DayTrading: Wtorek 31.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lis 2017, 00:00

Wzrost
2
50%
Bez zmian
2
50%
Spadek
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

Awatar użytkownika
LarryGoldberg
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 31.10.2017

Nieprzeczytany post autor: LarryGoldberg »

fx-technik pisze: Może coś przybliżę?
Ktoś zna pojęcie "rzędowość wykresów"?
Swing może mieć 1 pip, lub może mieć 1000 pip, np.
I kilka rzędów pomiędzy.
Trzeba znaleźć swój rynek pipsów, po prostu, który jest typowym rynkiem dla danego instrumentu.
I wtedy grać tylko ten rynek, konsekwentnie i systematycznie.
Równocześnie być świadomym ryzyka, jakie trading ze sobą niesie.

To nie jest mi obce. Nie chcę uogólniać, bo robi się kocioł ;) Pewnie znasz taką sytuację z forum. Jakiś użytkownik się zbulwersuje i teraz weź mu tłumacz...:563:
Napisałem o konkretnej sytuacji, na podstawie przykładu, przy zachowaniu zasady o niezmienności pozostałych czynników.
Wypowiedź dotyczyła tylko Twojego twierdzenia, o ryzyko long term, niczego innego.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Bemowo1 pisze:trochę ideologi
Ja kiedyś grałem w oparciu o średnie. I o ile na historii to wygląda doskonale na rynku real było zupełnie inaczej. Średnie sie przecięły pozycje otwierałem a za jakiś czas średnie sie rozeszły i dooopa. POzycja otwarta i martw sie co dalej. Ostroznie z tą analizą historii bo tam to zawsze wszystko działa. Tu taki jeden pokazuje to dość często ;)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

edek, zmiana planu. Tydzień rozpoczęliśmy wzrostami - to może być knot dla świecy tygodniowej - górny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

Cblondyn pisze:
Ja kiedyś grałem w oparciu o średnie. I o ile na historii to wygląda doskonale na rynku real było zupełnie inaczej. Średnie sie przecięły pozycje otwierałem a za jakiś czas średnie sie rozeszły i dooopa. POzycja otwarta i martw sie co dalej.

Ostroznie z tą analizą historii bo tam to zawsze wszystko działa. Tu taki jeden pokazuje to dość często ;)
Każde narzędzie at to lipa. Tylko na historii fajne.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Bemowo1 pisze:edek, zmiana planu. Tydzień rozpoczęliśmy wzrostami - to może być knot dla świecy tygodniowej - górny
A na MN kolejna szpulka też szalonych wzrostów nie zapowiada. I wsparcie może byc przetestowane.
https://charts.mql5.com/16/580/eurusd-m ... kers-2.png

-- Dodano: wt 31-10-2017, 13:54 --
d4mian7 pisze:
Cblondyn pisze:
Ja kiedyś grałem w oparciu o średnie. I o ile na historii to wygląda doskonale na rynku real było zupełnie inaczej. Średnie sie przecięły pozycje otwierałem a za jakiś czas średnie sie rozeszły i dooopa. POzycja otwarta i martw sie co dalej.

Ostroznie z tą analizą historii bo tam to zawsze wszystko działa. Tu taki jeden pokazuje to dość często ;)
Każde narzędzie at to lipa. Tylko na historii fajne.
Dlatego skupiłem się na wsparciu/oporze LT formacjach świecowych bo jak juz powstanie to będzie na wykresie juz na zawsze

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

Teraz złoto rgr?

Awatar użytkownika
LarryGoldberg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LarryGoldberg »

Cblondyn pisze:
Ja kiedyś grałem w oparciu o średnie. I o ile na historii to wygląda doskonale na rynku real było zupełnie inaczej. Średnie sie przecięły pozycje otwierałem a za jakiś czas średnie sie rozeszły i dooopa. POzycja otwarta i martw sie co dalej. Ostroznie z tą analizą historii bo tam to zawsze wszystko działa. Tu taki jeden pokazuje to dość często ;)
Używam średnich na rynku akcji, średnie a konkretnie ich nachylenie się przydaje, do określenia trendu gdzie na niektórych akcjach jest dużo luk i może być z tym problem. Jak sama nazwa wskazuje, chodzi o usrednienie, czyli "wygładzenie" danych. Nie uzywam ich przeciecia jako sygnalu entry-exit, w przypadku dużej zmiany ceny w krótkim czasie, trzeba mieć inne reguły prowadzenia pozycji.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Bemowo1 pisze:edek, zmiana planu. Tydzień rozpoczęliśmy wzrostami - to może być knot dla świecy tygodniowej - górny
No tak, dziś jest spadkowo, i USDX wzrostowo.

-- Dodano: 31 paź 2017, 15:01 --
LarryGoldberg pisze:
Cblondyn pisze:
Używam średnich na rynku akcji, średnie a konkretnie ich nachylenie się przydaje, do określenia trendu gdzie na niektórych akcjach jest dużo luk i może być z tym problem. Jak sama nazwa wskazuje, chodzi o usrednienie, czyli "wygładzenie" danych. Nie uzywam ich przeciecia jako sygnalu entry-exit, w przypadku dużej zmiany ceny w krótkim czasie, trzeba mieć inne reguły prowadzenia pozycji.
No tak, jak sam napisałeś w poprzednim poscie... :563:
Niektórym nic nie działa... pewnie mózg także ma z tym problem...

Kurde, mi ta Whoopi przeszkadza... :d
Ostatnio zmieniony 31 paź 2017, 14:03 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

"rzędowość wykresów" .... :lol:
... :lol:
... sor, nie wyrobiłem :) ( machnij coś jeszcze o równaniach kinetycznych, :D )
P. S. ( choc pewnie z matematyki poza maturę nie wyszedłeś :) )
Ostatnio zmieniony 31 paź 2017, 14:05 przez warmia, łącznie zmieniany 1 raz.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

LarryGoldberg pisze: Używam średnich na rynku akcji, średnie a konkretnie ich nachylenie się przydaje, do określenia trendu gdzie na niektórych akcjach jest dużo luk i może być z tym problem. Jak sama nazwa wskazuje, chodzi o usrednienie, czyli "wygładzenie" danych.
Tez używam czasami do tego celu średniej.

Zablokowany