DayTrading: Piątek 21.12.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 gru 2018, 00:00

Wzrost
1
17%
Bez zmian
2
33%
Spadek
3
50%

Liczba głosów: 6

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 21.12.2018

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Fx-technik czy ja komuś wciskam na siłę zwierzaki i inne wzory ? Pokazuje to zwyczajnie charytatywnie ,nie prowadzę szkoleń ,nie szukam klientów na to co robię :wink:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Jeszcze dodam, dla tych którzy twierdzą, że jakieś formacje działają, że gdyby
to było prawdą, to nie byłoby problemem, żeby każdy sobie zaprogramował, lub
zakupił robota tradującego te formacje, i nic by nie musiał robić, tylko zbierać kasiorkę.

-- Dodano: 23 gru 2018, 00:54 --
MERLIN pisze:Fx-technik czy ja komuś wciskam na siłę zwierzaki i inne wzory ? Pokazuje to zwyczajnie charytatywnie ,nie prowadzę szkoleń ,nie szukam klientów na to co robię :wink:
A, czy ja coś tobie zarzucam? :564:

Ja nie sprzedaję szkoleń z formacji harmonicznych, ponieważ nie posiadan na to żadnych uprawnień.
Nie ja je wymyśliłem, i nie ja je opisałem.
Ja, tylko sprzedaję szkolenia z mojego, autorskiego DadasTradingSystem, ponieważ ja go stworzyłem,
więc mam do tego prawo.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

IFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: IFX »

fx-technik pisze: Ja, tylko sprzedaję szkolenia z mojego, autorskiego DadasTradingSystem, ponieważ ja go stworzyłem,
więc mam do tego prawo.
A czy mógłbyś w jakiś bezsprzeczny i wyczerpujący wszelkie wątpliwości sposób udowodnić, że Twój system działa?
I ponadto, że działa w rękach innych niż ręce autora?
Jeśli uważasz, że AT działa, to masz rację. Jeśli uważasz, że AT nie działa, również masz rację.
Informacje, które zamieszczam na forum, nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Rozbraja mnie ta dyskusja o AT: "działa, nie działa".
Tak jakby chodziło o pralkę albo wiertarkę: pstryk - kręci, pstyk - nie kręci, pstryk - nie kręci, nie kręci - zepsuta - nie działa.
Niech ktoś mi powie, że grając wg założeń własnego sysa nie zaliczył SLa, bo ja w to nie uwierzę. Nie ma na tym rynku wejść o 100% sk, liczą się inne wartości: PP, RR, zysk netto, itp. Jeśli w dłuższym terminie wychodzimy z tego na plus, jest to znak że "to działa".

Jeszcze odnośnie FH - polecam sobie poszukać w necie zasad ich rozgrywania, nie jest to wiedza z dark netu. Poziomy wejść są ściśle określone i są to dość wąskie strefy, poziomy TP z reguły są dwa. Wrzucam poglądowego screena z Crabem: wejście w punkcie D, wyjście w C. Na pierwszy rzut oka widać jak duże ratio zostało uzyskane. I prosta konkluzja - na ile SLi mogę sobie pozwolić, ile zwierzaków może "nie zadziałać"?
To się tyczy wielu formacji, czy to liniowych, falowych, świecowych i myślę że każdy zdaje sobie z tego sprawę.
Także może zakończmy tą z lekka jałową dyskusję, bo nic nowego do tematu ona nie wniesie, a może wywołać niepotrzebne waśnie w ten przedświąteczny czas 8)

@IFX - będzie burza w szklance wody :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

@Cajto
100% sie zgadzam z Tobą :564:
nie chce polemiki po zyczeniach świątecznych złozonych wczoraj, ale czy to nie jest tak
jak ma sie system zarabiajacy to raczej nie chodzi sie po forach i nie dowodzi skutecznosci swojego i bezskutecznosci czegos innego
Pozdrawiam Wszystkich :)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Debata traderów w piątek. W sumie to tylko kilku ma coś ciekawego do powiedzenia.
https://www.youtube.com/watch?v=WgpSUE6QB7Y

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Tomasz196407 pisze:@Cajto
100% sie zgadzam z Tobą :564:
nie chce polemiki po zyczeniach świątecznych złozonych wczoraj, ale czy to nie jest tak
jak ma sie system zarabiajacy to raczej nie chodzi sie po forach i nie dowodzi skutecznosci swojego i bezskutecznosci czegos innego
Pozdrawiam Wszystkich :)
Tomasz w takim razie What are you doing here ????
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

IFX pisze:
fx-technik pisze: Ja, tylko sprzedaję szkolenia z mojego, autorskiego DadasTradingSystem, ponieważ ja go stworzyłem,
więc mam do tego prawo.
A czy mógłbyś w jakiś bezsprzeczny i wyczerpujący wszelkie wątpliwości sposób udowodnić, że Twój system działa?
I ponadto, że działa w rękach innych niż ręce autora?
No, to może tylko udowodnić ten, który go stosuje.
I tylko dla siebie.
W jaki sposób chcesz, żebym ja udowodnił, że ty nauczyłeś się robić założenia systemu???
Tylko ty możesz to udowodnić, nikt inny.

-- Dodano: 23 gru 2018, 12:52 --
cajto pisze:Rozbraja mnie ta dyskusja o AT: "działa, nie działa".
Tak jakby chodziło o pralkę albo wiertarkę: pstryk - kręci, pstyk - nie kręci, pstryk - nie kręci, nie kręci - zepsuta - nie działa.
Niech ktoś mi powie, że grając wg założeń własnego sysa nie zaliczył SLa, bo ja w to nie uwierzę. Nie ma na tym rynku wejść o 100% sk, liczą się inne wartości: PP, RR, zysk netto, itp. Jeśli w dłuższym terminie wychodzimy z tego na plus, jest to znak że "to działa".
Jeżeli ktoś nigdy nie prał w pralce i nie przeczytał instrukcji obsługi, lub uparcie chce prać bez wody i proszku, to oczywiście, że twierdzi, że pralka nie działa. Pralka ci sama niczego nie wypierze, jeżeli ty jej odpowiednio nie przygotujesz i nie ustawisz programu.

Tak samo jest z AT, czy czymkolwiek innym.
Nie działa samo z siebie, tylko wtedy, gdy trader umie zrobić z tego pożytek.
Sam fakt, że ktoś grając system zalicza SL, pod warunkiem że spełnił wszystkie założenia systemu, świadczy o tym, że ten system nie działa. Jeden przypadek straty, to tak samo, jak jedna pomyłka sapera.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2018, 11:55 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

to jest właśnie podobny problem psychologiczny jak przejmujący się stratnymi pozycjami mimo że equity ciągle rośnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

pr7emo pisze:to jest właśnie podobny problem psychologiczny jak przejmujący się stratnymi pozycjami mimo że equity ciągle rośnie
To jest "Hułyt martekingowy".... :mrgreen:

Zablokowany