DayTrading: Czwartek 18.01.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 sty 2018, 00:00

Wzrost
1
8%
Bez zmian
2
15%
Spadek
10
77%

Liczba głosów: 13

waller

Re: DayTrading: Czwartek 18.01.2018

Nieprzeczytany post autor: waller »

USDJPY jeszcze czeka na powrót do wsparcia. Od 111.00 powinien nadejść atak na 112.00.
https://i.imgur.com/0Q5FaDV.jpg
coolcov pisze:
moneymaker pisze:Zaczyna się burza, a było tak:
- ale jestem zaebisty, w zeszłym roku, a może dwa lata temu (sprawdźcie sobie), przewidziałem cenę
- masz wybujałe ego
- wulgaryzmy

Osobiście uważam, że forum jest po to, aby wymieniać się uwagami dotyczącymi trade-ingu, a nie udowadnianiem, jakim jest się debeściakiem. Pokora, pokora i jeszcze raz pokora.

Aby było merytorycznie: edek jedzie do góry, przy coraz mniejszym popycie. Fibo 61 do obserwacji, może to być miejsce pod S.
Nie obserwuj wolumenu tickowego. Ja mam wolumen realny z giełdy i akurat edek i idzie do góry przy coraz to narastającym popycie. Moim zdaniem rano zakończyliśmy korektę i wrócił trend wzrostowy.
Wielu Pipsów życzę.
Wolumen z jakiej giełdy? Można prosić screen? Póki co powrotu do trendu nic nie potwierdziło więc to tylko domysły.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

E/U - zobaczymy jak zareagują na spadkową TL
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cichy44
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cichy44 »

Oczywiście!
Masz racje i dobrą pamięć.

Ale ileż to razy łapiemy się (przynajmniej ja) że brakuje cierpliwości.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

nie gram edka : opinia IG:
EUR / USD ma na celu ponowny wzrost
Cena spadła poniżej poziomu wsparcia 1.2195 USD, ale następnie odzyskała siły i może być dobrze przygotowana do odbicia.
Z rozmachem mogliśmy zobaczyć kolejne odbicie, które pozwoliło by para wróciła do 1.2250 $, 1.23 $ i ewentualnie wyżej.
Poniżej 1.2150 $ wchodzi poziom 1.2092 $.
EURUSD.png
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tolmon_Nika pisze:nie gram edka : opinia IG:
EUR / USD ma na celu ponowny wzrost
Cena spadła poniżej poziomu wsparcia 1.2195 USD, ale następnie odzyskała siły i może być dobrze przygotowana do odbicia.
Z rozmachem mogliśmy zobaczyć kolejne odbicie, które pozwoliło by para wróciła do 1.2250 $, 1.23 $ i ewentualnie wyżej.
Poniżej 1.2150 $ wchodzi poziom 1.2092 $.
EURUSD.png
Tolmo PW

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

Poniewaz siedze na kiwi i kangurze od polowy grudnia wiec zglosze swoja uwage. wg.mnie kangur wyjdzie gora! w trakcie tego miesiaca notowan robia na mim wszystko zeby przeczesac elkowiczow (kto obserwowal bezposrednio ostatnie dwa dni to wie) a chyba i takie formacje sa budowane po to aby zniechecic do el. Ciagle uwazam ze czekaja mnie jeszcze b. duze wzrosty A jesli chodzi o moja wypowiedz dyskutowana na forum to powiem ze moglem powiedziec to juz ladne pare lat temu i tez byloby zasadne z moje strony Wiem co to skromnosc i fachowosc i za to ludzi cenie, natomiast jesli ktos buraczy i tylk pozuje na takiego to jest juz gorszy od kazdego zwyklego laika. A juz wpisy typu '"kto mnie zna to wie" "Ci co mnie nie znaja to ja jestem.... itp. eee szkoda komentowac.Moj blad polegal tylko na tym ze nie zignorowalem goscia i za to moge tych dotknietych moim wpisem, przeprosic
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

doktorek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

CZY WY tez tak macie siedzialem nieraz cala noc bo pilnuje kursow ---- wczoraj poszedlem spac TP nie wszedl zabraklo 9 pipsow i z ladnego zarobku zrobil sie zarobek na waciki --- najgorsze ze nie wiem co teraz zrobic ---chodzi O EUR ---USD

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Nieśmiertelny Trader pisze: Jestem na tym forum 7 lat (overall / EFFECTIVE) ...
Nie wiedziałem że to ty. Lubiłem twoje posty i dzienniki, fajnie że wróciłeś, życzę powodzenia :)

waller

Nieprzeczytany post autor: waller »

doktorek pisze:CZY WY tez tak macie siedzialem nieraz cala noc bo pilnuje kursow ---- wczoraj poszedlem spac TP nie wszedl zabraklo 9 pipsow i z ladnego zarobku zrobil sie zarobek na waciki --- najgorsze ze nie wiem co teraz zrobic ---chodzi O EUR ---USD
To jest naturalne. W końcu rynek jest falowy. Nie wyznaczaj kosmicznych TP jak siedzisz na intradayowych TF.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

@ Tomasz !!!
ok.gif
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Zablokowany