Co ty masz za brokera że Swapy masz, indeksy i ropa z reguły bez swapa. Musisz zmienić bo ty jesteś longterm. U polskich brokerów jak jest rolowanie kontraktów to są tylko swapy czyli co 3 miesiące tak samo jest na ropie.PipsKong pisze:ja niestety mam swap ;/Tolmon_Nika pisze: dobrze że nie ma swap-u dziennego ,można poczekać
DayTrading: Czwartek 11.04.2019
Re: DayTrading: Czwartek 11.04.2019
-
- Maniak
w polsce rynek otwarty od 8,oo do 22,oo myślę że dlatego swap jest zerowyEkolog pisze:Co ty masz za brokera że Swapy masz, indeksy i ropa z reguły bez swapa. Musisz zmienić bo ty jesteś longterm. U polskich brokerów jak jest rolowanie kontraktów to są tylko swapy czyli co 3 miesiące tak samo jest na ropie.PipsKong pisze:ja niestety mam swap ;/Tolmon_Nika pisze: dobrze że nie ma swap-u dziennego ,można poczekać
my mamy otwarty rynek od 0,oo do 23,59

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2019, 12:25 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

jak mam być szczery to wolę codzienny swap niż to głupie rolowanie ;/Ekolog pisze: Co ty masz za brokera że Swapy masz, indeksy i ropa z reguły bez swapa. Musisz zmienić bo ty jesteś longterm. U polskich brokerów jak jest rolowanie kontraktów to są tylko swapy czyli co 3 miesiące tak samo jest na ropie.
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
-
- Maniak
PipsKong pisze:jak mam być szczery to wolę codzienny swap niż to głupie rolowanie ;/Ekolog pisze: Co ty masz za brokera że Swapy masz, indeksy i ropa z reguły bez swapa. Musisz zmienić bo ty jesteś longterm. U polskich brokerów jak jest rolowanie kontraktów to są tylko swapy czyli co 3 miesiące tak samo jest na ropie.

AFK
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2019, 12:28 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie

poza tym w Polskich brokach mam limit czasu 365 dni a u siebie nie mam
a zdarzyło mi się trzymać już pozycję ponad ten czas
-- Dodano: czw 11-04-2019, 11:32 --
a tak na krótko uważam że brokerzy lecą w kulki - chodzi mi o ogólne warunki handlu ....

a tak na krótko uważam że brokerzy lecą w kulki - chodzi mi o ogólne warunki handlu ....
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
W Polsce rynek jest 2:10 do 22:00 zmieniły się godziny handlu od jakiegoś czasuTolmon_Nika pisze:w polsce rynek otwarty od 8,oo do 22,oo myślę że dlatego swap jest zerowyEkolog pisze:Tolmon_Nika pisze: dobrze że nie ma swap-u dziennego ,można poczekać
Co ty masz za brokera że Swapy masz, indeksy i ropa z reguły bez swapa. Musisz zmienić bo ty jesteś longterm. U polskich brokerów jak jest rolowanie kontraktów to są tylko swapy czyli co 3 miesiące tak samo jest na ropie.
my mamy otwarty rynek od 0,oo do 23,5924/5

-- Dodano: 11 kwie 2019, 11:38 --
Rolowania też robią zagraniczni np. w austarli poza swapem masz też rolowanie. Ale jak ktoś trzyma pozycje 3 miesiące na swapie minusowym to tego rolowania nawet nie widzi kiedy przyszło.PipsKong pisze:jak mam być szczery to wolę codzienny swap niż to głupie rolowanie ;/Ekolog pisze: Co ty masz za brokera że Swapy masz, indeksy i ropa z reguły bez swapa. Musisz zmienić bo ty jesteś longterm. U polskich brokerów jak jest rolowanie kontraktów to są tylko swapy czyli co 3 miesiące tak samo jest na ropie.
-- Dodano: 11 kwie 2019, 11:40 --
To po 365 dniach otwierasz ponownie pozycje w nocy i po sprawie nic się nie zmieni Tobie. To nie lepiej ETF lub bezpośrednio giełda jak trzymasz tak długo pozycje na swapie -PipsKong pisze:poza tym w Polskich brokach mam limit czasu 365 dni a u siebie nie mam
i tutaj masz racjęEkolog pisze:
To po 365 dniach otwierasz ponownie pozycje w nocy i po sprawie nic się nie zmieni Tobie. To nie lepiej ETF lub bezpośrednio giełda jak trzymasz tak długo pozycje na swapie -

to nie ja to analityk usd/pl
Aktualnie notowania utrzymują się w zakresie chmury ichimoku, co jest sygnałem neutralnym. Przełamanie wspomnianej średniej otworzy drogę do pogłębienia spadków w okolice dolnego ograniczenia chmury na poziomie 3,7825. Najbliższy opór znajduje się na poziomie 3,8035
Aktualnie notowania utrzymują się w zakresie chmury ichimoku, co jest sygnałem neutralnym. Przełamanie wspomnianej średniej otworzy drogę do pogłębienia spadków w okolice dolnego ograniczenia chmury na poziomie 3,7825. Najbliższy opór znajduje się na poziomie 3,8035
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Jeśli trzymasz pozycje dość długo (np. CFD DAX) to broker MM jest najlepszym rozwiązaniem. Bo nie płacisz swapu. A rolowanie jest co 3 miesiące. A rolowanie wynika z terminu wygasania kontraktów którego nie da sie unikąć. Jest ono u każdego brokera. Swap dzienny po kilku miesiącach często osiąga wartośc kilkudziesięciu punktów. Zwykłe frajerstwo jest za cos takiego płacić. Otwórz sobie konto w XTB i problem rozwiązany.PipsKong pisze:i tutaj masz racjęEkolog pisze:
To po 365 dniach otwierasz ponownie pozycje w nocy i po sprawie nic się nie zmieni Tobie. To nie lepiej ETF lub bezpośrednio giełda jak trzymasz tak długo pozycje na swapie -![]()
jeden ciul ( minus spread i prowizja, ale to mikro opłaty wtedy )
nie wiem cos sie zagapilem bo weszly mi oczekujace z rana na ske
3k na s --- a 1k na lce na dax brrrrrrrrrry a mialem tylko w gore lki stawiac cos mi sie pomieszalo
zamiast plus na ropce to mam minus no ladnie daja
3k na s --- a 1k na lce na dax brrrrrrrrrry a mialem tylko w gore lki stawiac cos mi sie pomieszalo

zamiast plus na ropce to mam minus no ladnie daja
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2019, 13:01 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora