DayTrading: Czwartek 11.04.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 kwie 2019, 00:00

Wzrost
2
29%
Bez zmian
2
29%
Spadek
3
43%

Liczba głosów: 7

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 11.04.2019

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Ekolog pisze: Rolowania też robią zagraniczni np. w austarli poza swapem masz też rolowanie.
Rolowanie wynika z terminu wygasania kontraktów. I dotyczy to każdego brokera bez wyjątku. Jesli nie ma rolowania to po prostu kontrakt wygasa i broker zamyka pozycje po cenie wygasnięcia. Widze, że dla niektórych to "nowość" :)

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Cblondyn pisze: Jeśli trzymasz pozycje dość długo (np. CFD DAX) to broker MM jest najlepszym rozwiązaniem. Bo nie płacisz swapu. A rolowanie jest co 3 miesiące. A rolowanie wynika z terminu wygasania kontraktów którego nie da sie unikąć. Jest ono u każdego brokera. Swap dzienny po kilku miesiącach często osiąga wartośc kilkudziesięciu punktów. Zwykłe frajerstwo jest za cos takiego płacić. Otwórz sobie konto w XTB i problem rozwiązany.
Mam Mam XTB ;]
tam gram właśnie rzeczy które nie mają swapu u nich :564:
ale tam zapakowany jestem w kawę po ..... bardzo dużo :P

-- Dodano: czw 11-04-2019, 12:01 --
PipsKong pisze:IMO promo na daxie dzisiaj :) taka panika z rana będzie wykupiona z wieczora :D ale to tylko IMO
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nie dziękujcie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

mialem ostatnio daxa w fpro ale cos tam dymali bo robili az 20 pip nizej???
niz kurs chocby w xtb czy w mforex to zostawilem tam tylko waluty rope i daxa przenioslem
no to zrobilem sobie dt na daxie na ochotnika bo widocznie mi sie nudzilo 4ktr na s i musze to choc wyzerowac :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2019, 13:07 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

PipsKong pisze: Mam Mam XTB ;]
tam gram właśnie rzeczy które nie mają swapu u nich :564:
ale tam zapakowany jestem w kawę po ..... bardzo dużo :P

:
To do CFD na kawe dorzuć CFD na DAX. Spread taki sam a swapu nie będziesz płacił. Nie pożałujesz obiecuje :)
W Aliorze dla przykładu swap dzienny na DAX przekracza wartość 1 punktu (tego dużego 1,0). Po 60 dniach to wartość swapu z pozycji ponad .... 60 punktów. Dla mnie masakra. Zwykłe frajerstwo jest cos takiego płacić :)

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Cblondyn pisze: To do CFD na kawe dorzuć CFD na DAX. Spread taki sam a swapu nie będziesz płacił. Nie pożałujesz obiecuje :)
W Aliorze dla przykładu swap dzienny na DAX przekracza wartość 1 punktu (tego dużego 1,0). Po 60 dniach to wartość swapu z pozycji ponad .... 60 punktów. Dla mnie masakra. Zwykłe frajerstwo jest cos takiego płacić :)
nie mam już tam Marginu ;/
no to jak 1.0 dziennie to ja dziękuję ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Cblondyn pisze:
PipsKong pisze:
Ekolog pisze:
To po 365 dniach otwierasz ponownie pozycje w nocy i po sprawie nic się nie zmieni Tobie. To nie lepiej ETF lub bezpośrednio giełda jak trzymasz tak długo pozycje na swapie -
i tutaj masz rację :564: :564: jeden ciul ( minus spread i prowizja, ale to mikro opłaty wtedy )
Jeśli trzymasz pozycje dość długo (np. CFD DAX) to broker MM jest najlepszym rozwiązaniem. Bo nie płacisz swapu. A rolowanie jest co 3 miesiące. A rolowanie wynika z terminu wygasania kontraktów którego nie da sie unikąć. Jest ono u każdego brokera. Swap dzienny po kilku miesiącach często osiąga wartośc kilkudziesięciu punktów. Zwykłe frajerstwo jest za cos takiego płacić. Otwórz sobie konto w XTB i problem rozwiązany.
Dlatego gram na D1 (podstawa), średnio po kierunku 8/16 dni ( uśredniając około dwa tygodnie) :!:
dlatego swap czy rolowanie nnie ma znaczenia :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2019, 13:12 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

cos chyba wczoraj za bardzo technika wymeczyliscie bo tego jego dws cos tam jakos nie widac
i rysio zamilkl tez
RYSIU DAWAJ GRALLA BO CZEKAMY :D :D :D :564:
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2019, 13:12 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

PipsKong pisze:
Cblondyn pisze: To do CFD na kawe dorzuć CFD na DAX. Spread taki sam a swapu nie będziesz płacił. Nie pożałujesz obiecuje :)
nie mam już tam Marginu ;/
no to jak 1.0 dziennie to ja dziękuję ;]
Na CFD DAX spekuluje sie po prostu u brokera MM. Bo szkoda płacic swap jaki by nie był. A rolowanie kontraktów nie da się z żaden sposób obejść. Dotyczy wszystkich. Bo kontrakty wygasają. Nie ma na to rady

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

XAB pisze:cos chyba wczoraj za bardzo technika wymeczyliscie bo tego jego dws cos tam jakos nie widac
i rysio zamilkl tez
RYSIU DAWAJ GRALLA BO CZEKAMY :D :D :D :564:
Beda chcieli to sami napiszą
nikt tu nikogo nie zmusza do tego
eu 1275 do wybicia
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2019, 13:19 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany