DayTrading: Wtorek 31.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lis 2017, 00:00

Wzrost
2
50%
Bez zmian
2
50%
Spadek
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 31.10.2017

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

_Kerad_ pisze:formacja RGR tworzy się przy wytracaniu impetu i najczęściej szczyty ramion są na podobnym poziomie lub prawe jest niżej i do tego analiza wolumenu jak mówimy o książce
No niekoniecznie. Kąt nachylenia linii szyi może być zgodny z trendem albo przeciwko. Książkowy to jest idealnie poziomy. Ale rzadko występujący. Co do wysokości ramion to bywa po prostu różnie. Z wolumenem pełna zgoda
Spotkałem się z opinią, że ten RGR z linia szyi zgodny z trendem uznawany jak lepszy z racji wybijanych kolejno SLsów
https://atskaner.pl/baza/formacja-g-owy-i-ramion-1

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

_Kerad_ pisze:formacja RGR tworzy się przy wytracaniu impetu i najczęściej szczyty ramion są na podobnym poziomie lub prawe jest niżej i do tego analiza wolumenu jak mówimy o książce
"analiza wolumenu " ... nie do tego ... a podstawa
( rgr to analiza wolumenu !) ( w kontekscie "obrazkowej grafiki"))

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

Cblondyn pisze:
No niekoniecznie. Kąt nachylenia linii szyi może być zgodny z trendem albo przeciwko. Książkowy to jest idealnie poziomy. Ale rzadko występujący. Co do wysokości ramion to bywa po prostu różnie. Z wolumenem pełna zgoda
Spotkałem się z opinią, że ten RGR z linia szyi zgodny z trendem uznawany jak lepszy z racji wybijanych kolejno SLsów
Nie sądziłem, że rozgorzeje z tego taka gorąca dyskusja. Zasadniczo zgadzam się, że nie jest to idealna formacja :) bo chyba o to się spieracie. Ja biorę pod uwagę tylko takie formacje, ktore sa mniej wiecej proporcjonalne jesli chodzi o czas tworzenia ramion. Ignoruje jesli nachylenie linii szyi jest w kierunku wybicia takiej formaji, choć i takie zrealizowane się zdarzają.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

barabaszek pisze: Nie sądziłem, że rozgorzeje z tego taka gorąca dyskusja. Zasadniczo zgadzam się, że nie jest to idealna formacja :) bo chyba o to się spieracie. Ja biorę pod uwagę tylko takie formacje, ktore sa mniej wiecej proporcjonalne jesli chodzi o czas tworzenia ramion. Ignoruje jesli nachylenie linii szyi jest w kierunku wybicia takiej formaji, choć i takie zrealizowane się zdarzają.
Ale ja całkowicie się z Tobą zgadzam. RGR to zapowiedź zmiany trendu własnie poprzez stworzenie LH jak prawe ramie. A ten RGR to jeden z ładniejszych jakie ostatnio widziałem :)
Jesli się dopełni oczywiście

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

barabaszek pisze:
Cblondyn pisze:
Nie sądziłem, że rozgorzeje z tego taka gorąca dyskusja. Zasadniczo zgadzam się, że nie jest to idealna formacja :) bo chyba o to się spieracie. Ja biorę pod uwagę tylko takie formacje, ktore sa mniej wiecej proporcjonalne jesli chodzi o czas tworzenia ramion. Ignoruje jesli nachylenie linii szyi jest w kierunku wybicia takiej formaji, choć i takie zrealizowane się zdarzają.
To w ogóle nie jest formacja prospadkowa, co widzimy na EURNZD, tylko prowzrostowa - kontynuacji.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2017, 15:24 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

barabaszek

Cblondyn pisze:
barabaszek pisze: Nie sądziłem, że rozgorzeje z tego taka gorąca dyskusja. Zasadniczo zgadzam się, że nie jest to idealna formacja :) bo chyba o to się spieracie. Ja biorę pod uwagę tylko takie formacje, ktore sa mniej wiecej proporcjonalne jesli chodzi o czas tworzenia ramion. Ignoruje jesli nachylenie linii szyi jest w kierunku wybicia takiej formaji, choć i takie zrealizowane się zdarzają.
Ale ja całkowicie się z Tobą zgadzam. RGR to zapowiedź zmiany trendu własnie poprzez stworzenie LH jak prawe ramie. A ten RGR to jeden z ładniejszych jakie ostatnio widziałem :)
Jesli się dopełni oczywiście
Właśnie miałem dodać to ostatnie zdanie, ale już nie musze :564: Zrobię update z parametrami wejścia itd, jeśli zostanie wygenerowany sygnał.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

EURNZDH1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

@fx-technik
rzadko sie z Toba zgadzam, ale tu muszę przyznać Ci rację ;/

ale szanuję prawo innych do widzenia tego co chcą zobaczyć...

barabaszek

_Kerad_ pisze:@fx-technik

łaskawiec :lol:
"Wiele z tego, co początkowo istnieje tylko jako wyobrażenie, staje się rzeczywistością." Giovanni Giacomo Casanova
Co nie jest złe, póki dopuszczasz możliwość bycia w błędzie, na poczatku zawsze w wyobraźni.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2017, 15:33 przez barabaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

_Kerad_ pisze:@fx-technik

Wydaje ci się.
Wbrew pozorom, spełniasz to o czym ja zawsze piszę.
Ergo, musisz się ze mną zgadzać, chociaż tego nie widzisz. :564:

Zablokowany