Dla porównania Wasz EU jw u Xab
i na dole GBPUSD
i co lepiej pozycjonować
GU czy EU

W porzadku np, tak zagadałemXAB pisze:tomasz wiesz ze ze swiecami to ja mam problem pozycjonuje i doszukuje sie wejscia w pozycje s na edku to tyle
a od dawna zauwazylem ze zwlaszcza na edku 3ki sie sprawdzaja czy jak kto woli abc
i fakt sygnalu w sumie nie ma chocby dlatego nie wariuje z pozycjami
choc na niedziele mam na edku lki ale to z krotkiej czasowki widze lekkie podbicie
zas pytales o gbp/usd
pozycjonowalem lki ale boje sie tak ustawiac dlatego dosc szybko gasilem
ja dalej pamietam 1,18 ktore nad nim wisi jak miecz
dlatego nie bede fanem funciaka dopoki sie to wsio nie wyjasni z brexitem
nie lubie pozycjonowac cos nad czym wisi bomba chyba ze na chwilke lub dwie
to samo bylo z lira tur czy bitcoinem raz czy dwa wszedlem i tyle
edkowi szybki ruch o 5 czy wiecej punktow w dzien czy dwa narazie nie grozi
to i to gram bo gbp to jak bomba jak rusza to po balu
Korekty impulsów podfal są duże i na eu i gbpXAB pisze:widzisz jak czasem pozycjonuje 5 czy nawet wiecej elek czy esek na 2 takich samych kierunkach
dlatego gbp to ja nie mogw sobie pozwolic by mi cos walnelo w ciagu chwili bo np mayowa poda sie jutro do dymisji
trumpek sie latwo nie poda
Mniejsze ryzyko utracenia jest kiedy?XAB pisze:kazdy sie czegos boi
ja inaczej moze nie lubie strat i zbednego ryzyka gdyz zawsze jak na moj gust wchodze za mocno i za czesto
Zawsze, najlepiej jest kupić tanio, a sprzedać drogo.Tomasz196407 pisze:Mniejsze ryzyko utracenia jest kiedy?XAB pisze:kazdy sie czegos boi
ja inaczej moze nie lubie strat i zbednego ryzyka gdyz zawsze jak na moj gust wchodze za mocno i za czesto
wtedy jak wchodzimy bez sygnału i potwierdzen
czy jak sa potwierdzenia czyli ten kotek z gruba kasą siedzi
a jak on wchodzi?
co specjalne ma przywileje że jak nie idzie pozycja w jego strone to rynek mu wybacza i nie daje straty
Otóz nie
ci duzi tez traca
ale lepiej sie do nich przyłączyc niz grac tak z doskoku
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Składam życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia pełne pozytywnych emocji i majac nadzieję, że spędzicie te cudowne dni wraz z całą rodziną i znajomymi, w doskonałych nastrojach i w równie świetnej harmonii.
trend i trader z formacjamifx-technik pisze:To już dawno pisałem, że działa trend i trader, a nie formacje.MERLIN pisze:Gold poszczególne formacje ,łopatologicznie -ale to nie działa
Raczej nie jest to sztuka, tylko hazard.freakout pisze:trend i trader z formacjamifx-technik pisze:To już dawno pisałem, że działa trend i trader, a nie formacje.MERLIN pisze:Gold poszczególne formacje ,łopatologicznie -ale to nie działanie sztuka wejść np. w dołku wzrostowej korekty w trendzie spadkowym i stawiać gigantycznego SL'a, ale sztuką jest wejść precyzyjnie na samym końcu korekty
a najłatwiej przy pullbackach w trendzie, tyle że tu nigdy nie wiadomo kiedy dany pullback jest tym ostatnim i kiedy może nas wykosić nagła zawrotka