EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

magictrader pisze:Rzucili się na tę Warszawę, mogliby po staremu takie szkolenia też zrobić w Poznaniu :).

Chyba do nich maila napiszę, przynajmniej bym miał bliżej :).
analogicznie wszyscy uczestnicy ostatnich warsztatow zareagowali, dlaczego wawa pomijana :) btw w poznaniu podobno malo osob przychodzi ale pisz, jak widac sa elastyczni :)

Anna
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Anna »

Po nowym roku zorganizujemy również spotkania w Poznaniu,
organizujemy spotkania zarówno w Warszawie jak i w Poznaniu.

pozdrawiam niecierpliwych
Anna Żywicka

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Witamy Pani Aniu :).

fernando
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fernando »

Moje pierwsze wrażenia z tej platformy to aktywny SL po ręcznym zamknięciu tranzakcji i nieczytelna historia tranzakcji. Dziwi mnie też, że grający przywiązują aż tak dużą wagę do zabezpieczenia depozytu jakby grali gigantycznymi sumami.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

fernando pisze:Moje pierwsze wrażenia z tej platformy to aktywny SL po ręcznym zamknięciu tranzakcji i nieczytelna historia tranzakcji. Dziwi mnie też, że grający przywiązują aż tak dużą wagę do zabezpieczenia depozytu jakby grali gigantycznymi sumami.
W takich przypadkach, gdy chce się zamknąć zlecenie "z ręki" po tym jak ustawiło się TP i SL są dwie możliwości:
1. Klikamy prawym myszy na któreś ze zleceń oczekujących i klikamy "zamień na rynkowe", wtedy drugie oczekujące się dezaktywuje i główne zostaje zamknięte,
2. Klikamy na "CLOSE ALL" wtedy oczekujące się dezaktywują, a główne zostaje zamknięte.

Co do historii to racja, też na początku dziwnie dla mnie wyglądała jak przesiadłem się z MT4, ale i tak najważniejsze jest Equity :).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Cześć,

ad 1. chyba nie można doładować wirtualnego konta, ale jak przeinstalujesz platformę to będzie ok,

ad 2. jeżeli dobrze zrozumiałem to chodzi o kilka transakcji otwartych na tej samej parze? Jeżeli tak, to cena jest za każdym razem uśredniana i dodawany jest kolejny lot więc pozycje są zamykane i tak od uśrednionej ceny tak jakby się otworzyło pozycję za jednym razem na kilka lotów i zamykało co jakiś czas część pozycji,

ad 3. osobiście jestem bardzo zadowolony z platformy i obsługi klienta zarówno przez GFT jak i przez EFIX.
Dla mnie najważniejsze jest to, że spread nie jest rozszerzany na danych i to, że można stawiać zlecenie TP czy SL o pips od ceny wejścia, bez dziwnych limitów odległości.

Śmiało polecam!

drops
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drops »

ad1) niestety nie da się w wyżej wymieniony sposób, chyba, że masz zmienne IP i czyścisz rejestr z danych od platformy. W przeciwnym wypadku wystąpi błąd i koniec. Support w takiej sytuacji wysyła fixa. Jednak najprościej poprosić ich (na gg) o przedłużenie konta (np. o 3 miesiące). Dodatkowo warto ich poprosić o zmianę lotek ze 100000 na 10000, wtedy można bardziej "realnie" ćwiczyć.

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

tez nie mozecie sie zalogowac do dealbooka??? jest godzina 18 czasu polskiego i przed chwila platforma siadła , wyskakuje mi cos takiego:
" Nie mozna polaczyc sie z systemem. Mozliwe przyczyny:
- Podano niewslasciwy URL
- Firewall/serwer proxy nie dopuszcza do polaczenia

Jeszce pare minut temu wszystko działało

edit: thanx dzacek
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, 18:29 przez kingjaxe, łącznie zmieniany 1 raz.

dzacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dzacek »

kingjaxe pisze:tez nie mozecie sie zalogowac do dealbooka??? jest godzina 18 czasu polskiego i przed chwila platforma siadła , wyskakuje mi cos takiego:

Mnie od paru godzin co jakis czas rozlacza i zalogowac tez sie nie moge. I na demo i na real.

fernando
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fernando »

dzacek pisze:
kingjaxe pisze:tez nie mozecie sie zalogowac do dealbooka??? jest godzina 18 czasu polskiego i przed chwila platforma siadła , wyskakuje mi cos takiego:

Mnie od paru godzin co jakis czas rozlacza i zalogowac tez sie nie moge. I na demo i na real.
No właśnie mimo najszczerszych chęci przejścia do FXPolska działalność platformy jest nie do przejścia. Często się zawiesza, nawet na szkoleniu dali plamę i nie potrafili jej uruchomić.

ODPOWIEDZ