ILE MOŻNA ZAROBIĆ NA FOREX? Odpowiedź brzmi …

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
trader niedoskonaly
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: ILE MOŻNA ZAROBIĆ NA FOREX? Odpowiedź brzmi …

Nieprzeczytany post autor: trader niedoskonaly »

jasonbournes1 pisze: Czasami warto się zastanowić co się mówi, naprawdę. Ciekawe że jak ktoś sobie niedawno założył dziennik, w którym opisał cytuję "gdzie będę celował w stopy zwrotu około 500%-1000% w perspektywie kilku dni" to jakoś nikt tego nie skrytykował, chociaż dla mnie to oczywisty czysty idiotyzm.
"Możliwe, że część zysków trafi na drugi rachunek, gdzie będę celował w stopy zwrotu około 500%-1000% w perspektywie kilku dni, ewentualnie minus 100%. " - Takie jest całe zdanie.

Na rachunku 10k i np z wypracowanego zysku 5k 500zł trafi na osobny rachunek z celem kilkaset %. Strata 100% będzie oznaczała stratę 10% wcześniej wypracowanego zysku, zysk 500% będzie oznaczał 25% głównego rachunku. Ma to sens?

W sumie post jakby nie patrzeć nadaje się do tego wątku.

A czemu nikt nie skrytykował? Hm nie wiem. Może dlatego, że jak na razie żadnych takich prób nie było. Poza tym odpierać takiej krytyki nie zamierzam. Będę miał na nią tylko jedną odpowiedź - w myfxbooku.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Mi te procenty w ogóle nic nie mówią. Tą samą strategią można zarobić 100% jak i 10 tys. w zależności od przyjętego mm. Dlatego procenty są bez sensu bo niewiele mówią o przewadze na rynku danej strategii a w dużym stopniu wynikają z mm. Poza tym jak te procenty liczyć przy zdywersyfikowanym portfelu. Można przyporządkowywać część kapitału danemu rynkowi, instrumentowi, danej strategii nawet z podziałem na tf w dodatku z własnym autonomicznym mm i z ryzyka 10% na transakcję z części kapitału robi się promil w skali całego kapitału.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2017, 15:29 przez alinoe, łącznie zmieniany 1 raz.

trader niedoskonaly
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trader niedoskonaly »

Zgadzam się. I nie lubię też mówić o procentach w oderwaniu od kwot. Natomiast jeśli zajrzysz do mojego myfxbooka to procenty powiedzą wszystko, ponieważ wszystko jest do wglądu. Tutaj jest mowa o tym konkretnym przypadku, nie ogólnie.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Wy zacznijcie wkoncu zarabiac bo nic z was nie zostanie a racze z depozytu...

Dlaczego nie moge otworzyc longa na edku teraz?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

investing1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: investing1000 »

alinoe pisze:Mi te procenty w ogóle nic nie mówią. Tą samą strategią można zarobić 100% jak i 10 tys. w zależności od przyjętego mm. Dlatego procenty są bez sensu bo niewiele mówią o przewadze na rynku danej strategii a w dużym stopniu wynikają z mm. Poza tym jak te procenty liczyć przy zdywersyfikowanym portfelu. Można przyporządkowywać część kapitału danemu rynkowi, instrumentowi, danej strategii nawet z podziałem na tf w dodatku z własnym autonomicznym mm i z ryzyka 10% na transakcję z części kapitału robi się promil w skali całego kapitału.
A gdybyś miał kapitał np. 200 tys PLN, i miałbyś do wyboru gdzie to ulokować: w banku gdzie dają ci 1.2% w skali roku, w Fundusze Inwestycyjne, gdzie historyczne stopy zwrotu były np. na poziomie kilkunastu procent, albo w Forex, to jak byś porównał te alternatywne inwestycje? Przeliczając to na kwoty?
A gdybym ci powiedział, że zarobiłem np. 5000 złotych na Foreksie przez ostatni rok. Coś ci to mówi? Wiesz, czy zarobiłem to mając kapitał 1000 PLN, czy 100`000pln? Sama kwota zysku (bez %) mówi ci wszystko? To by wychodziło, że ty chcesz to porównywać do pensji otrzymywanej co miesiąc, za to, że pracujesz. W inwestycjach, to chyba nie do końca chodzi o to, żebyś to ty pracował, tylko żeby kapitał pracował na ciebie. W przeciwnym wypadku, to jest myślenie jak u "etatowca".

-- Dodano: 27 sie 2017, 17:38 --
dobryfxplayer pisze:Wy zacznijcie wkoncu zarabiac bo nic z was nie zostanie a racze z depozytu...

Dlaczego nie moge otworzyc longa na edku teraz?
A to niby dlaczego nie możesz teraz otworzyć? Spredy masz rozszerzone, czy w ogóle Twój broker nie dopuszcza otwierania w czasie weekendu?

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Nie wiem co sie dzieje spread rozszerzony. Kurs stoi. Otworzyc pozycji na edzie nie moge. Chyba mnie brok oszukuje... Tez tak macie? Boje sie o swoje aktywa.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Dla mnie forex to gra a nie inwestycja i nawet nie porównuję tego do lokat.
A gdybym ci powiedział, że zarobiłem np. 5000 złotych na Foreksie przez ostatni rok. Coś ci to mówi? Wiesz, czy zarobiłem to mając kapitał 1000 PLN, czy 100`000pln? Sama kwota zysku (bez %) mówi ci wszystko? To by wychodziło, że ty chcesz to porównywać do pensji otrzymywanej co miesiąc, za to, że pracujesz
Statystyka jaką się posługuję jest liczona z R gdzie zysk to wielokrotność R rozumianego jako potencjalna strata zaliczona na sl. Także R jest podstawą do liczenia max dd i profit factor. To mi mówi jaką mam przewagę nad rynkiem. Procenty nic nie mówią a procenty lokat nie są żadnym benchmarkiem dla forexu. Benchmarkiem dla funduszy inwestycyjnych może być na przykład indeks giełdowy, nie wiem jakim cudem forex.

investing1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: investing1000 »

dobryfxplayer pisze:Nie wiem co sie dzieje spread rozszerzony. Kurs stoi. Otworzyc pozycji na edzie nie moge. Chyba mnie brok oszukuje... Tez tak macie? Boje sie o swoje aktywa.
Przecież pisałeś o swoim problemie w niedzielę, około godziny 17.00. Przecież wtedy rynek FX stoi. Zamykają go w piątek bardzo późnym wieczorem, startuje w niedzielę około 21-22. W godzinach jakich pisałeś, to normalnie że spredy są rozszerzone do niebotycznych poziomów. Nikt cię nie oszukuje, tak jest wszędzie.

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nieudacznik »

investing1000 pisze:
dobryfxplayer pisze:Nie wiem co sie dzieje spread rozszerzony. Kurs stoi. Otworzyc pozycji na edzie nie moge. Chyba mnie brok oszukuje... Tez tak macie? Boje sie o swoje aktywa.
Przecież pisałeś o swoim problemie w niedzielę, około godziny 17.00. Przecież wtedy rynek FX stoi. Zamykają go w piątek bardzo późnym wieczorem, startuje w niedzielę około 21-22. W godzinach jakich pisałeś, to normalnie że spredy są rozszerzone do niebotycznych poziomów. Nikt cię nie oszukuje, tak jest wszędzie.
o kurcze...

STUDENT
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: STUDENT »

100 PROC W 1 DZIEN I 2 H

https://www.facebook.com/dar.fede.77

:d

-- Dodano: 29 sie 2017, 14:56 --

w sumie plus 114 proc w dwa dni

jedna bledna decyzja przyczyny zewnetrzne - na przyszlosc bardziej sie koncentrowac na wykresie
nieco za wczesnie zamkniete ostatnie pozycje - przyczyna - rozkojarzenie - psychika

https://is05.ezphotoshare.com/2017/08/29/sXzyP1.png
https://is05.ezphotoshare.com/2017/08/29/sXznYq.png

ODPOWIEDZ