Tomasz196407 pisze:w korektach płaskich sie nie graleechang pisze:Złoto krótko terminowo.
To co widzisz to grasz.
A kto o tym zadycydował? Ty? Mnie nie interesuje tam gdzie się nie gra.. mnie interesuje tam gdzie się zarabia.
Tomasz196407 pisze:w korektach płaskich sie nie graleechang pisze:Złoto krótko terminowo.
To co widzisz to grasz.
Świeżak mylisz grę na wariata z hazardem, po prostu nie wiesz co to jest hazard. Hazard podobnie jak słowo spekulant oznacza w naszej (historycznej) świadomości zupełnie coś innego niż rzeczywiście oznacza.Świeżak44 pisze:Jeżeli wynik zależy od umiejętności to jak może to byc hazard. Najlepszy przykład mamy tu, na forum. Ambasador- 104/104 transakcje udane pod rząd.. Czy to przypadek, hazard??? Nie sadzęJakie jest prawdopodobieństwo 104 kolejnych wygranych w losowaniu?? 1/999999999999999999999999999999999999999 . albo więcej. Więc to nie jest przypadek/hazard. Oczywiście mozna grac na wariata i wtedy to będzie hazard.

No właśnie... Kto popełnia ten błąd?jackub pisze:Dadas, wybacz że śmiem Ci oponować, ale nie rozumiesz problemu…. (dużej części to problem semantyczny)
Po pierwsze nie rozumiesz określenia hazard, po drugie jak sam mówisz ograniczasz ryzyko a go nie eliminujesz.
Cały wykład o mechanice ceny jest tu nam nie potrzebny bo nie zajmujemy się mechaniką ceny tylko ryzykiem, które ściśle z hazardem jest związane, a ty i nikt inny nie jesteś w stanie zlikwidować ryzyka tylko je zmniejszyć. Dopóki istnieje ryzyko mamy do czynienia z hazardem. Wynika to z zachowania liczb wielkich, rachunku prawdopodobieństwa.
Zapewne większość ludzi kojarzy hazard z ślepą grą bez reguł i na fali emocji. A hazard to gra gdzie jesteśmy jednym z wielu uczestników gry i nie znamy wszystkich jej elementów, wszystkich danych. Tylko tyle i aż tyle. Zwycięska gra czy zwycięski hazard opiera się na gromadzeniu przewag o czym pisałem wcześniej. Koniec kropka.
Nie ma znaczenia czy to poker czy forex….
Czy mistrzowie gry w pokera to hazardziści czy traderzy jak my? Czy my nie dokonujemy bez przerwy zakładów o to czy pójdzie w dół czy do góry?
Miłego weekendu…
 technik mysli ze jest poza gra bo gra na retesty hehe
 technik mysli ze jest poza gra bo gra na retesty hehe  otoz drogi techniku majac juz jakakokolwiek zasade jestes w grze czy tego chcesz czy nie
 otoz drogi techniku majac juz jakakokolwiek zasade jestes w grze czy tego chcesz czy nie  a wiec jestes hazardzista a twoim czy kogokolwiek celem w tej grze forexowej czy jakiekolwiek innej jest grac jak najlepiej aby wygrywac to wszystko Amen
 a wiec jestes hazardzista a twoim czy kogokolwiek celem w tej grze forexowej czy jakiekolwiek innej jest grac jak najlepiej aby wygrywac to wszystko Amen  

Tak, ale ja nie rywalizuję z nimi, ani z tobą ...jackub pisze:Dadas, nie jestem niegrzeczny w stosunku do ciebie, prawda? Nie usiłuję cię obrazić, usiłuję ci coś wytłumaczyć, a ty drugi raz masz do mnie personalnie ... nieładnie
Twoja mechanikę wykresu tworzą inni gracze oni tam są oni tam składają zlecenia, oni tam zlecenia zamykają ...