DayTrading: Czwartek 18.01.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 sty 2018, 00:00

Wzrost
1
8%
Bez zmian
2
15%
Spadek
10
77%

Liczba głosów: 13

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 18.01.2018

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

nemoofx pisze:Widzę że prognozy z goła inne gram u/j sell po 111.30 i gbp/usd przymierzam się na sell :shock:
nie jestes wyjątkiem

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

coolcov pisze:Nie obserwuj wolumenu tickowego. Ja mam wolumen realny z giełdy i akurat edek i idzie do góry przy coraz to narastającym popycie. Moim zdaniem rano zakończyliśmy korektę i wrócił trend wzrostowy.
Wielu Pipsów życzę.
Po trzech latach obserwacji różnych kresek na wykresach doszedłem do wniosku, że czegoś brakuje. Raz kreska działa, raz nie. Murphy napisał: cena, wolumen i liczba otwartych kontraktów.

Od stycznia zacząłem przyglądać się wolumenowi. Wiem, że tikowy nie odpowiada "realnemu"; wiem również, że ten realny też nie jest rzeczywisty.

Wolumen (skumulowany, bo taki obserwuję) na niższych TF-ach faktycznie wzrastał, ale już na np. TF 1h widać spadek popytu, a zwiększoną podaż; przynajmniej ja tak interpretuję. Póki co, nie jestem żadnym znawcą w tym temacie (brak praktyki), więc mogę się mylić.

Na wykresie widać lt, fibo, świeczkę/sreczkę, w sumie ważne sprawy, ale dopiero poparte wolumenem, ma sens.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2018, 14:48 przez moneymaker, łącznie zmieniany 3 razy.

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

cajto pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze: Jestem na tym forum 7 lat (overall / EFFECTIVE) ...
Nie wiedziałem że to ty. Lubiłem twoje posty i dzienniki, fajnie że wróciłeś, życzę powodzenia :)
hehe, dzięki :) Jak Fenix z popiołów ;) nick overall przetrwał już tylko na Comparicu ale tam nie wiele sie dzieje to też rzadko zaglądam.

:564:

majkel79
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: majkel79 »

Tomasz196407 pisze:
A sirtaki znasz :D
No Ba...... ty pewnie też zwłaszcza że wszyscy znają to jako "Zorba"
:D[/quote]

Nie znam, musisz mnie nauczyć :564:

Wy we dwóch to takie słodkie gołąbki tylko priv i priv między sobą chyba bardzo się lubicie co?
A tymczasem dax h1 jeszcze long w mocy z celem równości korekt 100 %.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

zgasilem edka na 1,2229 bo przed danymi i BP i oczekujaca wyzej bo 63czyli pod fbo
ZYSK JEST I ZASADA WEJSC ZAWSZE ZDAZYSZ
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

moneymaker pisze: Na wykresie widać lt, fibo, świeczkę/sreczkę, w sumie ważne sprawy, ale dopiero poparte wolumenem, ma sens.
Tylko, że nie mamy dostępu do realnego wolumenu z pozycji kowalskiego. Pracowałem kiedyś w drugiej największej firmie proptradingowej świata i tam faktycznie wolumen miał kolosalne znaczenie, niektórzy nawet na wykresy nie patrzyli, zero wykresów. Natomiast tutaj możemy Sobie pogdybać o popycie i podaży na edka ;)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

To lujce jedne, dane chyba odwołane :twisted: Najważniejsze, że i tak idą w dobrą stronę 8)

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

majkel79 pisze:
Wy we dwóch to takie słodkie gołąbki tylko priv i priv między sobą chyba bardzo się lubicie co?
Znajdź "gołąbka" lub "gołębicę" i gruchaj do woli
bez obrazy :D
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

Nieśmiertelny Trader pisze:Tylko, że nie mamy dostępu do realnego wolumenu z pozycji kowalskiego. Pracowałem kiedyś w drugiej największej firmie proptradingowej świata i tam faktycznie wolumen miał kolosalne znaczenie, niektórzy nawet na wykresy nie patrzyli, zero wykresów. Natomiast tutaj możemy Sobie pogdybać o popycie i podaży na edka ;)
Oczywiście że nie, ale ponieważ tikowy też coś pokazuje, dlaczego nie próbować tego wykorzystać?

majkel79
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: majkel79 »

Tolmon_Nika pisze:
majkel79 pisze:
Znajdź "gołąbka" lub "gołębicę" i gruchaj do woli
bez obrazy :D
:mrgreen: hahaha wystarczy że tutaj na forum mam 2 gołąbki Tomka i Monikę, gruchające tylko na priv hehe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zablokowany