PS. Ja pracuję nad metodologią. Zarabianie będzie jak wypracuję metodologię na takie dni jak dzisiaj. Dlaczego tylko 1 wejście, skoro DAx taki łatwy dzisiaj??
DayTrading: Wtorek 25.07.2017
Re: DayTrading: Wtorek 25.07.2017
Pokażesz gdzie kupiłeś? Dla mnie był piekielnie trudny, bo to tak. Konsolka, wybicie 1-2 sekundy, ale niezbyt wyskokie. Nie złapiesz choćbyś chciał. Potem różnie, albo głęboka korekta, z wycięciem SL, albo nastęna konsolka, ale wsszystko szło do góry. Wybić nie dało rady złapać, więc zarobić można było antytrendowo, na tych korektach. Jak inaczej?
PS. Ja pracuję nad metodologią. Zarabianie będzie jak wypracuję metodologię na takie dni jak dzisiaj. Dlaczego tylko 1 wejście, skoro DAx taki łatwy dzisiaj??
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
uj___111.600 sell___12pipek sl 
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi!
Nie bądź głupi!
Szczególnie, gdy macie, za przeproszeniem, "nasrane w głowie" i gracie w jakąś nierealną grę komputerową.
Co jest twoim celem, Świeżak?
Zarabiać, czy grać w grę?
Żeby zarabiać, wystarczy zrobić 1 idealny trade w dniu, nawet na M1, tylko wyczekany,
nawet jakby na
Kto tego nie zrozumie, ten może zapomnieć o zarabianiu.[/quote]
1 trejd dziennie??? Nawet o tym nie myślę. Nie dam rady. Za bardzo kusi. Robie do 20 trejdów o różnych porach. Mógłbym sie powstrzymać na kilka godzin, na jakiejś brzydkiej konsolce.. Dlatego musze ogarnąć to dogłębnie zanim wejdę w real, bo bedzie tragedia. Własnie w takie dni jak dziś czy 21.07. Chyba przyznasz, że najłatwiejszy dzień to dziś na DAX-ie nie jest?? :
Dla mnie bardzo łatwy: kupiłem, zarobiłem, sprzedałem.
Koniec.
Widzisz sam, że ty nie chcesz zarabiać, tylko chcesz grać w grę.
A trading nie jest grą internetową.[/quote]
1. Jest prosty dowod matemtyczny na to ze FX to gra i to w dodatku losowa- jesli ktos twierdzi inwczej to sciemnia
2. Nie istnieje zaden system ktory pozwala na okreslony procent zwrotu z inwestycji na FX - jesli ktos twierdzi inaczej to znaczy ze sciemnia
3. Codziennie zarabiasz - nigdy nie tracisz, jestes goru fx i nigdy nie widzialem zebys napisal ze miales stratna pozycje a ponad to jestes i mentorem setki osob. Nie lepiej byloby gdybys te setki godzin ktore spedzasz uczac innych spedzal na wydawaniu tej kasy?
Dla mnie smierdzisz na kilometr
[/quote]
W koncu ktos sie nie bał i .....
Co jest twoim celem, Świeżak?
Zarabiać, czy grać w grę?
Żeby zarabiać, wystarczy zrobić 1 idealny trade w dniu, nawet na M1, tylko wyczekany,
nawet jakby na
Kto tego nie zrozumie, ten może zapomnieć o zarabianiu.[/quote]
1 trejd dziennie??? Nawet o tym nie myślę. Nie dam rady. Za bardzo kusi. Robie do 20 trejdów o różnych porach. Mógłbym sie powstrzymać na kilka godzin, na jakiejś brzydkiej konsolce.. Dlatego musze ogarnąć to dogłębnie zanim wejdę w real, bo bedzie tragedia. Własnie w takie dni jak dziś czy 21.07. Chyba przyznasz, że najłatwiejszy dzień to dziś na DAX-ie nie jest?? :
Dla mnie bardzo łatwy: kupiłem, zarobiłem, sprzedałem.
Koniec.
Widzisz sam, że ty nie chcesz zarabiać, tylko chcesz grać w grę.
A trading nie jest grą internetową.[/quote]
1. Jest prosty dowod matemtyczny na to ze FX to gra i to w dodatku losowa- jesli ktos twierdzi inwczej to sciemnia
2. Nie istnieje zaden system ktory pozwala na okreslony procent zwrotu z inwestycji na FX - jesli ktos twierdzi inaczej to znaczy ze sciemnia
3. Codziennie zarabiasz - nigdy nie tracisz, jestes goru fx i nigdy nie widzialem zebys napisal ze miales stratna pozycje a ponad to jestes i mentorem setki osob. Nie lepiej byloby gdybys te setki godzin ktore spedzasz uczac innych spedzal na wydawaniu tej kasy?
Dla mnie smierdzisz na kilometr
W koncu ktos sie nie bał i .....
Mocne perfumy i to jeszcze śmierdzące. 
- fx-technik
- Fanatyk

Normalnie, po świecy kierunkowej na pullbacku kupiłem.Świeżak44 pisze:Pokażesz gdzie kupiłeś? Dla mnie był piekielnie trudny, bo to tak. Konsolka, wybicie 1-2 sekundy, ale niezbyt wyskokie. Nie złapiesz choćbyś chciał. Potem różnie, albo głęboka korekta, z wycięciem SL, albo nastęna konsolka, ale wsszystko szło do góry. Wybić nie dało rady złapać, więc zarobić można było antytrendowo, na tych korektach. Jak inaczej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
A co najciekawsze, nikt go tu nie lubi a on dalej sie pcha
Dadas to zwykly lamus
Zmienil nick, siedzi tu i godzinami probuje wam wmowic ze jego systemy sa zajebiste i ze da sie dzieki nimi wygrac w internetowej gierce jaka jest fx i ktora w dodatku jest losowa haha 
a spytajcie sie go o to ile kasy umoczyl kilka lat temu i dlaczego starzy userzy nie maja do niego szacunku i wywalili go z tego forum
) tak tak Dadas... przyznaj sie
i przestan juz uprawiac ten marketing na tym forum 
a spytajcie sie go o to ile kasy umoczyl kilka lat temu i dlaczego starzy userzy nie maja do niego szacunku i wywalili go z tego forum
I ile razy sie zapierał jak dawał sygnał a poszło na odwrót
Na pulbacku?? Przed 9.00??? Możesz to powiększyć do M1 i nanieść trejd?fx-technik pisze:Normalnie, po świecy kierunkowej na pullbacku kupiłem.Świeżak44 pisze:Pokażesz gdzie kupiłeś? Dla mnie był piekielnie trudny, bo to tak. Konsolka, wybicie 1-2 sekundy, ale niezbyt wyskokie. Nie złapiesz choćbyś chciał. Potem różnie, albo głęboka korekta, z wycięciem SL, albo nastęna konsolka, ale wsszystko szło do góry. Wybić nie dało rady złapać, więc zarobić można było antytrendowo, na tych korektach. Jak inaczej?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Siema.. Fajny tekst, ale zauważyłem że jak się ma stratą pozycję to ta gra wcale nie wydaje się losowa.. Poza tym pozdrawiam wszystkich serdecznie 
W chmurach siła