Skalpowanie - co o tym myslicie?
Praktycznie, jeśli skalpujesz np. na 1M to w ciągu TEGO SAMEGO DNIA jesteś w stanie złapać o jakieś 30-40% więcej pipisów niż grając cały dzień jednym zleceniem (mówię z praktyki); jak ktoś nie wierzy, niech policzy ile przy stałym trendzie jest korekt na wykresie 1M 

Pozwól stratom rosnąć, tnij zyski ! Potrzebuję dawcy na moje wygrane 

Moje granie opiera się o wykres 1 minutowy USDCHF. Gdy rozpoznam trend gram na korektach. Widać to dobrze na wykresie. Wszystkie wskaźniki muszą się ładnie zgrać i wtedy zawieram transakcje, wszystkie w kierunku krótkoterminowego trendu do momentu aż wskaźniki nie zaczną rozjeżdżać się. Czekam potem na następną okazję.
Tym sposobem grania udaje mi się podwoić stan konta w jeden dzień przy ok 50 transakcjach, oczywiście transakcje stratne też się zdarzają.
Nie jest to pipsówka rzędu 1 do 5 pipsów ale skalpowanie po 7 do 30 pipsów.
Ps. to zlecenie co widać na wykresie będzie zamknięte w niedzielę wieczorem na TP.
Tym sposobem grania udaje mi się podwoić stan konta w jeden dzień przy ok 50 transakcjach, oczywiście transakcje stratne też się zdarzają.
Ps. to zlecenie co widać na wykresie będzie zamknięte w niedzielę wieczorem na TP.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Masz tyle sygnałów na jednej walucie? Chyba dość rzadko zdarza się tyle tradów, jeżeli grasz tylko w momencie gdy kończy się korekta?klopka pisze:Tym sposobem grania udaje mi się podwoić stan konta w jeden dzień przy ok 50 transakcjach, oczywiście transakcje stratne też się zdarzają.
Ale przecież napisałeś, że zamykasz pozycje na 10 pipsów - spread, więc chyba nie masz możliwości zgarniania po 30 pipsów?klopka pisze:Nie jest to pipsówka rzędu 1 do 5 pipsów ale skalpowanie po 7 do 30 pipsów.
Interesujący styl grania. Rozumiem, że zawierasz transakcje tylko wtedy, gdy wszystkie wskaźniki wskazują wyprzedanie lub wykupienie, a MACD jest większy od zera?
Grasz na korektach? Z trendem czy countertrend?klopka pisze:Moje granie opiera się o wykres 1 minutowy USDCHF. Gdy rozpoznam trend gram na korektach. Widać to dobrze na wykresie. Wszystkie wskaźniki muszą się ładnie zgrać i wtedy zawieram transakcje, wszystkie w kierunku krótkoterminowego trendu do momentu aż wskaźniki nie zaczną rozjeżdżać się. Czekam potem na następną okazję.
50 zleceń dziennie? To jesteś prawdziwym rekordzistą.

Na załaczonym rysunku nie widze takiej możliwości?
Badania traderów