DayTrading: Wtorek 25.07.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lip 2017, 00:00

Wzrost
3
43%
Bez zmian
3
43%
Spadek
1
14%

Liczba głosów: 7

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 25.07.2017

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Pokażesz gdzie kupiłeś? Dla mnie był piekielnie trudny, bo to tak. Konsolka, wybicie 1-2 sekundy, ale niezbyt wyskokie. Nie złapiesz choćbyś chciał. Potem różnie, albo głęboka korekta, z wycięciem SL, albo nastęna konsolka, ale wsszystko szło do góry. Wybić nie dało rady złapać, więc zarobić można było antytrendowo, na tych korektach. Jak inaczej?

PS. Ja pracuję nad metodologią. Zarabianie będzie jak wypracuję metodologię na takie dni jak dzisiaj. Dlaczego tylko 1 wejście, skoro DAx taki łatwy dzisiaj?? ;)
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
TGV2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TGV2 »

uj___111.600 sell___12pipek sl 8)
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi! 8)

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

Szczególnie, gdy macie, za przeproszeniem, "nasrane w głowie" i gracie w jakąś nierealną grę komputerową.
Co jest twoim celem, Świeżak?
Zarabiać, czy grać w grę?
Żeby zarabiać, wystarczy zrobić 1 idealny trade w dniu, nawet na M1, tylko wyczekany,
nawet jakby na

Kto tego nie zrozumie, ten może zapomnieć o zarabianiu.[/quote]
1 trejd dziennie??? Nawet o tym nie myślę. Nie dam rady. Za bardzo kusi. Robie do 20 trejdów o różnych porach. Mógłbym sie powstrzymać na kilka godzin, na jakiejś brzydkiej konsolce.. Dlatego musze ogarnąć to dogłębnie zanim wejdę w real, bo bedzie tragedia. Własnie w takie dni jak dziś czy 21.07. Chyba przyznasz, że najłatwiejszy dzień to dziś na DAX-ie nie jest?? :
Dla mnie bardzo łatwy: kupiłem, zarobiłem, sprzedałem.
Koniec.

Widzisz sam, że ty nie chcesz zarabiać, tylko chcesz grać w grę.
A trading nie jest grą internetową.[/quote]

1. Jest prosty dowod matemtyczny na to ze FX to gra i to w dodatku losowa- jesli ktos twierdzi inwczej to sciemnia
2. Nie istnieje zaden system ktory pozwala na okreslony procent zwrotu z inwestycji na FX - jesli ktos twierdzi inaczej to znaczy ze sciemnia
3. Codziennie zarabiasz - nigdy nie tracisz, jestes goru fx i nigdy nie widzialem zebys napisal ze miales stratna pozycje a ponad to jestes i mentorem setki osob. Nie lepiej byloby gdybys te setki godzin ktore spedzasz uczac innych spedzal na wydawaniu tej kasy?

Dla mnie smierdzisz na kilometr :)[/quote]

W koncu ktos sie nie bał i .....

Kowlach
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kowlach »

Mocne perfumy i to jeszcze śmierdzące. :lol:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:Pokażesz gdzie kupiłeś? Dla mnie był piekielnie trudny, bo to tak. Konsolka, wybicie 1-2 sekundy, ale niezbyt wyskokie. Nie złapiesz choćbyś chciał. Potem różnie, albo głęboka korekta, z wycięciem SL, albo nastęna konsolka, ale wsszystko szło do góry. Wybić nie dało rady złapać, więc zarobić można było antytrendowo, na tych korektach. Jak inaczej?

PS. Ja pracuję nad metodologią. Zarabianie będzie jak wypracuję metodologię na takie dni jak dzisiaj. Dlaczego tylko 1 wejście, skoro DAx taki łatwy dzisiaj?? ;)
Normalnie, po świecy kierunkowej na pullbacku kupiłem.
[DAX30]H1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

d4mian7
Maniak
Maniak

A co najciekawsze, nikt go tu nie lubi a on dalej sie pcha

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Dadas to zwykly lamus :) Zmienil nick, siedzi tu i godzinami probuje wam wmowic ze jego systemy sa zajebiste i ze da sie dzieki nimi wygrac w internetowej gierce jaka jest fx i ktora w dodatku jest losowa haha :)

a spytajcie sie go o to ile kasy umoczyl kilka lat temu i dlaczego starzy userzy nie maja do niego szacunku i wywalili go z tego forum :):) tak tak Dadas... przyznaj sie :) i przestan juz uprawiac ten marketing na tym forum :)

d4mian7
Maniak
Maniak

I ile razy sie zapierał jak dawał sygnał a poszło na odwrót

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

fx-technik pisze:
Świeżak44 pisze:Pokażesz gdzie kupiłeś? Dla mnie był piekielnie trudny, bo to tak. Konsolka, wybicie 1-2 sekundy, ale niezbyt wyskokie. Nie złapiesz choćbyś chciał. Potem różnie, albo głęboka korekta, z wycięciem SL, albo nastęna konsolka, ale wsszystko szło do góry. Wybić nie dało rady złapać, więc zarobić można było antytrendowo, na tych korektach. Jak inaczej?

Normalnie, po świecy kierunkowej na pullbacku kupiłem.
[DAX30]H1.png
Na pulbacku?? Przed 9.00??? Możesz to powiększyć do M1 i nanieść trejd?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
ginette
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ginette »

Siema.. Fajny tekst, ale zauważyłem że jak się ma stratą pozycję to ta gra wcale nie wydaje się losowa.. Poza tym pozdrawiam wszystkich serdecznie :mrgreen:
W chmurach siła :wink:

Zablokowany