next
Re: next
Bo to co robie to skalp. Jednak to co będę próbował przełożyć na realne konto to bardziej konserwatywne podejście. Opisałem to już tutaj http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p871887 . To jest oparte na zleceniach oczekujących które stawiasz nad/pod signal bar. Liczy się RR, więc trzeba szukać setupów, które dają pozytywny RR. Już to wszystko wiem, tylko trzeba jeszcze nauczyć się stosować teorie i metody w praktyce, na realnym rynku.
- fx-technik
- Fanatyk
Ten obrazek to kolejna totalna bzdura.-rookie- pisze:Bo to co robie to skalp. Jednak to co będę próbował przełożyć na realne konto to bardziej konserwatywne podejście. Opisałem to już tutaj http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p871887 . To jest oparte na zleceniach oczekujących które stawiasz nad/pod signal bar. Liczy się RR, więc trzeba szukać setupów, które dają pozytywny RR. Już to wszystko wiem, tylko trzeba jeszcze nauczyć się stosować teorie i metody w praktyce, na realnym rynku.
Tak jak napisałem - nie czytasz wykresu, nie rozumiesz co robi rynek i grasz w ciemno.
Nie stawia się zlecenia Sell, tam gdzie rynek Byka neguje rynek Niedźwiedzia.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Liczą się wyniki, bez wyników to można tak gdybać. Pokazałem troche w myfxbook, teraz pora sprawdzić to na większych sumach i za miesiąc będzie można ocenić wyniki. Gdybym działał na wariata już dawno grałbym na większym koncie, ale robie wszystko stopniowo. Liczą się wyniki, a póki co mam pozytywne i ciągle udoskonalam metody, mam coraz mniejszy DD.
- fx-technik
- Fanatyk
Gdzie ty widzisz te pozytywne wyniki???-rookie- pisze:Liczą się wyniki, bez wyników to można tak gdybać. Pokazałem troche w myfxbook, teraz pora sprawdzić to na większych sumach i za miesiąc będzie można ocenić wyniki. Gdybym działał na wariata już dawno grałbym na większym koncie, ale robie wszystko stopniowo. Liczą się wyniki, a póki co mam pozytywne i ciągle udoskonalam metody, mam coraz mniejszy DD.
Nie wiem o co Ci chodzi, ale nie chce mi się pisać szczegółowego raportu z tego co dziś zrobiłem. Zebrałem ze skalpu 23 pipsy dziś. Od początku miesiąca zrobiłem 50% konta. Troche fartem ale poprawiam siebie w tym co robie. To są te wyniki.
- fx-technik
- Fanatyk
Proste:-rookie- pisze:Nie wiem o co Ci chodzi, ale nie chce mi się pisać szczegółowego raportu z tego co dziś zrobiłem. Zebrałem ze skalpu 23 pipsy dziś. Od początku miesiąca zrobiłem 50% konta. Troche fartem ale poprawiam siebie w tym co robie. To są te wyniki.
Wrzuć ten indyk, ustaw guzik tak, żebyś go miał w wygodnym miejscu, kliknij raz i pokaż screen.
Powiem ci, że twój trading jest do niczego.
I poradzę, żebyś większych pieniędzy nie inwestował na takiej podstawie.
To nie są wyniki, tylko jednorazowy fuks.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Bardzo ci życzę powodzenia!-rookie- pisze:Pozycje z dzisiaj. Order tracer.
Kiedyś sam to zrozumiesz.
Ok, więc podsumujmy tą całą dyskusje tutaj. Próbujecie mi uzmysłowić że nie jestem gotowy na to większe konto, żebym to sobie na razie wybił z głowy. Dzięki za troske. Tak działam bardzo chaotycznie póki co, też to widze. Co będę robił dalej, w kolejnych dniach? Mam ustalone że przed końcem tego miesiąca powinienem już mieć za sobą testy pozycji na 30.000 jednostek na koncie live, a do końca tego miesiąca zostało 1,5 tygodnia i ciągle wszystko mam zaczęte ale nie skończone, więc źle to wygląda ( ciągle jestem na etapie planowania ). Robie wszystko etapami, pierwszy miesiąc będę używał wolumenu około 30.000 jednostek lub 1-3 kontraktów DAX. Jeśli wyniki będą dobre, wtedy zwiększe troche wolumen, może nawet do 100.000 jednostek i 5-10 kontraktów DAX, ale po kolei.
Taki mam plan, a jak to będzie w rzeczywistości... Zobacze po pierwszym miesiącu jakie będą wyniki. Planuje zarobić 500 PLN ( pięćset złotych ) w pierwszym miesiącu, to będzie dobry wynik na początek.
Taki mam plan, a jak to będzie w rzeczywistości... Zobacze po pierwszym miesiącu jakie będą wyniki. Planuje zarobić 500 PLN ( pięćset złotych ) w pierwszym miesiącu, to będzie dobry wynik na początek.