Alternatywa dla USD-CHF i EU zalecam ostrożnośćKermit pisze:usdchf h1 - obecnie czekanie na wybicie ktore potwierdzi formacjeCichy44 pisze:
Dzięki Kermit za dzielenie się swoimi rysunkami i pytanie czy możesz wrzucić USDCHF, jeśli masz.
https://www.tradingview.com/x/bPLw5wV2/
DayTrading: Czwartek 18.01.2018
Re: DayTrading: Czwartek 18.01.2018
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Fanatyk
Ok dobra opiniaTolmon_Nika pisze:DAX obraca się w kierunku do 61,8% .
Poprzedni przedział powyżej 13 296 i poniżej 13 171 pokazuje niespójny obraz trendu .
Jednak biorąc pod uwagę ogólną tendencję spadkową w ciągu ostatnich dwóch tygodni,
istnieje duża szansa, że zobaczymy kolejną niższą nogę DAX-a.
Powyżej 13 354 negowałaby ten pogląd. ps. opinia chłopców IG.
z tego wynika gramy na daxiw.....a,b,c

a my swoje
-
- Maniak
OK F&FXAB pisze:tolmon mam lke juz nie pamietam od kiedy dax z 13142 i juz mnie to irytuje bo niezdazylem zgasic chocby wczoraj
dlatego zbytnio nie interesuje mnie dax i nawet nie wiem jaki pivot na tydzien zejda do mnie to moze cos doloze

πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

Takie życie. Trzeba czekać.TsunamiPL pisze:tia...waller pisze:Perfekcyjny setup dla EURUSD na S.
Flaga + opór.
Życzę udanych tradów.

Trójkąt wybity dołem i targety są OK. To rynek a nie sala operacyjna

https://i.imgur.com/hhMIUm6.jpg
-- Dodano: 18 sty 2018, 12:44 --
Skąd masz takie dane?moneymaker pisze:edek jedzie do góry, przy coraz mniejszym popycie

Cześć,
GJ - czy ostatnia H4 nie otwiera drogi do 160 ???
GJ - czy ostatnia H4 nie otwiera drogi do 160 ???
- moneymaker
- Gaduła
Z obserwacji wolumenu, co prawda tikowego, ale on część prawdy pokazuje, przynajmniej tak twierdzą inni.waller pisze:Skąd masz takie dane?
Supermoneymaker pisze:Z obserwacji wolumenu, co prawda tikowego, ale on część prawdy pokazuje, przynajmniej tak twierdzą inni.waller pisze:Skąd masz takie dane?
Takie życie. Trzeba czekać.
Wielki Szu (J. Nowicki) powiadał młodemu adeptowi pokera:
"Całe życie uczyłem swoje ręce niezdarności".
Tu się człowiek musi nauczyć cierpliwości i też to może zająć całe życie.

Może to moja pamięć zawodzi, ale w tej scenie chodziło o to, żeby nie popisywać się umiejętnościami, sztuczkami karcianymi, bo to moze zniechęcić potencjalnego gracza ; )Cichy44 pisze:Takie życie. Trzeba czekać.![]()
Nie obserwuj wolumenu tickowego. Ja mam wolumen realny z giełdy i akurat edek i idzie do góry przy coraz to narastającym popycie. Moim zdaniem rano zakończyliśmy korektę i wrócił trend wzrostowy.moneymaker pisze:Zaczyna się burza, a było tak:
- ale jestem zaebisty, w zeszłym roku, a może dwa lata temu (sprawdźcie sobie), przewidziałem cenę
- masz wybujałe ego
- wulgaryzmy
Osobiście uważam, że forum jest po to, aby wymieniać się uwagami dotyczącymi trade-ingu, a nie udowadnianiem, jakim jest się debeściakiem. Pokora, pokora i jeszcze raz pokora.
Aby było merytorycznie: edek jedzie do góry, przy coraz mniejszym popycie. Fibo 61 do obserwacji, może to być miejsce pod S.
Wielu Pipsów życzę.
VSA