Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Monster11
Gaduła
Gaduła

Re: Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Post autor: Monster11 »

To jeszcze go pozwij za to że nie poganiał Cie kijem codziennie żebyś się wziął do roboty. Może miał jeszcze wszystko za ciebie zrobić, dać Ci gotowca a ty sie położysz i kasa sama będzie rosła na koncie. Na to wygląda z tego co piszesz... Na co wy liczyliście, że on wam wyłoży wszystko na tacy i da gwarancje że PO JEGO KURSIE, z dnia na dzień staniecie się milionerami od tak ? :| :d Tutaj chyba chodziło o pokazanie innych metod zarabiania pieniędzy niż etat za przeciętną krajową. Kto ma chęci i chce się uczyć, to będzie więcej zarabiał, a kto jest leniem to stoi w miejscu i lamentuje. Wiem to z autopsji.

Kupiłem ten kurs bo Jacek mówił, że będzie w nim pokazywał jak on zarabia przez internet - czyli będę miał zrzut jego ekranu i widział to co on robi. No i faktycznie przez pierwsze 4 lekcje jak uczy jak sprowadzić szajs z Chin tak jest(no właśnie 4 bo po piątej już nie możesz zwrotu zrobić). A wiesz co potem? Są to prezentacje w POWER POINT. Hahah Rozumiesz to? Na których jest napisane po parę słów, albo i czasami jedna prezentacja i Jacek coś papla przez godzinę jakieś teorie swoje. I mówi zrób to i zrób to. To tak jakbym ja Ci mówił, żebyś założył facebooka drugiego to miliarderem zostaniesz. No co nie chcesz? No weź rookie nie bądź leniem zrób to... No czemu nie zrobisz? Rozumiem nie chce się zostać miliarderem no OK. Bardzo dużo czasu poświęca na jakieś gadki motywacyjne jak na swoim kanale na youtube - Tak są fajne, ale nie tego oczekuje po kursie za 3 tyś PLN... Prawda?

Tak naprawdę mam w dupie te 3 koła . Dostałem życiowego kopa i tyle, człowiek się uczy na błędach.
Smutne trochę, że Jacek okazał się tym kim się okazał jak sam mówi na kursie, że ma hajs największy ze szkoleń..Bo serio myślałem po tych filmikach na youtube niektórych, że to nie to samo co jakiś grzesiak czy kołcz majk no, ale prawda okazała się brutalna.

Temat powstał po to, żeby ostrzec innych i tyle.

-rookie-
Maniak
Maniak

Post autor: -rookie- »

Ok, dzięki za wyjaśnienie monster11. Już się nie wcinam tutaj.

fire
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: fire »

Witam,
Przeczytałem dość dokładnie cały wątek dotyczący Jacka i nasuwa mi się kilka spostrzeżeń.
Przede wszystkim, Jacek jest pilnym uczniem i korzysta z rad, które przeczytał w wielu publikacjach lub usłyszał od innych. Jak większość tutaj, zacząłem oglądać filmiki Jacka i nie ukrywam, że wiele rad tam zawartych okazało się cennymi. I tu plus, ale chyba jedyny. Największe wątpliwości od samego początku budził fakt, że nie mówi konkretnie jak zarabia te miliony. Ale potrafił bardzo skutecznie i przekonująco stworzyć swój obraz jako milionera. I tu właśnie pomogły mu techniki i triki o których się dowiedział. Jedna z zasad brzmi - jeżeli chcesz być milionem dolarów, musisz wyglądać, czuć się i zachowywać jak byś nim już był. Brzmi znajomo? Ciuchy na wymiar, samochody, wycieczki i modne bieganie do tego. Ideał! Po stworzeniu wiarygodnego wizerunku, jakiż to problem sprzedawać swoje produkty "oczadziałym" wyznawcom?! Poza tym, jeżeli jeszcze tego nie wiecie - ludzie w życiu najwięcej płacą za marzenia. Czyż nie...?
Inna sprawa to ekskluzywność kursu dla 30-tu wybrańców. Skąd wiecie ile osób tak naprawdę kupiło...? I tutaj już jest bieg po miliony. Bezpłatne spotkania również uwiarygodniają milionera, dzielącego się szlachetnie swą wiedzą.
Szczerze powiem, że nie będę już mógł patrzeć na te filmiki bez lekkiego zażenowania. Kursu nie wykupiłem, ale z niektórych rad skorzystałem. I tutaj właśnie mam ambiwalentny stosunek do Jacka. A może mu o to chodziło, żeby go nie klasyfikować jednoznacznie... Wiedział, że w końcu pewne rzeczy wyjdą na jaw. Jak widzę, wiele osób też ma mieszane uczucia. A więc pewnie osiągnął cel.
Podsumowując zapamiętajcie sobie, że jeżeli ktoś ma jakiś sposób na biznes, to nigdy go nie będzie ujawniał publicznie! i niech nie mówi, że chce, żeby inni też zarobili. On po prostu będzie zarabiał.
Życzę zdrowego podejścia do wszelkich materiałów motywujących i umiejętnego przesiewania treści istotnych od drogich i bezwartościowych.

YAPA
Gaduła
Gaduła

Post autor: YAPA »

jackub akurat sądu to ja się najmniej boję. Wszystko co tu napisałem jest prawdą którą w łatwy sposób jestem w stanie udowodnić. Nie ma tu absolutnie żadnych pomówień a fakty o których piszę sam Jacek publicznie udostępnia.
Podawanie linków do stron Jacka też nie jest przestępstwem.

Na mój temat też kiedyś na lokalnym forum internetowym pewien gość wypisywał niestworzone historie. Domyślałem się czyje to dzieło ale nie mogłem bez dowodów nic z tym zrobić na własną rękę.
Kiedy sprawą zajął się sąd, ponad pół roku minęło nim otrzymałem dane autora tych wpisów. Mogłem sprawę ciągnąć dalej, domagając się publicznych przeprosin lub innego zadośćuczynienia ale moim celem było tylko uświadomienie tej osoby że w internecie nie jest anonimowa.
Był to facet, który starał się o moje stanowisko w pracy.
Po spotkaniu w sądzie, następnego dnia sam złożył wypowiedzenie gdy zauważył że jego autorytet w firmie legł w gruzach...

Co do Jacka to ja już swoje napisałem w pierwszych postach i nie interesuje mnie zupełnie jego barwny, wymyślony na potrzeby strzyżenia owieczek życiorys.
Czasem tu zerknę i coś dopowiem jeżeli temat jest ciekawy i tyle...

-rookie- Już Ty się nie martw o moją kasę.

arq
Bywalec
Bywalec

Post autor: arq »

Jestem zdruzgotany tym, jak mogliście dać się nabrać i wydać 3 klocki.
Oglądam go jakoś od pazdziernika 2016 i od samego początku śmierdziało mi drugim dnem w tym, co przekazywał, bo 1sze co słyszałem, to to, ze robi to całkowicie za darmo, że dzieli się wiedzą, bo to do niego wraca, a potem słyszałem o kursie, jaki oferuje, wiec jesli nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo, ze...

To mi kolidowało z tym, że ogłasza się jako milioner, ze jest rentierem i pieniadze same dla niego pracują. Tak sie składa, że znam milionerów i znam ich "lifestyle", wiec mam odniesienie do tego, jak się prezentuje sam delikwent. Oni w życiu nie podjęliby się nagrań na YT, ani tymbardziej tworzenia czegoś, co im da groszowy przychód rzędu 3tyś za kurs, bo zwyczajnie nie mają na to czasu. Oni sa zaaferowani tym, jak podwajać stan swojego konta, kolejnymi inwestycjami, czyli czymś, co realnie powieli ich zysk.

Swoją drogą, gdy obejrzałem poraz 1szy jego konferencję na żywo. Zdziwił mnie fakt, ze zablokował chat na YT, ze tym w ogóle zarządza jest podejrzliwe (że niby co chce tym osiągnąć?) i powiewa perswazją i manipulacją. W ostatniej konferencji również zablokował alternatywny chat, że wspoluczestnicy nie widzą swoich wpisów, jedynie widzieli liste uczestników.

Aha, na czacie zadałem pytanie "czemu chcesz tych biednych, zagubionych marzycieli naciągnąć na 3k, nie zagryzie cię sumienie?" - cos w tym stylu. Jego emocjonalna reakcja powiedziała wiele, bardzo wiele.
Bo to jest czyste skurwysyństwo, że mając swiadomość nierównych predyspozycji ludzi do biznesu, którzy na sam widok gotówki 3k mają drgawki szczęścia, chce ich pozbawić tej sumy, nie dając przeciez zadnej gwarancji powodzenia, trzeba mieć naprawdę zimny charakter, pozbawiony choćby odrobiny empatii czy altruizmu.

Na zakonczenie moja rada do Was, wsłuchajcie się w ludzi, u których sukces widać wyraźnie, gołym okiem, a nie // Ta część wypowiedzi została usunięta ze względu na zgłoszenie naruszenia dóbr osobistych przez Pana Jacka Wiśniowskiego (Admin) //

Zima2017
Bywalec
Bywalec

Post autor: Zima2017 »

// Post usunięty na życzenie samego użytkownika (ADMIN) //

SamuX
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: SamuX »

arq - w sumie dobrze napisałeś i fajna akcja z tym pytaniem :564:
Jednak chciałbym trochę sprostować "wydźwięk" tego wątku, bo można odnieść wrażenie, że mamy do czynienia z jakąś bliżej nieokreśloną, ale znaczną liczbą osób, które zapłaciły za ten kurs. Wg moich informacji były 4 edycje tego kursu po 30 użytkowników (2015 i 2016). Nie wiem nic o wcześniejszych. Razem 120 osób - dużo, niedużo.

W tym wątku wypowiedziały się chyba 2 osoby, które za ten kurs zapłaciły, może trzy - także w ogólnej liczbie wypowiadających się tutaj prawie nic, chociaż to ich głos jest najważniejszy. Do tego kilka osób zrezygnowało w ciągu miesiąca i kasa została im zwrócona. W mojej opinii znaczne emocje są w takiej sytuacji ponad miarę ;-)

Pojawiają się tutaj częste sformułowania, że osoby zainteresowane takim kursem są głupie czy naiwne, skoro w to wierzą. A wg mnie jest tak:
1. sporo osób jest zwyczajnie CIEKAWA, na zasadzie oglądania programów typu "Jak to jest zrobione", "Sonda", etc ...
2. część osób chciałaby zarobić nawet NIE milion, ale parę tysięcy dodatkowo do etatu/przy zajmowaniu się dziećmi/domem lub na niewymagających studiach, etc...
3. osób, które faktycznie oczekują, że ich życie zmieni się o 180 stopnie i zostaną milionerami (po 2-3 latach wg Jacka) jest niewiele, ale nawet ich nikt nie ma prawa wyzywać i gnoić...
4. niektórzy nie mają co robić ani z czasem ani z pieniędzmi, ani na etacie i mogą sobie kupić taki kurs na zasadzie "zobaczymy".

A Jacek ? Robi biznes na kursach, a nie kursy o biznesie.

Grymus
Gaduła
Gaduła

Post autor: Grymus »

// Ta część wypowiedzi została usunięta ze względu na zgłoszenie naruszenia dóbr osobistych przez Pana Jacka Wiśniowskiego (Admin) //
Takiego maila dziś dostałem od niego, co sądzicie?

Monster11
Gaduła
Gaduła

Post autor: Monster11 »

@SamuX

Na tym kursie co teraz sprzedaj on sam mówi, że było pare edycji wcześniej :p A on jest nagrany chyba w 2015

A w 2016 zrobił aż 4 edycje tego, na początku roku, potem było przed wakacjami , wrzesien i listopad. Heh tak dokładnie pamiętam . Dobre było bo we wrześniu kiedy ja kupowałem mówił, że dopiero w maju zrobi kolejną edycję a zrobił 1,5 miecha potem ... czyżby pieniędzy zabrakło? Nie wiem jak było w 2015 bo nie śledziłem go.

Tak więc grubo ponad 200 osób w tym już uczestniczyło

YAPA
Gaduła
Gaduła

Post autor: YAPA »

Grymus Nie wiem gdzie Ty się zapisałeś i w sumie nie chcę wiedzieć. Zastanawia mnie tylko to jak bardzo zdesperowani muszą być ludzie, którzy kupują porady tego "miłego pana z kanału sukces.pl" o wkładaniu palców w odbyt.
Myślałem że jego "milionowe biznesy" kończą się na powstrzymywaniu wytrysków ale tym to już przeszedł samego siebie.
Co będzie następne? Może powie jak rozdziewiczyć kozę?
Granice absurdu już przekroczył więc teraz ma z górki...

ODPOWIEDZ