Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
jackub

Re: Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Monster11 pisze: Ludzie wyciągają wszystko na wierzch dlatego, że Pan Jacek okazał się oszustem. Nie wiem co w tym dziwnego, że ludzie się później mszczą? Przecież dorosła osoba jaką jest Jacek powinien se to uświadomić przed gadaniem bzdur publicznie, że potem mogą być z tego konsekwencje. Koleś wprost mówi, że jest wielkim biznesmenem i milionowe obroty a potem wychodzi jaka jest prawda..
Czy Pan JAcek3000 został oszustem w wyniku wyroku sądowego? Czy ktoś wniósł oslarżenie czy tylko zza węgła wylewa żółć? Czy zdajesz sobie sprawę że to on może was oskarżyć o zniesławienie i żądać odszkodowania za poniesione straty? I nawet anonimowość internetu was nie osłoni...
On ma niepodważalne dowody waszych pomównień w ręku a wy nie macie przeciw niemu , tak naprawdę , NIC! Bo to co macie to bałachy...
Mówiłem wam od razu, wyznaczyć cel, sposoby jego osiągnięcia i napisać plan realizacji. W parę naprawdę poszkodowanych osób porozmawiać z prawnikiem, ocenić możliwości i zawalczyć albo zamilknąć. Dobrać mu się prawnie do tyłka jeśłi jest oszustem... ale wszysko na co was stać to wylewanie pomyj, anonimowo na forum nie od tego tematu... i wnerwianie się na mnie... za najlepsze rady pod słońcem...
Zacznijcie myśleć, zacznijcie działać ...

Kreaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kreaster »

jackub pisze:Czy zdajesz sobie sprawę że to on może was oskarżyć o zniesławienie i żądać odszkodowania za poniesione straty? I nawet anonimowość internetu was nie osłoni...
On ma niepodważalne dowody waszych pomównień w ręku a wy nie macie przeciw niemu , tak naprawdę , NIC! Bo to co macie to bałachy... ale wszysko na co was stać to wylewanie pomyj
Posłuchaj Jakub...

Przez 39 stron tego tematu dosłownie NIKT tutaj nie WYZYWAŁ GO, OBRAŻAŁ, ba! Żeby było śmieszniej to NIKT NIE WYMYŚLAŁ JAKIŚ BZDUR, INFORMACJI WYSSANYCH Z PALCA, wszystkie informacje, od anansów, obłoczkach, powiązaniach z adeptami, po marketing z 3 książkami, siedmiocyfrowe kwoty itd. to czyste fakty, żadne POMÓWIENIA.

Tak to prawda, pomówić to można kogoś o coś czego nie zrobił, np. jackub kradnie paliwo w nocy z tirów i ma od tego żółte zęby, wiem bo widziałem. To jest pomówienie, to jest bzdura wyssana z palca, to jest hejting.

Ja już wcześniej napisałem o co chodzi w tym temacie od dłuższego czasu.
Kreaster pisze:Tu już nie chodzi o sam ten kurs od iluś stron.

Tylko o obalenie tego wizerunku, kreacji geniusza. Posypał się jak domek z kart, siedmiocyfrowe kwoty, globalne biznesy, a okazało się jakimś skompromitowanym marketingiem 2-3 książek wątpliwej jakości, czy rady podskocz 10 razy, albo uśmiechaj się 20 minut dziennie, opowiastki w mejlach że nażarł się ananasów i jego liczne stałe partnerki są zadowolone ze smaku jego nasienia rozrodczego itd. Całe 37 stron pikantnych smaczków.

Oto tu chodzi.
Wyobraź sobie Witkowicza, Solorza, Jobsa który mówi takie rzeczy. Internet pękł by w szwach od demotów, kawałów, żartów, hejtu, wykopów, gifów. O taka różnica jest właśnie między alfą i omegą.

Trzymajcie się!

jackub

Posłuchaj Kreaster,
1.) nie przeczytałes tych postów w których latały genitalia i inne takie bo zostały usunięte, tak jak i zablokowano dostęp jedemu notorycznie rzucającemu genitaliami.
2.) wierz mi prawnik z powypisywanych tutaj postów ukręcił by parę aktów oskarżeń o zniesławienia i działanie na szkodę jacka3000
To sa fakty... ja jeden wskazuje od samego początku właściwą wam drogę załatwienia sprawy, bo ewidentnie sprawa jest...
JAcek3000 wam nie odpowiada na te posty tutaj więc automatycznie atakuje cie mnie bo nie podoba się wam co piszę. ALE fakt że nie podoba się wam to co piszę nie oznacza że nie mam racji, oznacza tylko że nie podoba się wam bo skorzystanie z moich rad oznaczałoby wysiłek i prawdziwe i normalne zaangażowanie się w zwalczanie zła, a na to już was nie stać. Ani się wam nie chce ani nie macie pomysłu czy wytrwałości aby pomysł zrealizować.
Jackowi 3000 nic nie zrobicie, potencjalna armia gotowych biednych naiwnych ludzi to 80% społeczeństwa ... nieprzebrane ilości i Jacek3000 swoje zarobi. W ostateczności zastosuje prościutki trick ze zmina nazwiska czy ksywy i tak zgoromadzi widownie zanim się zorientujecie, albo nie zorientujecie się bo nie chce wam się naprawdę w to angażować. Wyszalejecie się tu na wątku i potem już spokojnie śpicie...
Takie jest moje zdanie, może być bardzo niewygodne dla was, waszego zbolałego ego .. cóż ale mowiące prawdę. Wasza akcje ma charakter odwetowy i to nie długookreswy bo się wam znudzi...
Pozdrawiam

magdafeng
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: magdafeng »

,,W ostateczności zastosuje prościutki trick ze zmina nazwiska czy ksywy i tak zgoromadzi widownie zanim się zorientujecie''
Jackub,on juz to zrobil....byl Jack Brunet teraz Jacek Wisniowski....
Niestety wobec wspanialych technik NLP polaczonych z innymi technikami,ktore sa stosowane dla obrzydliwej manipulacji nawet inteligentnych ludzi mozna oszukac....Jest to nieetyczne.Zawsze na swojej drodze mozemy spotkac silniejszego.Mysle ze karma wraca do ludzi,zwlaszcza do takich jak J.W. ktory uzywa Huny w negatywnym aspekcie.Wiec nie ma co sie o niego martwic,swiat upomni sie o niego i moze nikt juz z nas nie bedzie wiedzial kiedy i jak...
Jackubie,podkrecasz forum i prowokujesz,pokazujesz inny sposob rozumowania,czy dobry czy zly?Nieistotne oceniac to.Dzieki wiekszej ilosci postow ludzi to sledza,niektorzy lecza sie z naiwnosci czytajac to wszystko.Moze unikna szukania guru,kolczow i uwierza ze bez nich da sie przezyc a nawet dobrze zyc,mozna byc soba a nie marionetka w ich rekach.Raczej bym nie oceniala nawet slabych i naiwnych ale postawila na zrozumienie,Ocenianie jest latwe,zrozumienie wymaga inteligencji.Zycze jej sobie i kazdemu tutaj.

OszczedzamInwestuje
Uczestnik
Uczestnik

Re: Chłodną głową o Jacku Wiśniowskim - na blogu

Nieprzeczytany post autor: OszczedzamInwestuje »

meylo pisze:
OszczedzamInwestuje pisze:Witajcie! Na Wasze forum forex-nawigator.biz trafiłem przez przypadek z Googli, gdy szukałem co nieco na temat Jacka Wiśniowskiego jako że miałem okazję uczestniczyć w jednym z jego szkoleń kilka lat temu.

Bardzo zainteresował mnie ten temat, a że znana mi to postać i zacząłem niedawno prowadzić bloga o tematyce inwestycyjno-oszczędnosciowej, chcę Was gorąco zachęcić, a jednocześnie nie ukrywam, że prosić o jego przeczytanie i najlepiej skomentować zwłaszcza jeśli się ze mną nie zgadzacie. Z pewnością pomoże mi to w rozwijaniu i pozycjonowaniu bloga, bo dyskusja jest bardzo na czasie.

http://oszczedzaminwestuje.pl/jacek-wis ... ego-temat/

Pozdrawiam serdecznie.
Szymon, OszczedzamInwestuje.pl

Szymonie,
zajrzałem na Twój blog, przeczytałem 2 wpisy, zostawiłem 2 komentarze. Po 4 godzinach nadal nie są nadal widoczne.
Moderujesz?
Dziękuję za komentarze, odpowiedziałem na nie. Moderuję - nieświadomie. :-) Zaraz to spróbuję wyłączyć, bo każdy komentarz muszę obecnie akceptować.

OszczedzamInwestuje
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: OszczedzamInwestuje »

SamuX pisze:Szymon,
zadaj sobie chociaż tyle trudu, żeby przeczytać cały ten wątek i dopiero pisz o Jacku. (np. piszesz 300 kursantów "1mln" ?!) Tutaj naprawdę zostało powiedziane bardzo dużo i kto chce to wyciągnie wnioski. Wygląda na to, że próbujesz przekierować ruch na swoją stronę ;-)

Jacek w ostatnim tygodniu "przypuścił" sprzedaż swoich kursów (ale nie 1mln). Są to te same kursy co kiedyś.
Jakoś tak "przypadkiem" w styczniu odbyły się jego konferencje w całej Polsce... Chyba już widać, w jaki sposób to wszystko działa. Zostało to dobrze opisane w książce "Laptopowy Milioner". Jak nie wiesz, co robić w życiu, a taki sposób zarabiania by Cię interesował, to ta książka i ten wątek to nic innego jak kurs na właśnie taki biznes ;-)
SamuX mogę zagwarantować, że przeczytałem ten wątek od deski do deski, bo śledzę go niemal od samego początku, tylko po prostu coś pokręciłem przez niewystarczające umiejętności/doświadczenie/koncentrację. skoro dopatrzyłeś się nieprawidłowości. Wyjaśnij proszę co miałeś na myśli odnośnie "300 kursantów "1mln"?!" - to moje szacunki, których nikt z nas pewny być nie może, bo tylko Jacek Wiśniowski zna prawdziwe liczby.

Nie mogę zaprzeczyć temu, że chciałem byście weszli na bloga, o co zresztą poprosiłem. :-) A propos proszenia to chyba w książcę Dale Carnagie "Jak zdobyć sobie przyjaciół i zjednać sobie ludzi" czytałem, że aby coś dostać, to najpierw trzeba poprosić. Nie bać się, tylko poprosić. Nikomu tym myślę krzywdy nie zrobiłem, nie jestem też żadną konkurencją dla forum, dlatego po prostu dziękuję, że wpadliście, bo po statystykach odwiedzin widzę, że Wasza reakcja była spora!

Co do książki - spotkałem się już z głosami polecającymi tę książkę. Muszę ją dorwać, jestem ciekaw. :)

jackub

magdafeng pisze:,,W ostateczności zastosuje prościutki trick ze zmina nazwiska czy ksywy i tak zgoromadzi widownie zanim się zorientujecie''
Jackub,on juz to zrobil....byl Jack Brunet teraz Jacek Wisniowski....
Niestety wobec wspanialych technik NLP polaczonych z innymi technikami,ktore sa stosowane dla obrzydliwej manipulacji nawet inteligentnych ludzi mozna oszukac....Jest to nieetyczne.Zawsze na swojej drodze mozemy spotkac silniejszego.Mysle ze karma wraca do ludzi,zwlaszcza do takich jak J.W. ktory uzywa Huny w negatywnym aspekcie.Wiec nie ma co sie o niego martwic,swiat upomni sie o niego i moze nikt juz z nas nie bedzie wiedzial kiedy i jak...
Jackubie,podkrecasz forum i prowokujesz,pokazujesz inny sposob rozumowania,czy dobry czy zly?Nieistotne oceniac to.Dzieki wiekszej ilosci postow ludzi to sledza,niektorzy lecza sie z naiwnosci czytajac to wszystko.Moze unikna szukania guru,kolczow i uwierza ze bez nich da sie przezyc a nawet dobrze zyc,mozna byc soba a nie marionetka w ich rekach.Raczej bym nie oceniala nawet slabych i naiwnych ale postawila na zrozumienie,Ocenianie jest latwe,zrozumienie wymaga inteligencji.Zycze jej sobie i kazdemu tutaj.
Co za miły i inteligentny wpis... Magdo dziękuję!
Jeśli to co zrobił zadziałało to zrobi to ponownie.... dlaczego by nie miał zrobić?
Jesteś jedyną osobą która zauważyła że "podkręcam" wątek co chyba jest po myśłi niektórych tu osób a mimo to marzą o zbanowaniu mnie... sama widzisz jak nielogiczni potrafią być ludzie reagujący emocjami a nie rozumem.
Nie jestem entuzjastą "karmy" choć jej nie neguję. Zdecydowanie wolałbym, aby złoczyćy odpowiadali za swoje czyny tu i teraz a nie kiedyś ta i nie bardzo wiadomo jak...
Ocenianie lekko skrytykowane przez Ciebie Magdo może działać w dwojaki sposób, pierwszy mój, oparte na analizie działań i ich skutków i drugi sposób na emocjach. Nie ukrywam że ten pierwszy przypisuje sobie a ów drugi osobom mnie krytykującym, wyrażałem to wiele razy. Różnić się trzeba, jest to nieodzownym elementem rozwoju człowieka.... żeby móc się różnić trzeba oceniać. Nie którzy pytaja "a kto ci dał prawo do oceny"? odpowiadam że nikt, bo nikt takiego prawa nie potrzebuje, najśmieszniejsze jest to że ci co tak wiele negatywnych rzeczy mi zarzucają sami postępuję dokładnie w sposób jaki jest mi zarzucany i tego nie widzą (stąd moja notatka o syndromie kalego). Tyle że jest ich więcej i błędnie mogą sądzić że wynika z tego fakt że mają rację. Usiłuję im to wytłumaczyć ... Wiele razy w historii dowiedziono że większość przeważnie nie ma racji.
"Kiedyś traktowałem ludzi z uprzejmością, obecnie z wzajemnością - AH."
Magdo dziękuję za mądry i wyważoną odpowiedź. Miłego weekendu

YAPA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: YAPA »

jackub pisze:
Monster11 pisze: Ludzie wyciągają wszystko na wierzch dlatego, że Pan Jacek okazał się oszustem. Nie wiem co w tym dziwnego, że ludzie się później mszczą? Przecież dorosła osoba jaką jest Jacek powinien se to uświadomić przed gadaniem bzdur publicznie, że potem mogą być z tego konsekwencje. Koleś wprost mówi, że jest wielkim biznesmenem i milionowe obroty a potem wychodzi jaka jest prawda..
Czy Pan JAcek3000 został oszustem w wyniku wyroku sądowego? Czy ktoś wniósł oslarżenie czy tylko zza węgła wylewa żółć? Czy zdajesz sobie sprawę że to on może was oskarżyć o zniesławienie i żądać odszkodowania za poniesione straty? I nawet anonimowość internetu was nie osłoni...
Zauważ że tutaj piszemy o faktach. To nie są pomówienia.

Skoro Jacek kreuje się na milionera i chce być osobą publiczną musi się liczyć z tym że będzie oceniany publicznie.

Oczywiście że osoby poszkodowane mogą złożyć pozew zbiorowy przeciw Jackowi ale w takim przypadku muszą udowodnić że zostały oszukane.
Jak mają to udowodnić skoro Jacek powie "ja nikogo nie zmuszałem, trzeba było zrezygnować przed upływem pierwszego miesiąca skoro stwierdziłeś że kurs nie jest dla Ciebie..."
Jak mają udowodnić że dzięki jego radom nie da się zarobić miliona w ciągu 2-3 lat?
Nie udowodnią tego bo są ludzie którzy w podobny sposób w przeszłości zarabiali spore kwoty i to jest argument na korzyść Jacka.
Jak chcesz to udowodnić że teraz są inne czasy i te metody nie działają?

Kto będzie miał na tyle siły, czasu i chęci żeby włóczyć się po sądach aby odzyskać 3000 zł. wiedząc że szanse są prawie zerowe?

Ja osobiście wolał bym poświęcić ten czas i nerwy na odrobienie powyższych strat w inny sposób a "zainwestowane" w kurs Jacka 3000 zł. potraktować jako lekcję życia...

To tylko moje zdanie.
Jeżeli ktoś jednak za wszelką cenę chce udowodnić Jackowi że kasę odzyska choćby miał latami włóczyć się po sądach, nikt mu tego nie zabrania...

jackub

YAPA, doskonale rozumiem twój punkt widzenia, pozwolę sobie jedan zwrócić ci uwagę na perę punktów......
FAkty które tu przedstawiacie mogą zostać w świetle prawa zinterpretowane jako pomówienia. To czy są faktami czy pomówieniami zadecydować może tylko sąd, nie YAPA ani ja ani nikt inny. Prawnik może je sklasyfikować ale to sąd dopiero uzna czy są pomównieniami czy prawdą. Trzeba o tym pamiętać.
Kreaowanie się na milionera nie jest przestępstwem, a niestety każdy jest dorosły i podejmuje odpowiedzialne decyzje za siebie. Jeżeli zapłacił za coś innego niż otrzymał ma prawo do reklamacji, ale jeśłi kupuje coś i nie ma spisanych warunków umowy to raczej ma słabe szanse za wygraną, w dodatku teksty tzw małym druczkiem wykluczają jakąkolwiek odpowiedzialność sprzedającego. ( o ile warunki w ogóle są spisane)
Zauważ że sam w swoim tekście potwierdzasz to co już tyle razy mówiłem wprost. Ponieważ nie mają szans na odzyskanie swoich pieniędzy, albo im się nie chce "włóczyć po sądach" chcą zrobić cokolwiek aby Jackowi zaszkodzić szykują akcje odwetowe takie jak ten wątek właśnie, nie zdając sobie sprawy że to oni właśnie działają tak że mogą sami zostać pociągnięcie do odpowiedzialności za skutki tych działań i w efekcie stracić jeszcze więcej niż do tej pory stracili. CAŁY CZAS TO USIŁUJĘ WAM WYTŁUMACZYC. ON działa prawnie, a wy nie bardzo.JA to mówię a wy się na mnie wściekacie.... zaklinacie rzeczywistość.
Konkludując albo weźcie się porządnie za sprawę i dobierzcie mu się do dupy albo nie marnujcie zdrowia, czasu i najlepiej dla siebie zajmijcie się czymś KONSTRUKTYWNYM, POZYTYWNYM. Nie zatruwajcie sobie umysłu.....

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

YAPA pisze:
jackub pisze:
Zauważ że tutaj piszemy o faktach. To nie są pomówienia.

Skoro Jacek kreuje się na milionera i chce być osobą publiczną musi się liczyć z tym że będzie oceniany publicznie.

Oczywiście że osoby poszkodowane mogą złożyć pozew zbiorowy przeciw Jackowi ale w takim przypadku muszą udowodnić że zostały oszukane.
Jak mają to udowodnić skoro Jacek powie "ja nikogo nie zmuszałem, trzeba było zrezygnować przed upływem pierwszego miesiąca skoro stwierdziłeś że kurs nie jest dla Ciebie..."
Jak mają udowodnić że dzięki jego radom nie da się zarobić miliona w ciągu 2-3 lat?
Nie udowodnią tego bo są ludzie którzy w podobny sposób w przeszłości zarabiali spore kwoty i to jest argument na korzyść Jacka.
Jak chcesz to udowodnić że teraz są inne czasy i te metody nie działają?

Kto będzie miał na tyle siły, czasu i chęci żeby włóczyć się po sądach aby odzyskać 3000 zł. wiedząc że szanse są prawie zerowe?

Ja osobiście wolał bym poświęcić ten czas i nerwy na odrobienie powyższych strat w inny sposób a "zainwestowane" w kurs Jacka 3000 zł. potraktować jako lekcję życia...

To tylko moje zdanie.
Jeżeli ktoś jednak za wszelką cenę chce udowodnić Jackowi że kasę odzyska choćby miał latami włóczyć się po sądach, nikt mu tego nie zabrania...
To jeszcze go pozwij za to że nie poganiał Cie kijem codziennie żebyś się wziął do roboty. Może miał jeszcze wszystko za ciebie zrobić, dać Ci gotowca a ty sie położysz i kasa sama będzie rosła na koncie. Na to wygląda z tego co piszesz... Na co wy liczyliście, że on wam wyłoży wszystko na tacy i da gwarancje że PO JEGO KURSIE, z dnia na dzień staniecie się milionerami od tak ? :| :d Tutaj chyba chodziło o pokazanie innych metod zarabiania pieniędzy niż etat za przeciętną krajową. Kto ma chęci i chce się uczyć, to będzie więcej zarabiał, a kto jest leniem to stoi w miejscu i lamentuje. Wiem to z autopsji.

ODPOWIEDZ