Na zdrowie!warmia pisze:"rzędowość wykresów" ....![]()
...![]()
... sor, nie wyrobiłem( machnij coś jeszcze o równaniach kinetycznych,
)
Nie wiem czy ty kojarzysz, ale za mojej młodości chodziły takie dowcipy o warmiatach w psychiatryku...

Na zdrowie!warmia pisze:"rzędowość wykresów" ....![]()
...![]()
)
Ja proponuje do tego jeszcze dodać transformate Laplacea i szeregi Fourierawarmia pisze:"rzędowość wykresów" ....![]()
...![]()
)
korzystasz ze wskaźnika do wykrywania luk?LarryGoldberg pisze:Używam średnich na rynku akcji, średnie a konkretnie ich nachylenie się przydaje, do określenia trendu gdzie na niektórych akcjach jest dużo luk i może być z tym problem. Jak sama nazwa wskazuje, chodzi o usrednienie, czyli "wygładzenie" danych. Nie uzywam ich przeciecia jako sygnalu entry-exit, w przypadku dużej zmiany ceny w krótkim czasie, trzeba mieć inne reguły prowadzenia pozycji.Cblondyn pisze:Ja kiedyś grałem w oparciu o średnie. I o ile na historii to wygląda doskonale na rynku real było zupełnie inaczej. Średnie sie przecięły pozycje otwierałem a za jakiś czas średnie sie rozeszły i dooopa. POzycja otwarta i martw sie co dalej. Ostroznie z tą analizą historii bo tam to zawsze wszystko działa. Tu taki jeden pokazuje to dość częstoBemowo1 pisze:trochę ideologi
Jak się domknie to będzie jak z książkibarabaszek pisze:EurNzd potencjalna formacja rgr
https://s.tradingview.com/x/2GbSrgrU/
jen-yy pisze:może, może
generalnie indeks usd wybił chmurę w góre, indeks euro w dół
po korekcie możliwy odpał
Tak mi do głowy przyszło , ze moze by go tak poprosic o wyjasnienie czym się rózni transformata od transformacji ... skoro taki biegły w równaniach kinetycznych... ?Cblondyn pisze:Ja proponuje do tego jeszcze dodać transformate Laplacea i szeregi Fourierawarmia pisze:"rzędowość wykresów" ....![]()
...![]()
)
Jak juz pisałem wczesniej nawet zwykłe fibo można dodawać, mnożyć i co tylko dusza zapragnie
nie wspominając o obszarach nierealnościCblondyn pisze:Ja proponuje do tego jeszcze dodać transformate Laplacea i szeregi Fourierawarmia pisze:"rzędowość wykresów" ....![]()
...![]()
)
Ale zauważ jak to "brzmi"warmia pisze:Tak mi do głowy przyszło , ze moze by go tak poprosic o wyjasnienie czym się rózni transformata od transformacji ... skoro taki biegły w równaniach kinetycznych... ?Cblondyn pisze:Ja proponuje do tego jeszcze dodać transformate Laplacea i szeregi Fourierawarmia pisze:"rzędowość wykresów" ....![]()
...![]()
)
Jak juz pisałem wczesniej nawet zwykłe fibo można dodawać, mnożyć i co tylko dusza zapragnie
sor chciałem napisać " rzędowosci wykresów"
zbyciasz