To podstawowa zasada. Nigdy nie sprzedawać nisko i nie kupować wysokoxhDog pisze:Podkupują na dołeczkach i podsprzedają na góreczkach jak zawszeŚwieżak44 pisze:Na DAX-ie podkupują na doleczkach.
DayTrading: Czwartek 18.05.2017
Re: DayTrading: Czwartek 18.05.2017
The only way is up
tak prosta, a i tak nadal bardzo trudna ;/TsunamiPL pisze:
To podstawowa zasada. Nigdy nie sprzedawać nisko i nie kupować wysoko![]()
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
No teraz kluczowe momenty. Testuja pivota wielkiej spadkowej momentum. Tam jest jeszcze kluczowe fibo obok. Moim zdaniem zanegują raczej tą świecę, ale jak się nie uda, to nawet nie wiem gdzie się mogą potem zatrzymac te spadki.. Ide na pociąg. Powodzenia. 
-- Dodano: 18 maja 2017, 15:45 --
Można powiedzieć, że tradycji stało się zadość. "Sell in May" jest całkiem porządny..
-- Dodano: 18 maja 2017, 15:45 --
Można powiedzieć, że tradycji stało się zadość. "Sell in May" jest całkiem porządny..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
Tolmon_Nika
- Maniak

zgoda buduje sięMarioDM pisze:Na edku na wykresie H4 właśnie buduje się sygnał sell. Tak przynajmniej mówi mój system.TsunamiPL pisze:
Załadowałem L na edku na tym spadku, ale to już jest obarczone ryzykiem. Dawny opór 1.11150 jest obecnie wsparciem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Tak mam często i to lubię w tej " grze " najbardziej

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
Niestety na godzinę 16:00 na wykresie H4 sygnał sell się nie pojawił, choć był niemal na styk.Tolmonnika pisze:zgoda buduje sięMarioDM pisze:
Na edku na wykresie H4 właśnie buduje się sygnał sell. Tak przynajmniej mówi mój system.
Następny punkt pomiarowy to godzina 20:00, choć o tej porze to raczej nie warto się wikłać z pozycją na noc. Sygnał na H4 powinien się pojawiać w godzinach dziennych czyli od 12 do 16 . Sygnał nocny łatwo może zostać zanegowany.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Tracę wiarę w spadki na giełdach. Myślałem, że to już ten ruch.
The only way is up
Nie przesadzaj. Sam zresztą wczoraj wspominałeś, że dziś ma być korekta. No i jest.TsunamiPL pisze:Tracę wiarę w spadki na giełdach. Myślałem, że to już ten ruch.
Na razie sygnał S na wykresie dziennym nie został zanegowany i szybko nie zostanie. Zdrowa korekta może dojść nawet do połowy wczorajszej świecy.
Trust no bit**es.
- krzychu3_1989
- Pasjonat

Dzisiaj jestem tym w białej.

Wrzuciłem hedge L na Dax 15 pkt temu.

Wrzuciłem hedge L na Dax 15 pkt temu.
The only way is up