Tomasz196407 pisze:w korektach płaskich sie nie graleechang pisze:Złoto krótko terminowo.
To co widzisz to grasz.
A kto o tym zadycydował? Ty? Mnie nie interesuje tam gdzie się nie gra.. mnie interesuje tam gdzie się zarabia.
Tomasz196407 pisze:w korektach płaskich sie nie graleechang pisze:Złoto krótko terminowo.
To co widzisz to grasz.
Świeżak mylisz grę na wariata z hazardem, po prostu nie wiesz co to jest hazard. Hazard podobnie jak słowo spekulant oznacza w naszej (historycznej) świadomości zupełnie coś innego niż rzeczywiście oznacza.Świeżak44 pisze:Jeżeli wynik zależy od umiejętności to jak może to byc hazard. Najlepszy przykład mamy tu, na forum. Ambasador- 104/104 transakcje udane pod rząd.. Czy to przypadek, hazard??? Nie sadzęJakie jest prawdopodobieństwo 104 kolejnych wygranych w losowaniu?? 1/999999999999999999999999999999999999999 . albo więcej. Więc to nie jest przypadek/hazard. Oczywiście mozna grac na wariata i wtedy to będzie hazard.
No właśnie... Kto popełnia ten błąd?jackub pisze:Dadas, wybacz że śmiem Ci oponować, ale nie rozumiesz problemu…. (dużej części to problem semantyczny)
Po pierwsze nie rozumiesz określenia hazard, po drugie jak sam mówisz ograniczasz ryzyko a go nie eliminujesz.
Cały wykład o mechanice ceny jest tu nam nie potrzebny bo nie zajmujemy się mechaniką ceny tylko ryzykiem, które ściśle z hazardem jest związane, a ty i nikt inny nie jesteś w stanie zlikwidować ryzyka tylko je zmniejszyć. Dopóki istnieje ryzyko mamy do czynienia z hazardem. Wynika to z zachowania liczb wielkich, rachunku prawdopodobieństwa.
Zapewne większość ludzi kojarzy hazard z ślepą grą bez reguł i na fali emocji. A hazard to gra gdzie jesteśmy jednym z wielu uczestników gry i nie znamy wszystkich jej elementów, wszystkich danych. Tylko tyle i aż tyle. Zwycięska gra czy zwycięski hazard opiera się na gromadzeniu przewag o czym pisałem wcześniej. Koniec kropka.
Nie ma znaczenia czy to poker czy forex….
Czy mistrzowie gry w pokera to hazardziści czy traderzy jak my? Czy my nie dokonujemy bez przerwy zakładów o to czy pójdzie w dół czy do góry?
Miłego weekendu…
Tak, ale ja nie rywalizuję z nimi, ani z tobą ...jackub pisze:Dadas, nie jestem niegrzeczny w stosunku do ciebie, prawda? Nie usiłuję cię obrazić, usiłuję ci coś wytłumaczyć, a ty drugi raz masz do mnie personalnie ... nieładnie
Twoja mechanikę wykresu tworzą inni gracze oni tam są oni tam składają zlecenia, oni tam zlecenia zamykają ...