EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

jaką macie cene maksymalną na wykresie EUR/CHF z godziny 17-18 czasu polskiego z dzisiaj, bo u mnie jest 1.5474 a Take Profit miałem ustawiony na 1.5475 :x
i chce mieć pewność że efix mnie nie oszukuje tym bardziej że rano miałem TP na 1.5480 i zabrakło 2 pipsów. Załączam wykres
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Też mam 1,5474 :), to standard że zazwyczaj brakuje od 1-3 pipsów do TP i zawraca. Bardzo często tak miałem i to na każdej platformie :). Efix poza tym nie może nic robić, platforma i kwotowania to GFT.

To tylko jakieś ploty, że brokerzy zmieniają kwotowania na swoją korzyść. Mam zainstalowane 3 platformy, które działają jednocześnie i wszędzie kwotowania chodzą tak samo :).

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

jaki mamy tu spread na eur gbp

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

od 1 do maksymalnie 3 pipsów. Nie przyglądałem się tej parze ale najczęściej chyba jest właśnie spread 3-2 pipsy. Np. teraz na eur/gpb jest spread 3. Tutaj masz tabelke ze spreadami.
http://www.efixpolska.com/C/htm/GFT%20- ... 0Forex.htm

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polonaise »

Witam,
Bawie się tą platformą na DEMO, i mam pytanie. Jak w tym dealbooku ustawić zlecenie TP i SL???
The love of money is the root of all evil :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

jak masz juz otwarta pozycje to klikasz na nią prawym klawiszem myszy i dajesz "chroń pozycje"

mozesz tez ustawic np tylko TP albo SL to wtedy ( prawy klawisz myszy na otwartej pozycji i "protect with limit" albo "protect with stop")

a jak jeszce nie masz otwartej pozycji i chcesz ja otworzyc od razu z TP i SL to jak skladasz zlecenie wybierz w polu typ zlecenia: " główne i zależne" i tam bedziesz mogl wszystko od razu ustawic,

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Jak ustawić w Efixie zlecenie na miniloty? Wpisuję 1lot i jest ok, ale gdy chcę 0,1 to już nie wchodzi.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

magictrader pisze:Zgadza się, na mini koncie nie można zmieniać dźwigni. Konto demo jest odpowiednikiem normalnego konta w GFT, nie mini.
Nie rozumiem. Na mini koncie nie można zmieniać dźwigni? Na demo poprosiłem o możliwość zleceń na 0,1 lota i uruchomili mi. Dlaczego więc w realu na mini nie można zmieniać dźwigni?

Dodano po 18 godzinach 8 minutach:

Efix niestety dość mocno rozszerza spready. Na demo wczoraj około 20 miałem 7 pipsów (EUR/USD lub CHF/USD) Nie mogę teraz sprawdzić.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

W realu na mini nie można zmieniać dźwigni i wynosi ona 1:400.
Minimalna wielkość pozycji to 10000 jednostek (0,1 lota).

Ze spreadami musiałeś coś źle spojrzeć. Ja widzę cały czas na EU maksymalnie do 3, a USDCHF maksymalnie do 4 pipsów.

Gdybyś mógł zrób print screen przy następnej okazji tak dużego spreadu, bo możliwe że też coś przeoczyłem.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

magictrader pisze:W realu na mini nie można zmieniać dźwigni i wynosi ona 1:400.
Minimalna wielkość pozycji to 10000 jednostek (0,1 lota).

Gdybyś mógł zrób print screen przy następnej okazji tak dużego spreadu, bo możliwe że też coś przeoczyłem.

OK. Jak cos zauważę będę robił screena. Mam już ustawione zmniejszenie pozycji na volumen 10.000.
Pytanie do magictrader i innych użytkowników. Jak szybko wchodzą zlecenia? Czy można to jakoś porównać do innych brokerów lepiej/gorzej? I druga sprawa. Mam wrażenie, że Dealbook często sie zawiesza. Nie wiem, czy mój komp tak muli, czy coś jest nie tak. Dodam, że mam łącze GSM i moze stąd? Ale wtedy nie będę mógł używać tej platformy do inwestowania :(

ODPOWIEDZ