nie jestes wyjątkiemnemoofx pisze:Widzę że prognozy z goła inne gram u/j sell po 111.30 i gbp/usd przymierzam się na sell
DayTrading: Czwartek 18.01.2018
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Czwartek 18.01.2018
- moneymaker
- Gaduła
Po trzech latach obserwacji różnych kresek na wykresach doszedłem do wniosku, że czegoś brakuje. Raz kreska działa, raz nie. Murphy napisał: cena, wolumen i liczba otwartych kontraktów.coolcov pisze:Nie obserwuj wolumenu tickowego. Ja mam wolumen realny z giełdy i akurat edek i idzie do góry przy coraz to narastającym popycie. Moim zdaniem rano zakończyliśmy korektę i wrócił trend wzrostowy.
Wielu Pipsów życzę.
Od stycznia zacząłem przyglądać się wolumenowi. Wiem, że tikowy nie odpowiada "realnemu"; wiem również, że ten realny też nie jest rzeczywisty.
Wolumen (skumulowany, bo taki obserwuję) na niższych TF-ach faktycznie wzrastał, ale już na np. TF 1h widać spadek popytu, a zwiększoną podaż; przynajmniej ja tak interpretuję. Póki co, nie jestem żadnym znawcą w tym temacie (brak praktyki), więc mogę się mylić.
Na wykresie widać lt, fibo, świeczkę/sreczkę, w sumie ważne sprawy, ale dopiero poparte wolumenem, ma sens.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2018, 14:48 przez moneymaker, łącznie zmieniany 3 razy.
hehe, dziękicajto pisze:Nie wiedziałem że to ty. Lubiłem twoje posty i dzienniki, fajnie że wróciłeś, życzę powodzeniaNieśmiertelny Trader pisze: Jestem na tym forum 7 lat (overall / EFFECTIVE) ...

No Ba...... ty pewnie też zwłaszcza że wszyscy znają to jako "Zorba"Tomasz196407 pisze:
A sirtaki znasz

Nie znam, musisz mnie nauczyć

Wy we dwóch to takie słodkie gołąbki tylko priv i priv między sobą chyba bardzo się lubicie co?
A tymczasem dax h1 jeszcze long w mocy z celem równości korekt 100 %.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
zgasilem edka na 1,2229 bo przed danymi i BP i oczekujaca wyzej bo 63czyli pod fbo
ZYSK JEST I ZASADA WEJSC ZAWSZE ZDAZYSZ
ZYSK JEST I ZASADA WEJSC ZAWSZE ZDAZYSZ
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Tylko, że nie mamy dostępu do realnego wolumenu z pozycji kowalskiego. Pracowałem kiedyś w drugiej największej firmie proptradingowej świata i tam faktycznie wolumen miał kolosalne znaczenie, niektórzy nawet na wykresy nie patrzyli, zero wykresów. Natomiast tutaj możemy Sobie pogdybać o popycie i podaży na edkamoneymaker pisze: Na wykresie widać lt, fibo, świeczkę/sreczkę, w sumie ważne sprawy, ale dopiero poparte wolumenem, ma sens.

To lujce jedne, dane chyba odwołane
Najważniejsze, że i tak idą w dobrą stronę 

-
- Maniak
Znajdź "gołąbka" lub "gołębicę" i gruchaj do wolimajkel79 pisze:
Wy we dwóch to takie słodkie gołąbki tylko priv i priv między sobą chyba bardzo się lubicie co?
bez obrazy

πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

- moneymaker
- Gaduła
Oczywiście że nie, ale ponieważ tikowy też coś pokazuje, dlaczego nie próbować tego wykorzystać?Nieśmiertelny Trader pisze:Tylko, że nie mamy dostępu do realnego wolumenu z pozycji kowalskiego. Pracowałem kiedyś w drugiej największej firmie proptradingowej świata i tam faktycznie wolumen miał kolosalne znaczenie, niektórzy nawet na wykresy nie patrzyli, zero wykresów. Natomiast tutaj możemy Sobie pogdybać o popycie i podaży na edka
Tolmon_Nika pisze:Znajdź "gołąbka" lub "gołębicę" i gruchaj do wolimajkel79 pisze:
bez obrazy