DayTrading: Piątek 24.11.2017
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 24.11.2017
A ja +116,97 pips na DAX w 1 tradzie, dziś - TP zaliczone.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Chyba masz rację ... już widzę ze spietrałemtraderslife pisze:Proszę tak nie mówićjkar pisze:jakl najbardziej sa warunki zeby podciągnąc pod 0.7636
a skoro są to pewnie to zrobią
..
Ale tam to prawdopodobnie zastawię nawet psa w lombardzie
Lepiej czekaj na wybicie ostatniego dołka - obaj będziemy zadowoleni
( ale na usprawiedliwienie: nie pozwól zeby zysk przerodził się w stratę)
Ok ciężko od rana pracuję pora ...
chcielibyscie wiedziec./..
,,, na telesfora

Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
Fiu, fiu.. nieźle.. Ja dopiero teraz wyszedłem na plus, na S-ce. Taka zmienność a ja nie umiem wciąż grać.. Powinienem mieć +20% od rana, ale mój mózg nie pracuje dziś dobrze. Potrzebuje strategii , która nie wymaga pracy mózgu.fx-technik pisze:A ja +116,97 pips na DAX w 1 tradzie, dziś - TP zaliczone.

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
może lobotomia 

Zobaczie jak chamsko przebili bandę spadkową.. Na DAX-ie klasyka, ale ja to wyczułem, że fałszywka i zarobiłem porządnie na S. Wzrostów przed południe niestety nie wyczułem.. Musze dopracować system bardziej pod średnie, bo od świeczek człowiek głupieje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Jest taka, tylko nie polega zupełnie na wykresie instrumentu, a na wykresie Balance/Equity.Świeżak44 pisze:Fiu, fiu.. nieźle.. Ja dopiero teraz wyszedłem na plus, na S-ce. Taka zmienność a ja nie umiem wciąż grać.. Powinienem mieć +20% od rana, ale mój mózg nie pracuje dziś dobrze. Potrzebuje strategii , która nie wymaga pracy mózgu.fx-technik pisze:A ja +116,97 pips na DAX w 1 tradzie, dziś - TP zaliczone.
Np. Gdy tracisz 60,- PLN to zamykasz, i gdy zarabiasz 1000,- PLN, to zamykasz.
To może być początek spadków DAX-a jak amerykany się zdecydują spadać..w końcu. Ale to chyba niemożliwe..
- fx-technik
- Fanatyk
Przestań zarządzać cudzym portfelem.Świeżak44 pisze:To może być początek spadków DAX-a jak amerykany się zdecydują spadać..w końcu. Ale to chyba niemożliwe..
Zacznij zarządzać swoim.
Gaś straty na wsparciach.
A zyski niech robią nowe szczyty.
Dziś szwankowały mi wejścia. Czasami było pod prąd, ale na szczęście nauczyłem się ciąć straty i dzięki temu już jestem na spory + i sobie skalpuje dalej. Nie zauwałyłem na M1, że oni podkupywali rano na dołkach. Czały czas dołki były wyżej. Na M5 to widać.fx-technik pisze:Jest taka, tylko nie polega zupełnie na wykresie instrumentu, a na wykresie Balance/Equity.Świeżak44 pisze:Fiu, fiu.. nieźle.. Ja dopiero teraz wyszedłem na plus, na S-ce. Taka zmienność a ja nie umiem wciąż grać.. Powinienem mieć +20% od rana, ale mój mózg nie pracuje dziś dobrze. Potrzebuje strategii , która nie wymaga pracy mózgu.fx-technik pisze:A ja +116,97 pips na DAX w 1 tradzie, dziś - TP zaliczone.
Np. Gdy tracisz 60,- PLN to zamykasz, i gdy zarabiasz 1000,- PLN, to zamykasz.
-- Dodano: 24 lis 2017, 15:57 --
Jeżeli mają kupować, to dołki są coraz wyżej, a jeżeli ma spadać górki sa coraz niżej. To doba zasada. Przeważnie jestem zapatrzony w różne kreski i tego nie zauważam.
o eur/dol moze luke chca pokryc jeszcze bo nie wiem o co chodzi
byla chyba na 1,194.....
byla chyba na 1,194.....
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora