Tak. Tutaj jest według zasad, które opisałem. Jeśli chcesz możesz zmienić cokolwiek lub wszystko wymyślić od nowa. Twoja wola.-rookie- pisze:Tutaj chyba dobrze zrobiłem. Tak jak w instrukcji http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p844545
1. Świeca przebiła poziom daily i zamknęła się ponad nim
2. Otwarcie pozycji na kolejnej świecy na poziomie close świecy która wybiła poziom daily
3. SL pod tą formacją świec
4. SL = TP
5. Poziom wybity do góry, więc LONG
6. I mały niuans ( ? ). Zlecenie oczekujące ma być ustawione na powrocie chyba, czyli tutaj powinienem poczekać na ruch w dół na tej świecy na której otwierałem pozycje i dopiero jak będą wybijali w górę aktywują zlecenie na poziomie zamknięcia poprzedniej świecy. Ustawić zlecenie dopiero kiedy zrobią małą korektę na kolejnej świecy H1, żeby otworzyło dokładnie na poziomie zamknięcia poprzedniej.
meylo, jak będziesz miał chwilę czasu zajrzyj do tego i napisz czy tak mam to grać, czy jednak mam czekać na powrót do poziomu wybicia ( zmienić zasady ). Żeby było jasne. Niby już napisałeś wszystko, ale musiałem namieszać i teraz już sam nie wiem co mam robić dalej, czy coś zmieniać czy grać to co jest. Tutaj zrobiłem wszystko wg. instrukcji. Tak mi się wydaje.
To zadanie jest po to byś przestał ganiać po forum i systemach przez cały dzień i jeszcze północy. Skup się na jednym zadaniu i nie zaśmiecaj umysłu szczególnie działem DT.
Jeśli będziesz miał 4 systemy do ogarnięcia z różnymi wskaźnikami na różnych interwałach zrobisz sobie wodę z mózgu.
Nawet gdybyś miał mieć 1 sygnał dziennie i się nudzić, warto poświęcić czas na naukę czegoś konkretnego zamiast "wszystkiego". Żeby cokolwiek dobrze umieć, trzeba się tego nauczyć. By się nauczyć, potrzebujesz czasu, cierpliwości i samodyscypliny.
Tak naprawdę nie jest ważne czym będziesz teraz handlował. Powinieneś złapać jakiś punkt odniesienia a do tego potrzebujesz działać na rynku i wyłapywać co Ci odpowiada a co nie. Jeśli nie zamierzasz skalpować przez następne 10 lat, po co się uczyć tego teraz?
Do pracy

Od rana 7-8.