fx-technik pisze:O czym, ty Cblondyn piszesz?
Jakim ty kapitałem rzeczywistym operujesz?
Ile miliardów dolarów obracasz, że takie głupoty piszesz?
Po co w ogóle zajmować się tradingiem przy kapitale np. 100K PLN i dźwigni 1:10???
To jest dopiero idiotyzm.
No chyba czas technik kupić książke o forex i przeczytać
Bo to nie ja wymyśliłem hehehe
d4mian7 pisze:Ja też gram za całe depo. A Co! W razie W zamykam ale zysk zawsze musi być większy, jak mawiał klasyk
I to jest najwłaściwsze podejście do tematu tradingu detalicznego.
Cały kapitał = ryzyko.
Stać mnie, w razie czego, na jego uzupełnienie.
Warunek: broker zeruje saldo ujemne.
d4mian7 pisze:Ja też gram za całe depo. A Co! W razie W zamykam ale zysk zawsze musi być większy, jak mawiał klasyk
Od czasu gdy brokerzy oferują zabezpieczenie w postaci ujemnego konta to trzymanie niewielkiej kasy na depo ma swoje zalety. Ale inna sprawa przy naprawde dużych kwotach. Setki tys. czy miliony
technik napisales i cos tam chyba wojt pisal ??????????????
XAB, Tolmon_Nika - ja mam 57 lat, za pół roku 58, czyli pewnie w waszej okolicy.
To jest kwestia chęci i pewnego wysiłku.
Pewnie, jeżeli ktoś tkwi w fałszywych ograniczenia, w braku wiary i w frustracji,
to niezależnie od wieku po prostu
xxxx
ok jestesmy w podobnym wieku
sa ludzie ktorzy uwielbiaja ten wysilek perfekcje bo pol zycia przezyli i nie znaja zadnych innych przyjemnosci tylko kontrolowanie siebie i najlepiej ocenianie kogos
moze tobie sie to i podoba i dobrze ci sie z tym zyje
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
a ja uwielbiam lenistwo
dla mnie to zadna atrakcja pisac na kompie godzinami w okularach zwlaszcza
dlatego moze tne tekst moze nie pisze skladnie co wcale nie znaczy ze jak zaszlaby taka potrzeba nie umiem pisac dobrze
moja mama uczyla 40 lat jezyka polskiego i obawiam sie ze sprawdzac bym sie mogl z niejednym z tego portalu
ale po co
czy to tak trudno komus pojac ze co jak co ale bycie maszynista - ka
bo zawsze ktos musial za mnie pisac
gdyz to nigdy mnie nie zachwycalo
i wcale usilnie akurat o tym sie nie tlumaczylem po prostu napisalem prawde
ja mysle ze w sumie to ty bardziej jestes biedny bo ciagle chcesz komus cos udowadniac i pouczac
ja wiem swoje
na forexie juz swoje zarobilem
a ze ciezko odejsc z forexu to jedyny moj problem bo lubie hazard widocznie
zas zarobic miesieczna czy tzw dniowke ?
ja nie widze zadnego problemu wystarczy ze popracuje na fx przynajmniej z 10 dni porzadnie
a 20 znam milsze zajecia
i nie truj ze lepiej jest skubac po 5 pipsow a bedziesz bogaty bo co jestes bogaty?
powtorze to kolejny raz skubanie po 5 pipsow to szybciej zalecany jest psychiatra niz jacht wlasny jak ktos lubi plywac
Ostatnio zmieniony 31 paź 2017, 13:10 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
I teraz przykład. Mamy dwa konta po 100k $ i na obu ryzykujemy 1%(z założenia naszej strategii)
Na pierwszym SL 100pipsow - 1Lot (konto swing)
na drugim SL 25 pipsów - 4 loty. (konto daytrading)
Jezeli SL 100 pipsow to nie ma znaczenia jakie to jest konto. Jak mozna ustawic SL na "normalnym koncie" 100 a "DT koncie" 25?. No mozna ale tez IQ trzeba miec 25. Ludzie kto was tradingu uczyl? Jak ktos chce trzymac dlugo pozycje to niech trzyma ale nie piszcie takich rzeczy. To tylko swiadczy o was. Powodzenia
PS. Kazdy kij ma dwa konce. Jedni na franku stracili a inni zarobili. Tak jak na FX. Nie trzeba sie bac czarnego labedzia. A jak widzicie, ze plynie to go wioslem jak nikt nie widzi.
XAB pisze:
ja nie widze zadnego problemu wystarczy ze popracuje na fx przynajmniej z 10 dni porzadnie a 20 znam milsze zajecia
No widzisz, a ja nie znam.
-- Dodano: 31 paź 2017, 14:10 --
XAB pisze:bo co jestes bogaty?
Tak.
to jestes typowy pracocholik i moze ci z tym dobrze
mnie z tym zle wole isc chocby na ryby w paskudna pogode i tez bawic sie w hazard ha ha ha ha
a ty umierasz bez fx i bez pogaduszek nawet o pierdolach
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Caldeborn pisze:I teraz przykład. Mamy dwa konta po 100k $ i na obu ryzykujemy 1%(z założenia naszej strategii)
Na pierwszym SL 100pipsow - 1Lot (konto swing)
na drugim SL 25 pipsów - 4 loty. (konto daytrading)
Jezeli SL 100 pipsow to nie ma znaczenia jakie to jest konto. Jak mozna ustawic SL na "normalnym koncie" 100 a "DT koncie" 25?. No mozna ale tez IQ trzeba miec 25. Ludzie kto was tradingu uczyl? Jak ktos chce trzymac dlugo pozycje to niech trzyma ale nie piszcie takich rzeczy. To tylko swiadczy o was. Powodzenia
PS. Kazdy kij ma dwa konce. Jedni na franku stracili a inni zarobili. Tak jak na FX. Nie trzeba sie bac czarnego labedzia. A jak widzicie, ze plynie to go wioslem jak nikt nie widzi.
Może coś przybliżę?
Ktoś zna pojęcie "rzędowość wykresów"?
Swing może mieć 1 pip, lub może mieć 1000 pip, np.
I kilka rzędów pomiędzy.
Trzeba znaleźć swój rynek pipsów, po prostu, który jest typowym rynkiem dla danego instrumentu.
I wtedy grać tylko ten rynek, konsekwentnie i systematycznie.
Równocześnie być świadomym ryzyka, jakie trading ze sobą niesie.
[quote="XAB"][quote="fx-technik"][quote="XAB"]
ja nie widze zadnego problemu wystarczy ze popracuje na fx przynajmniej z 10 dni porzadnie a 20 znam milsze zajecia
mnie z tym zle wole isc chocby na ryby w paskudna pogode i tez bawic sie w hazard ha ha ha ha
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem