DayTrading: Wtorek 25.07.2017
Re: DayTrading: Wtorek 25.07.2017
Ale DAX nie chce dzisiaj rosnąć, wbrew wszystkiemu, a Sapina na szczytach. Poważne ryzyko korekty. Zresztą to co było od rana juz mi wystarczy. Znowu taka gra jak 21.07 i znowu sobie nie poradziłem najlepiej. Raz nie patrzyłem na CCI, za chwile patrzyłem to na złość zrobili skok po SL. nie do ogarnięcia, naprawdę. Gra na wybicia to już całkiem odpadała, a polowanie na dołki trochę ryzykowne było. Jak koś ogarnął dziś DAX-a na M1 to niech da znać.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Nigdy nie ogarniesz DAX'a na M1. Może Ci się udać w jeden dzień, może Ci się powodzić przez kilka dni ale nie ogarniesz go całkowicie i prędzej czy później wyzerujesz konto albo przynajmniej stracisz wszystko co zarobiłeś wcześniej.Świeżak44 pisze:Ale DAX nie chce dzisiaj rosnąć, wbrew wszystkiemu, a Sapina na szczytach. Poważne ryzyko korekty. Zresztą to co było od rana juz mi wystarczy. Znowu taka gra jak 21.07 i znowu sobie nie poradziłem najlepiej. Raz nie patrzyłem na CCI, za chwile patrzyłem to na złość zrobili skok po SL. nie do ogarnięcia, naprawdę. Gra na wybicia to już całkiem odpadała, a polowanie na dołki trochę ryzykowne było. Jak koś ogarnął dziś DAX-a na M1 to niech da znać.

- fx-technik
- Fanatyk
Szczególnie, gdy macie, za przeproszeniem, "nasrane w głowie" i gracie w jakąś nierealną grę komputerową.Kowlach pisze:Nigdy nie ogarniesz DAX'a na M1. Może Ci się udać w jeden dzień, może Ci się powodzić przez kilka dni ale nie ogarniesz go całkowicie i prędzej czy później wyzerujesz konto albo przynajmniej stracisz wszystko co zarobiłeś wcześniej.Świeżak44 pisze:Ale DAX nie chce dzisiaj rosnąć, wbrew wszystkiemu, a Sapina na szczytach. Poważne ryzyko korekty. Zresztą to co było od rana juz mi wystarczy. Znowu taka gra jak 21.07 i znowu sobie nie poradziłem najlepiej. Raz nie patrzyłem na CCI, za chwile patrzyłem to na złość zrobili skok po SL. nie do ogarnięcia, naprawdę. Gra na wybicia to już całkiem odpadała, a polowanie na dołki trochę ryzykowne było. Jak koś ogarnął dziś DAX-a na M1 to niech da znać.
Co jest twoim celem, Świeżak?
Zarabiać, czy grać w grę?
Żeby zarabiać, wystarczy zrobić 1 idealny trade w dniu, nawet na M1, tylko wyczekany,
nawet jakby na niego czekał i 8 godzin.
Żeby tracić, to trzeba grać w grę.
Kto tego nie zrozumie, ten może zapomnieć o zarabianiu.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
-
- Fanatyk
To żeś go wycelowałTsunamiPL pisze:Fibo i opór jako szczyt z 08.15r.Tomasz196407 pisze:Sadzisz że 08.15 i teraz to jakiś znakTsunamiPL pisze:Edek jeszcze 30 pipsów i ładuję s. Sell limit już ustawiony.
Mogą nie dojść tam dzisiaj, ale jutro powinni.

- fx-technik
- Fanatyk
Tak, ale co z tego?Tomasz196407 pisze:To żeś go wycelowałTsunamiPL pisze:Fibo i opór jako szczyt z 08.15r.TsunamiPL pisze:Edek jeszcze 30 pipsów i ładuję s. Sell limit już ustawiony.
Mogą nie dojść tam dzisiaj, ale jutro powinni.
Obraz na W1 sugeruje, że się jednak nie zatrzymamy.
Korekty, owszem, ale 1.2 spokojnie w zasięgu.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
-
- Pasjonat
Ale w pozycje pewnie nie wszedł ,bo nie doszło do jego poziomu .Teraz jak dojdzie na jego s pójdzie w kosmos.Tak to jest grać przeciw trendowi.
-
- Fanatyk
nic nie mówi to nie wiem,
wiem ze scalpuje
może mysli teraz nad dalszym
dajmy mu szanse

wiem ze scalpuje
może mysli teraz nad dalszym
dajmy mu szanse

- F-You Money
- Pasjonat