Skalpowanie - co o tym myslicie?
ja Ci klopka nie wierze ze robisz to w xtb u nich poprostu nie da sie skalpowac!!! przeszkadzaja zajebiscie jak dobrze skalpujesz, nawet jak na pocztku skalpowalem z trendem i pod trend i ledwo wychodzilem na 0 albo straty byly to i tak nie dawali pograc sl i tp minimum 40 pipsow to normalka nie tylko podczas danych ot tak poprostu mi przeszkadzali podobnie ze zleceniami oczekujacymi, troche OT zrobilem
Wracajac do skalpowania to ja wole intraday , to fakt ze mozna wiecej pipsow skosic skalpujac ale wiecej to kosztuje - czas, nerwy. A ja juz nie mam takiego zapalu do wykresow jak na poczatku, nie chce mi sie ich sledzic wole zeby to EA robilo

Wracajac do skalpowania to ja wole intraday , to fakt ze mozna wiecej pipsow skosic skalpujac ale wiecej to kosztuje - czas, nerwy. A ja juz nie mam takiego zapalu do wykresow jak na poczatku, nie chce mi sie ich sledzic wole zeby to EA robilo

Dokladnie tak jest, czyli intuicja (jak ktos woli na "czuja") w tradingu jest wynikiem zebranych doswiadczen. 3 miesiace temu testowalem nowy soft, nawet zamiescilem do niego linka. Po oszalamiajacych zyskach, przyszly te mniej przyjemniejsze chwile tradingu i musialem dawac dyla zanim sie pokazal nastepny sygnalDlaczego nie, gdy obserwujesz wykres widzisz ruch, zmieniające się ticki, ich szybkość, zakres. Na tej podstawie możesz wyciągać wnioski i podejmować decyzje o zajęciu pozycji.

Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

20-50% środków? Samobójcaklopka pisze:A najważniejsze to SL przy składaniu zlecenia, bo czasem nie ma możliwości modyfikacji zlecenia z powodu zerwania łącza lub z winy brokera co przy gwałtownej zmianie kierunku może być niemiłe dla stanu naszego konta bo
gramy dużymi środkami 20 do 50 % kapitału.

Jak rozumiem to na 5-10 zleceń?
To musisz miec ciekawy system, opisz coś więcej: wskaźniki, jakie reakcje rynku na "wyprzedanych szczytach" obserwujesz.
Pytam nie bez powodu - dostaję sporo pytań na temat sposobu gry dla początkujących i zaczynam się zastanawiać, czy nie zrobic szkolenia "jak w najkrótszym czasie dojśc do stałych zysków na FX".
Bo jak widzę możesz byc jedną z osób, którą można dac za przykład kogos stosujacego coś co nazywam "fazą podwyższonego ryzyka" - co prowadzi do szybkiej akumulacji kapitału, wtedy korzysta się na niewielkich najczęściej kontach z "jazdy na maksa" czyli wszystkich możliwości jakie daje system - ja pokazuję jak policzyć maksymalny i jeszcze bezpieczny MM, chociaż łamiący wszelkie tradycyjne prawidła. To jest częśc strategii i nie nadaje się dla wszystkich.
Badania traderów
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 90&start=0
jeden z nielicznych wątków na tym forum który lubiłem czytać... ;p
jeden z nielicznych wątków na tym forum który lubiłem czytać... ;p
Niektórych to zmartwię: gram dalej z sukcesami, nigdy nie miałem Margin Call; wprowadziłem kilka modyfikacji: wywaliłem większość wskaźników - podobnie jak kolega obserwuję wykres, i ruchy świeczek; wprowadziłem też SL (he, he) z uwagi na sytuacje losowe typu padnięcie neta, czy skoki po 400 pipsów w drugą stronę
- ostatnio prawie tak było na funcie. Poranek zaczynam od przeglądu analiz technicznych - wyciągam z tego jako - takie wnioski, potem rzut oka w trend; jak gram, staram się nie czytać wątków typu "Prognozy..." żeby się nie sugerować - zauważyłem, że jak zerknę w wątek, to podświadomie ulegam sugestii i wtopa 
A tak ogólnie, to forex jest wspanialy!
p.s. nigdy nie dopłacałem do tych 50 zł

A tak ogólnie, to forex jest wspanialy!
p.s. nigdy nie dopłacałem do tych 50 zł

Pozwól stratom rosnąć, tnij zyski ! Potrzebuję dawcy na moje wygrane