może nie lipa -lewy wzór pod H4 na EU -opcjonalnie_Kerad_ pisze:Edek od H4 w dół na wszystkich interwałach podwójny szczyt
Jednak lipa

może nie lipa -lewy wzór pod H4 na EU -opcjonalnie_Kerad_ pisze:Edek od H4 w dół na wszystkich interwałach podwójny szczyt
Jednak lipa
jen-yy pisze:ale Ty jesteś zafiksowany na te wskaźniki. Też tak miałem ładnych parę lat.Świeżak44 pisze:Chamskie zagranie na DAX-ie.. Ostra dywergencja spadkowa do 12.20, potem ostra dywergencja w drugą stronę. Przypadek? Wygląda na to, ze dywergencja spadkowa jest teraz zapowiedzą mocnych wzrostów na DAX-ie. Bardzo trudno ustalić ten moment przełączenia, a bardzo łatwo się w takiej grze pogubić.
-- Dodano: 28 lut 2017, 14:58 --
PS. Wskaźniki zgłupiały przy czymś takim. To jest bardzo trudna zagrywka na DAX-ie. Nie pierwszy taki numer.
-- Dodano: 28 lut 2017, 15:02 --
I zobaczcie jak to się zmienia. Wcześniej rano DAX szalał i rosnął, po południu było słabo. Teraz rano spada, albo konsola spadkowa, a od południa ostre wzrosty. Robia dywergencje spadkową, która zapowiada wzrosty. Naprawdę nieźle tym kręcą..
Wypieprz to bo sam widzisz że za każdym razem jest inaczej.
Naprawdę szukaj tych Dadasowych 1-2-3, to się sprawdza bo to jest tu i teraz i nie ma nic wspólnego z historią.
Rynek to walka popytu z podażą. Jakie znaczenie dla teraz ( grasz na m1) ma popyt czy podaż sprzed kilku czy kilkuset jednostek czasu na których grasz? A to jest uwzglednione w tych wskaźniczkach.
Jakbym grał na d1 to jakie znaczenie ma dla mnie popyt i podaż sprzed kilkunastu czy kilkudziesięciu dni?
do czego pijesz? Gdzie napisałem że Dadas wymyślił AT?Rafal152 pisze:
AT też Dadas wymyślił![]()
Kur... mać![]()
Możesz pokazać?Świeżak44 pisze:
PS. 1,2,3 jest również widoczne w moich wskaźnikach i to wyraźniej niż u Dadasa (co nie znaczy, że nie warto używać jego narzędzi -sam niektórych używam)
Odpowiedz sobie sam .. Zwróciłem uwagę na tym forum że zakres poziomów Fibo ma znaczenie . Czy Fibo jest Rafała ?jen-yy pisze:do czego pijesz? Gdzie napisałem że Dadas wymyślił AT?Rafal152 pisze:
AT też Dadas wymyślił![]()
Kur... mać![]()
Użyłem określenia"dadasowych" z tego powodu, że to on zwracał tu na forum uwagę, że każdy zwrot na rynku, niezależnie od interwału, odbywa sie w sekwencji którą nazwał "1-2-3". Czasami tego nie widać, bo jest ukryte w jednej świecy, ale wystarczy przejść na niższy tf by to zobaczyć.
Jak ktoś nauczy się to rozpoznawać będzie wiedział, kiedy z wysokim prawdopodobieństwem następuje zwrot. A te jego wskaźniki tylko pomagają zachować dyscyplinę spekulacji, łatwo i szybko określają sl i tp.
Oczywiście nie jest to świety Graal, bo jak to mówi mądrość "zawsze znajdzie się większa ryba" która mimo sygnału popchnie rynek w drugim kierunku. Ale od czego sl.
-- Dodano: 28 lut 2017, 18:46 --
Możesz pokazać?Świeżak44 pisze:
PS. 1,2,3 jest również widoczne w moich wskaźnikach i to wyraźniej niż u Dadasa (co nie znaczy, że nie warto używać jego narzędzi -sam niektórych używam)
ostre wzrosty na funcie, chyba na m1andrut pisze:Ciekawe czy wti rozegrają podobnie jak kabelka, do dolnej bandy trójkąta, a potem ostre wzrosty
andrut pisze:Ciekawe czy wti rozegrają podobnie jak kabelka, do dolnej bandy trójkąta, a potem ostre wzrosty
UJ jak nie obroni 38% to witamy 110
o ktorej api?Rafal152 pisze:andrut pisze:Ciekawe czy wti rozegrają podobnie jak kabelka, do dolnej bandy trójkąta, a potem ostre wzrosty
UJ jak nie obroni 38% to witamy 110
Dziś ostatni to i cuda . Dziś API po ostatni wolnym w stanach mogą pokazać się nieznaczny wzrost zapasów . Te spadki warto wykorzystać do szukania L . Po API się okaże co zrobią .
O polityce OPEC i wywiązywaniu z porozumienia nie warto pisać bo to temat doale warto zwrócić uwagę na zmiane sentymentu wobec dolara .
Każde osłabienie długoterminowe waluty czy indexów zaczyna się od spuszczania mniej płynych rynków czy par walutowych . Zobacz sobie co dzieje się od 2 miesięcy na wykresach par egzotycznych z udziałem USD a słabość dolara przełoży się na wzrosty ropy .