Tak, celem jest przebicie ostatniego dołka (tam również można dobrać eski), ale ewentualne TP ustawiłbym na 123,6% lub 161,8 jeśli dynamika byłaby silna (a na to się nie zapowiada). Scenariusz jest taki, że przetestują okolice 0,7530, ale to już raczej w przyszłym tygodniu.jkar pisze:Pierwszy cel sam zaznaczyłeś ( stawiał bym na to ze tu sie zatrzyma raz na 3 jak sie nie zatrzyma to 3/4 ze na 2.62 fibo tego ruchu.traderslife pisze:Dziś znowu posucha. Dobrałem shorta na AUDUSD o którym pisałem wczoraj dbb-double-bollinger-bands-system-t29573.html
Wejście idealnie na zniesieniu 50% - liczę, że szczyt złapanyteraz tylko dobrze wyjść...
Zeby all było jasne:
pierwszy cell 0.0 zaznaczonego fibo . no a potem odmierzasz 2.62 tej wartosci i masz 75% szans ze ci wejdzie
DayTrading: Piątek 24.11.2017
- traderslife
- Gaduła
Re: DayTrading: Piątek 24.11.2017
podbili mi troszke bo bylo 3,553,,, troszke przemielile i ciut spokojniej sie czujeXAB pisze:dzieki ale ja po fakcie 70 proc kupionejkar pisze:Dolca zgodnie na przykład z Plummerem należy zamknąc na poziomie 2.618 osiagnietym dzis ( ale to już historia).XAB pisze:nie mam czasu dzis tak grac musze dolca pilnowac
Long ja biorę zleceniem stop ( bo nie mam czasu pilnowac) ale lepiej wziąc z palca jak naruszy tą skośną i cofnie się nie mniej niż pierwsze zniesienie fibo ).
a... (bo to stwarza kontekst)
Wstępnie cel to ta szara pozioma
i mam inny problem bo musze ciut skracac by sie nie zamotac
choc spokojnie moge jeszcze sporo kupic
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Twoja kasa . Twoje ryzyko ... brzmi sensownietraderslife pisze:Tak, celem jest przebicie ostatniego dołka (tam również można dobrać eski), ale ewentualne TP ustawiłbym na 123,6% lub 161,8 jeśli dynamika byłaby silna (a na to się nie zapowiada). Scenariusz jest taki, że przetestują okolice 0,7530, ale to już raczej w przyszłym tygodniu.jkar pisze:Pierwszy cel sam zaznaczyłeś ( stawiał bym na to ze tu sie zatrzyma raz na 3 jak sie nie zatrzyma to 3/4 ze na 2.62 fibo tego ruchu.traderslife pisze:Dziś znowu posucha. Dobrałem shorta na AUDUSD o którym pisałem wczoraj dbb-double-bollinger-bands-system-t29573.html
Wejście idealnie na zniesieniu 50% - liczę, że szczyt złapanyteraz tylko dobrze wyjść...
Zeby all było jasne:
pierwszy cell 0.0 zaznaczonego fibo . no a potem odmierzasz 2.62 tej wartosci i masz 75% szans ze ci wejdzie
trzymam kciuki nawet za tyle

-- Dodano: 24 lis 2017, 15:55 --
@XAB
Plummer pisze tez , ze nawet 4.23 ... ale to sam nie wierzę ze kaczor moze byc az tak niedoceniony
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
- traderslife
- Gaduła
Dziś o 16:00 wygasa sporo opcji po 0.7600 więc szans na mocny spadek jest niewiele. Ewentualnie wieczorem puszczą, ale też IMO nie będą to drastyczne spadkijkar pisze:Twoja kasa . Twoje ryzyko ... brzmi sensownie

Gdzie Ty celujesz? Bo chyba też masz shorty?
dosłownie przed chwila dałem sie wyleszczyctraderslife pisze:Dziś o 16:00 wygasa sporo opcji po 0.7600 więc szans na mocny spadek jest niewiele. Ewentualnie wieczorem puszczą, ale też IMO nie będą to drastyczne spadkijkar pisze:Twoja kasa . Twoje ryzyko ... brzmi sensownie
Gdzie Ty celujesz? Bo chyba też masz shorty?
ale jeszcze 10 min i odbiorę
Sor..
teraz na szorta czekam na .7636 (+/-)
Piątek_ dlatego
Ostatnio zmieniony 24 lis 2017, 15:15 przez jkar, łącznie zmieniany 1 raz.
- traderslife
- Gaduła
Na zysku czy na stracie? Ten nagły zwrot mi się nie podoba, ale jak wspominałem - do 16:00 mogą być dziwne akcje.jkar pisze: dosłownie przed chwila dałem sie wyleszczyc
dolozylem2lki na tym dax
i ten dolar mnie zaczyna draznic bo nie mieli nad 1,19 wyjsc mieli moj zakaz he he he
i ten dolar mnie zaczyna draznic bo nie mieli nad 1,19 wyjsc mieli moj zakaz he he he
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
jakl najbardziej sa warunki zeby podciągnąc pod 0.7636
a skoro są to pewnie to zrobią
..
Ale tam to prawdopodobnie zastawię nawet psa w lombardzie

50 kg to pewnie sporo dadzą
?
a .. jesli chodzi o zysk to wszedłem czujnie ...
jest we wczesniejszym poscie ( ewakuacja sporo zabrała) ale jakos bardzo duzo chciałem tu zarobic
(trza było brac 50 % wziąłemmniej)
..

50 kg to pewnie sporo dadzą

a .. jesli chodzi o zysk to wszedłem czujnie ...
jest we wczesniejszym poscie ( ewakuacja sporo zabrała) ale jakos bardzo duzo chciałem tu zarobic
(trza było brac 50 % wziąłemmniej)
Ostatnio zmieniony 24 lis 2017, 15:27 przez jkar, łącznie zmieniany 1 raz.
- traderslife
- Gaduła
Proszę tak nie mówićjkar pisze:jakl najbardziej sa warunki zeby podciągnąc pod 0.7636
..

-
- Fanatyk
Gj z wczoraj - tak-to-widze-czyli-dzida-up-dzida-dn-t2 ... ml#p892868
i dziś -
i ewentualne zamkniecie conajmniej 149,20 świeca weekly
i dziś -
i ewentualne zamkniecie conajmniej 149,20 świeca weekly
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.