. Teraz pytanie - co ta kobieta sprzedająca spodnie w USA ma wspólnego z kołczem sprzedającym swoją nową książkę? No właśnie, że kompletnie nic :D Jest to zabieg NLP mający na celu stworzenie atmosfery sukcesu związanej z daną książką kursem. Bla bla... mam książkę do sprzedania.. bla bla.. w USA jakiś pan zarobił 10 MLN USD... bla bla, moja książka niedługo będzie w sprzedaży bla bla... - tworzenie atmosfery sukcesu.
  • Metoda budowy autorytetu - Najlepiej by było aby jakiś kołcz wybudował w sobie autorytet nadczłowieka typu: ,,przebiegłem 10 maratonów na pierwszym miejscu - odniosłem sukces", dzięki temu potencjalny widz spostrzeże w kołczu nie człowieka ale mentora, proroka itp.
    NLP mające na celu pokazanie swojej osoby jako nadczłowieka aby potencjalni klienci byli bardziej skłonni do zakupu produktów/usług - jest lepszy od innych na pewno zna się na temacie.
  • Każdy winny ale nie kołcz - kupiłeś książkę? kupiłeś kurs? przeczytałeś, przerobiłeś? ale Ci się nie udało? tylko wtopiłeś pieniądze? no to w takim razie to tylko Twoja wina, nie postarałeś się za bardzo, zobacz kołcz ma miliony więc skoro jemu się udało to Tobie też powinno się udać ale jako, że schrzaniłeś wszystko to nie osiągnąłeś sukcesu, Twoja wina.
  • Nie możesz mieć długów bo z nimi masz problemy i kurs się nie uda - No dokładnie, jak chcesz kupić kurs to nie możesz mieć długów bo będziesz w nerwach, będziesz myśleć o kredycie i na pewno kurs Ci nie pomoże :) a tak na serio to nie możesz mieć długów bo jak przyjdzie rata do zapłacenia a Ty nie będziesz miał kasy to jest prawdopodobieństwo, że zwrócisz kurs aby otrzymać pieniądze na pokrycie zobowiązań.
  • Dawanie różnych gratisów abyś nie zwracał produktu - Kupujesz kurs albo książkę? to na pewno dostaniesz od kołcza jakiś bonusik, gratisik typu zakładka do książki, cukierki albo autograf! No bo powiedzmy sobie szczerze tak trochę głupio zwracać książkę z autografem jak nam się kompletnie nie spodoba, prawda? ;) Zabieg NLP polegający na tym, że skoro dostajesz coś w gratisie to potem masz wyrzuty winy podczas zwrotu produktu.
  • Jak nie zapłacisz to nie będziesz szanował - No dokładnie :) jak nie wybulisz kilku tysięcy zł na kurs to go nie uszanujesz. Jak zapłacisz to dopiero wtedy osiągniesz sukces a jak dostaniesz za darmo kurs od milionera to jest duże prawdopodobieństwo, że go spalisz, oplujesz, poskaczesz na nim, uderzysz go i wyrzucisz do kosza ;)
  • Metoda darmowej promocji - Na niektórych kursach jest tak, że kołcz mówi do swoich klientów rzeczy typu: ,,jak nagracie filmik na temat tego kursu i wstawicie do neta to nast. mój kurs otrzymacie za połowę ceny!" - dlatego taki wysyp ,,opinii" video na necie gdzie ludzie chwalili kurs kołcza - bo za to mają zniżki na kolejne kursy, tak to działa ;)
  • Metoda niedostępności - Szybko zapisz się na kurs bo zostało tylko 30 miejsc! szybko!
    Serio? kurs internetowy i tylko 30 miejsc? przecież kurs przez neta jest produktem cyfrowym, który fizycznie może być skopiowany i udostępniony nieograniczoną ilość razy, więc dlaczego tylko 30 wolnych miejsc? dlaczego 30 a nie np. 47 albo 21? jest to zwykła zagrywka psychologiczna. Który biznesmen z góry ogranicza sobie popyt? co za bzdury haha. Technika NLP mająca na celu sprawić abyś jak najszybciej zakupił kurs bo inaczej przepadnie.
  • Metoda super okazji - Uwaga uwaga! jak zakupisz książkę do końca tego tygodnia to dostaniesz promocję 50% zaś od poniedziałku będziesz musiał zapłacić pełną cenę. Jest to metoda NLP mająca na celu sprawienie aby kupujący natychmiastowo zdecydował się na zakup danego produltu.

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

LowcaGlowMilionerow pisze:
21 maja 2019, 18:02
Myślę, że bezpieczniej wierzyć niż nie wierzyć, choćby dlatego, że jeśli się pomylimy to wierząc jesteśmy w trochę lepszej sytuacji ;)
Ciekawostka....
jak dzisiaj spotkam się z Agnieszką to wirzę że będziemy razem spali :!: :?:
z Zosią nie muszę wirzyć bo mam pewność (wiedzę) :!: że tak będzie :mrgreen: :mrgreen:
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Grymus pisze:
21 maja 2019, 17:42
I w tym leży pies pogrzebany!
W Polsce wszyscy uważają, że za darmo powinni wszystko dostać!
A wynagrodzi jakaś hipotetyczna, mityczna postać z chorej wyobraźni ludzi, którzy
chcieli mieć władzę nad idiotami!
chrześcijaństwo stworzyło cywilizacje zachodnią więc jeśli Ci to tak bardzo przeszkadza to czemu mieszkasz w tej cywilizacji i korzystasz z dobrodziejstw jaka stworzyła ta cywilizacja? Gdyby nie ta "mityczna" postać to rozwój na świecie byłby zerowy bo nikt by swojego życia nie zaryzykował. Bo po co? Przecież jego życie się kończy po śmierci i nic nie ma dalej..
O, to ty chyba Biblii nigdy nie czytałeś, a i z historii też jesteś cienias!
Było wręcz odwrotnie!
Gdyby nie religie, zabobony i krtucjaty, to by się cywilizacja rozwinęła znacznie szybciej!
Polecam jednak naukę i myślenie!
Ostatnio zmieniony 21 maja 2019, 19:02 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Grymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grymus »

Było wręcz odwrotnie!
Gdyby nie religie, zabobony i krtucjaty, to by się cywilizacja rozwinęła znaczie szybciej!

Hahah, że co? Przecież Biblia ma przesłanki kapitalistyczne takie jak np przypowieść o talentach. NIKT by swojego życia nie zaryzykował bo jego życie nie byłoby warte tego. Dlatego zdecydowana większość miliarderów to osoby wierzące. Tak samo naukowcy, wynalazcy itp...

Widzisz dla Ciebie to są śmieszne rzeczy a dla większości zamożnych Amerykanów to ważne rzeczy. "Etyka protestancka a duch kapitalizmu" - polecam dla ignorantów takich jak Ty.

Komunista - dopóki się nie wzbogaci..
Feministka - dopóki nie wyjdzie za maż..
Ateista - dopóki samolot nie zacznie spadać..

Skutki ateizmu widać w "nowoczesnej" Europie gdzie taka chrześcijańska Wielka Brytania czy Francja jeszcze 150 lat temu rządziły całym światem a dziś ... szkoda gadać.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Grymus pisze:
21 maja 2019, 18:34
Było wręcz odwrotnie!
Gdyby nie religie, zabobony i krtucjaty, to by się cywilizacja rozwinęła znaczie szybciej!

Hahah, że co? Przecież Biblia ma przesłanki kapitalistyczne takie jak np przypowieść o talentach. NIKT by swojego życia nie zaryzykował bo jego życie nie byłoby warte tego. Dlatego zdecydowana większość miliarderów to osoby wierzące. Tak samo naukowcy, wynalazcy itp...

Widzisz dla Ciebie to są śmieszne rzeczy a dla większości zamożnych Amerykanów to ważne rzeczy. "Etyka protestancka a duch kapitalizmu" - polecam dla ignorantów takich jak Ty.

Komunista - dopóki się nie wzbogaci..
Feministka - dopóki nie wyjdzie za maż..
Ateista - dopóki samolot nie zacznie spadać..

Skutki ateizmu widać w "nowoczesnej" Europie gdzie taka chrześcijańska Wielka Brytania czy Francja jeszcze 150 lat temu rządziły całym światem a dziś ... szkoda gadać.
W jakim ty świecie żyjesz?
Kto ci nawciskał takich bzdur do głowy???
Szczerze radzę.
Najpierw sam zacznij myśleć, zakwestionuj to co wiersz i zaczniej sam szukać.
Ale, ty się boisz, bo ci nawciskali ciemnoty!
Bilbia ma przesłanki nazistowskie i nacjonalistyczne.
Do tego popiera wyzysk i gwałt.

Który to wynalazek zawdzięczasz swojej religii???
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Grymus
Gaduła
Gaduła

No tak skończyły się argumenty to zaczął pierdolic .. zdaj mature najpierw serio

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Grymus pisze:
21 maja 2019, 19:08
No tak skończyły się argumenty to zaczął pierdolic .. zdaj mature najpierw serio
Co ty do mnie mówisz?
Wiesz z kim rozmawiasz?

Grymus
Gaduła
Gaduła

Rozmawiam z osoba która nie umie czytać ze zrozumieniem i nie ma żadnych argumentów. To wiem na pewno

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Grymus pisze:
21 maja 2019, 19:12
Rozmawiam z osoba która nie umie czytać ze zrozumieniem i nie ma żadnych argumentów. To wiem na pewno
Jakoś u ciebie też nie ma argumentów.
Nie będę tutaj pokazywał po kolei wszystkich nielogiczności Biblii.
Poczytaj sam, to się przekonasz kim był ten twój Jehowa.

ODPOWIEDZ