DayTrading: Wtorek 28.02.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 mar 2017, 00:00

Wzrost
3
43%
Bez zmian
2
29%
Spadek
2
29%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 28.02.2017

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

_Kerad_ pisze:Edek od H4 w dół na wszystkich interwałach podwójny szczyt

Jednak lipa :(
może nie lipa -lewy wzór pod H4 na EU -opcjonalnie :wink: z SL
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

jen-yy pisze:
Świeżak44 pisze:Chamskie zagranie na DAX-ie.. Ostra dywergencja spadkowa do 12.20, potem ostra dywergencja w drugą stronę. Przypadek? Wygląda na to, ze dywergencja spadkowa jest teraz zapowiedzą mocnych wzrostów na DAX-ie. Bardzo trudno ustalić ten moment przełączenia, a bardzo łatwo się w takiej grze pogubić.

-- Dodano: 28 lut 2017, 14:58 --

PS. Wskaźniki zgłupiały przy czymś takim. To jest bardzo trudna zagrywka na DAX-ie. Nie pierwszy taki numer.

-- Dodano: 28 lut 2017, 15:02 --

I zobaczcie jak to się zmienia. Wcześniej rano DAX szalał i rosnął, po południu było słabo. Teraz rano spada, albo konsola spadkowa, a od południa ostre wzrosty. Robia dywergencje spadkową, która zapowiada wzrosty. Naprawdę nieźle tym kręcą.. :shock:
ale Ty jesteś zafiksowany na te wskaźniki. Też tak miałem ładnych parę lat.
Wypieprz to bo sam widzisz że za każdym razem jest inaczej.
Naprawdę szukaj tych Dadasowych 1-2-3, to się sprawdza bo to jest tu i teraz i nie ma nic wspólnego z historią.
Rynek to walka popytu z podażą. Jakie znaczenie dla teraz ( grasz na m1) ma popyt czy podaż sprzed kilku czy kilkuset jednostek czasu na których grasz? A to jest uwzglednione w tych wskaźniczkach.

Jakbym grał na d1 to jakie znaczenie ma dla mnie popyt i podaż sprzed kilkunastu czy kilkudziesięciu dni?

AT też Dadas wymyślił :shock:

Kur... mać :mrgreen: :mrgreen:

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Jankesi zrobili mały żarcik DAX-owi.. Niezła korekta.. W końcu DAX musiał zareagować, a moja gruba S-ka odrobić część strat z tego dzisiejszego kręcenia. DAX nie chce jednak dalej spadać.. ciekawe. Jak chcieli tak do góry iść to dlaczego rano spadali na kasowym..?? Trochę nierozumiem dziś tej gry. Moze na większych interwałach coś znajdę..

PS. 1,2,3 jest również widoczne w moich wskaźnikach i to wyraźniej niż u Dadasa (co nie znaczy, że nie warto używać jego narzędzi -sam niektórych używam)
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Rafal152 pisze:

do czego pijesz? Gdzie napisałem że Dadas wymyślił AT?
Użyłem określenia"dadasowych" z tego powodu, że to on zwracał tu na forum uwagę, że każdy zwrot na rynku, niezależnie od interwału, odbywa sie w sekwencji którą nazwał "1-2-3". Czasami tego nie widać, bo jest ukryte w jednej świecy, ale wystarczy przejść na niższy tf by to zobaczyć.
Jak ktoś nauczy się to rozpoznawać będzie wiedział, kiedy z wysokim prawdopodobieństwem następuje zwrot. A te jego wskaźniki tylko pomagają zachować dyscyplinę spekulacji, łatwo i szybko określają sl i tp.

Oczywiście nie jest to świety Graal, bo jak to mówi mądrość "zawsze znajdzie się większa ryba" która mimo sygnału popchnie rynek w drugim kierunku. Ale od czego sl.

-- Dodano: 28 lut 2017, 18:46 --
Świeżak44 pisze:
PS. 1,2,3 jest również widoczne w moich wskaźnikach i to wyraźniej niż u Dadasa (co nie znaczy, że nie warto używać jego narzędzi -sam niektórych używam)
Możesz pokazać?
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Ciekawe czy wti rozegrają podobnie jak kabelka, do dolnej bandy trójkąta, a potem ostre wzrosty :idea:

UJ jak nie obroni 38% to witamy 110

wizard
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wizard »

A ja dorzucę Rossa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Rafal152

jen-yy pisze:
Rafal152 pisze:

do czego pijesz? Gdzie napisałem że Dadas wymyślił AT?
Użyłem określenia"dadasowych" z tego powodu, że to on zwracał tu na forum uwagę, że każdy zwrot na rynku, niezależnie od interwału, odbywa sie w sekwencji którą nazwał "1-2-3". Czasami tego nie widać, bo jest ukryte w jednej świecy, ale wystarczy przejść na niższy tf by to zobaczyć.
Jak ktoś nauczy się to rozpoznawać będzie wiedział, kiedy z wysokim prawdopodobieństwem następuje zwrot. A te jego wskaźniki tylko pomagają zachować dyscyplinę spekulacji, łatwo i szybko określają sl i tp.

Oczywiście nie jest to świety Graal, bo jak to mówi mądrość "zawsze znajdzie się większa ryba" która mimo sygnału popchnie rynek w drugim kierunku. Ale od czego sl.

-- Dodano: 28 lut 2017, 18:46 --
Świeżak44 pisze:
Możesz pokazać?
Odpowiedz sobie sam .. Zwróciłem uwagę na tym forum że zakres poziomów Fibo ma znaczenie . Czy Fibo jest Rafała ?

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

andrut pisze:Ciekawe czy wti rozegrają podobnie jak kabelka, do dolnej bandy trójkąta, a potem ostre wzrosty :idea:
ostre wzrosty na funcie, chyba na m1 :P
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Rafal152

andrut pisze:Ciekawe czy wti rozegrają podobnie jak kabelka, do dolnej bandy trójkąta, a potem ostre wzrosty :idea:

Dziś ostatni to i cuda . Dziś API po ostatni wolnym w stanach mogą pokazać się nieznaczny wzrost zapasów . Te spadki warto wykorzystać do szukania L . Po API się okaże co zrobią .

O polityce OPEC i wywiązywaniu z porozumienia nie warto pisać bo to temat do :563: ale warto zwrócić uwagę na zmiane sentymentu wobec dolara .

Każde osłabienie długoterminowe waluty czy indexów zaczyna się od spuszczania mniej płynych rynków czy par walutowych . Zobacz sobie co dzieje się od 2 miesięcy na wykresach par egzotycznych z udziałem USD a słabość dolara przełoży się na wzrosty ropy .

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

Rafal152 pisze:

Dziś ostatni to i cuda . Dziś API po ostatni wolnym w stanach mogą pokazać się nieznaczny wzrost zapasów . Te spadki warto wykorzystać do szukania L . Po API się okaże co zrobią .

O polityce OPEC i wywiązywaniu z porozumienia nie warto pisać bo to temat do :563: ale warto zwrócić uwagę na zmiane sentymentu wobec dolara .

Każde osłabienie długoterminowe waluty czy indexów zaczyna się od spuszczania mniej płynych rynków czy par walutowych . Zobacz sobie co dzieje się od 2 miesięcy na wykresach par egzotycznych z udziałem USD a słabość dolara przełoży się na wzrosty ropy .
o ktorej api?

Zablokowany