Trening wejść

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Re: Trening wejść

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

A tymczasem pozycja nr 30 o ile dobrze liczę: Ska na USD/JPY.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

PaulGilbert pisze:
sardo nunspa pisze:[
Natargałem wczoraj kasy, powietrze z balona mi jeszcze nie zeszło 8)
Gratulacje. Czyżby ropa? Wczoraj wywaliła, że hej.

Odnośnie różnych (czasem sprzecznych) opinii w tym dzienniku, to uważam, że bardzo dobrze, że są. Bo każdy z Was ma wypracowane jakieś swoje sprawdzone sposoby i się nimi ze mną chce podzielić. Ja jeszcze szukam drogi, nie oceniam która metoda okaże się lepsza dla mnie, ale jestem otwarty na testowanie różnych rozwiązań. Fajnie panowie, że się dzielicie tym, jak to u Was działa. A ja nie będę oceniał, że tak powiem, czy Boże Narodzenie ma przewagę nad Wielkanocą. Ważne co się komu sprawdza.
Wszystko jest ok, dopóki jest to w "przyzwoitych ramach"
nikt Ci nie bedzie pisał rad jak drugi "radca" bedzie tego pierwszego wyśmiewał i ubliżał
zreszta juz kiedys Ci napisałem że rady są dobre ale jak masz juz swoje wyrobione zdanie nt rynku
a tak to tylko wprowadzają Cie w błąd,
kazdy pomysł który jest tu przedstawiany powinienes wypróbowac realnie
czyli hedz bierz na demo czy na małym koncie otwórz dwie pozycje przeciwstawne i graj zobaczysz skutek
formacje swiecowe jaknajbardziej sa do stestowania
juz nie mówie o FE
bo zaraz tu wyleci kosmos adwersarzy

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

sardo nunspa pisze:ps
Ale skoro Cię tak szybko wybiło musiałeś być przelewarowany i już wcześniej przekroczyłeś -20% depa. Czy Ty umiesz liczyć lewar? 1k pln us30 teraz można otworzyć max 1,1lota (lewar 100:1 jeszce :? ) mając tyle (1,1lota= 1000pln) ile byś wykorzystał lewara na trading?
Ale to chodzi o "drawdown" kapitału na 20%, a nie użycie lewara, bo na ten moment będzie to 94.46% (tydzien temu, a wczoraj już) 92.33% (tak mi przynajmniej jforex pokazuje), skoro wymagany margin to 917.60 PLN. Za 1lota. Nie gram na US30, chociaż wg mnie wygląda ciekawiej niż DAX. Poza tym to był test na danych historycznych. Szkoda czasu na takie testy w ciemno puszczając to na demo i czekając na wyniki skoro można coś sprawdzić na testerze w kilka chwil i dopiero potem na demo albo micro loty.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2018, 22:18 przez -rookie-, łącznie zmieniany 2 razy.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

PaulGilbert pisze:A tymczasem pozycja nr 30 o ile dobrze liczę: Ska na USD/JPY.
tam sa dwie pozycje
czy ja nie widze :)

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

Tak, tak, Tomaszu. Ja w ogóle na demo jadę tak jak na początku pisałem, dopóki nie wypracuję sobie swojej strategii.
Tomasz196407 pisze:
tam sa dwie pozycje
:-) To drugie oczekujące. Chce spróbować tego podejścia z hedgem. Raz mi się udało na nim dobrze wyjść to może jeszcze raz się uda.

Wrzucę jeszcze zbliżenie z M1 jak mi się z oczekującej pozycji w punkt udało trafić :D

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

PaulGilbert pisze:Tak, tak, Tomaszu. Ja w ogóle na demo jadę tak jak na początku pisałem, dopóki nie wypracuję sobie swojej strategii.
Tomasz196407 pisze:
tam sa dwie pozycje
:-) To drugie oczekujące. Chce spróbować tego podejścia z hedgem. Raz mi się udało na nim dobrze wyjść to może jeszcze raz się uda.

Wrzucę jeszcze zbliżenie z M1 jak mi się z oczekującej pozycji w punkt udało trafić :D
OK,
Z h4 masz kontynuacje wzrostów zresztą z D też
przełamanie LO i potwierdzenie
imo idzie na wybicie szczytów
ale sygnał musi byc z h1/m30/m15

ale hedg to nie moja bajka powodzenia

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

sardo nunspa pisze: Czy Ty umiesz liczyć lewar? 1k pln us30 teraz można otworzyć max 1,1lota (lewar 100:1 jeszce :? ) mając tyle (1,1lota= 1000pln) ile byś wykorzystał lewara na trading?
A czy Ty umiesz liczyć lewar? Bo mam pewne wątpliwości. U polskich brokerów typu MM (TMS, XTB) mając 1000 pln nie otworzysz 1,1 lota US30. Zapewniam.
Wiesz chociaż jak to sprawdzić?

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Tomasz jeżeli się czujesz się urażony to przepraszam, ale stereotyp o forexie "rządzonym" przez grube ryby, które huśtają drobnicę na kasę, słusznie obśmiewam i daje przykłady wielkich instytucji które się nakryły kopytami na giełdzie. Tak samo będę obśmiewał gdy ktoś napisze, że wszyscy brokerzy mm to złodzieje.

rookie Ja się nie dogadam z Tobą :( chodzi mi o to że 1,1 lota ( jak to pisałem wynosiło 1003zł na US30) czyli 1000pln starczy na 0,55lota czyli 500zł marginu( oczywiście dla zagrania z hegem). Tylko ze nie możesz wykorzystać 0,55, bo jak spadnie o 20% nie będziesz mógł dać hedge 0,55 bo będzie brakować 100pln, które właśnie uwaliłeś. Więc ile maksymalnie wykorzystasz lewara? (np 25% czyli około 0,26lota i 250zł marginu ?)

PaulGilbert dax i us30 kontrakty terminowe. A ropą to codziennie mówię że jutro już na pewno zagram :lol: grałem ostanio w poprzedni poniedziałek ze średnim skutkiem. ale jutro jak będzie setup.........

Cblondyn to jest teoretyczne założenie, Nie mam zamiaru otwierać w realu pozycji za max lewar, tylko po to by zobaczyć czy się otworzy, no może na koncie na którym jest 100zł :lol: A jeszcze: ja to przeliczam na rynku terminowym, a nie kasowym, może coś inaczej się liczy?
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

sardo nunspa pisze:rookie Ja się nie dogadam z Tobą :( chodzi mi o to że 1,1 lota ( jak to pisałem wynosiło 1003zł na US30) czyli 1000pln starczy na 0,55lota czyli 500zł marginu( oczywiście dla zagrania z hegem). Tylko ze nie możesz wykorzystać 0,55, bo jak spadnie o 20% nie będziesz mógł dać hedge 0,55 bo będzie brakować 100pln, które właśnie uwaliłeś. Więc ile maksymalnie wykorzystasz lewara? (np 25% czyli około 0,26lota i 250zł marginu ?)
Ok, już kapuje o czym piszesz. Musiałbym sprawdzić dokładniej takie zarządzanie, blokady lewara na 25%, 50%, 75%, albo pozwolić na 100% użycia dźwigni. Nie wiem, dopiero to sprawdzę. Dzięki.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Cblondyn sprawdziłem i zgłupiałem :shock: :shock: :shock:
Obrazek

ODPOWIEDZ