DayTrading: Piątek 25.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lis 2016, 00:00

Wzrost
7
58%
Bez zmian
3
25%
Spadek
2
17%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 25.11.2016

Nieprzeczytany post autor: leechang »

Tomasz196407 pisze:
leechang pisze:Złoto krótko terminowo.
To co widzisz to grasz.
w korektach płaskich sie nie gra

A kto o tym zadycydował? Ty? Mnie nie interesuje tam gdzie się nie gra.. mnie interesuje tam gdzie się zarabia.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Świeżak44 pisze:Jeżeli wynik zależy od umiejętności to jak może to byc hazard. Najlepszy przykład mamy tu, na forum. Ambasador- 104/104 transakcje udane pod rząd.. Czy to przypadek, hazard??? Nie sadzę ;) Jakie jest prawdopodobieństwo 104 kolejnych wygranych w losowaniu?? 1/999999999999999999999999999999999999999 . albo więcej. Więc to nie jest przypadek/hazard. Oczywiście mozna grac na wariata i wtedy to będzie hazard.
Świeżak mylisz grę na wariata z hazardem, po prostu nie wiesz co to jest hazard. Hazard podobnie jak słowo spekulant oznacza w naszej (historycznej) świadomości zupełnie coś innego niż rzeczywiście oznacza.
Mistrz świata w pokera to tez hazardzista?

co do Ambasadora to nie przypadek tylko facet ma wysoki win ratio , pewnie na poziomie 90% zrozbienie 104 trejdów zwycięskich nie jest w takim systemie niczym nadzwyczajnym. nadzwyczajne w tym jest że potrafi wykazać się tak wysoką skutecznością.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

jackub pisze:Dadas, wybacz że śmiem Ci oponować, ale nie rozumiesz problemu…. (dużej części to problem semantyczny)
Po pierwsze nie rozumiesz określenia hazard, po drugie jak sam mówisz ograniczasz ryzyko a go nie eliminujesz.
Cały wykład o mechanice ceny jest tu nam nie potrzebny bo nie zajmujemy się mechaniką ceny tylko ryzykiem, które ściśle z hazardem jest związane, a ty i nikt inny nie jesteś w stanie zlikwidować ryzyka tylko je zmniejszyć. Dopóki istnieje ryzyko mamy do czynienia z hazardem. Wynika to z zachowania liczb wielkich, rachunku prawdopodobieństwa.
Zapewne większość ludzi kojarzy hazard z ślepą grą bez reguł i na fali emocji. A hazard to gra gdzie jesteśmy jednym z wielu uczestników gry i nie znamy wszystkich jej elementów, wszystkich danych. Tylko tyle i aż tyle. Zwycięska gra czy zwycięski hazard opiera się na gromadzeniu przewag o czym pisałem wcześniej. Koniec kropka.
Nie ma znaczenia czy to poker czy forex….
Czy mistrzowie gry w pokera to hazardziści czy traderzy jak my? Czy my nie dokonujemy bez przerwy zakładów o to czy pójdzie w dół czy do góry?
Miłego weekendu…
No właśnie... Kto popełnia ten błąd?
Nie jesteś uczestnikiem żadnej gry.
Dopóki uważasz, że w tradingu jesteś uczestnikiem gry i grasz przeciwko komuś, to uprawiasz hazard.
Jeżeli nie grasz przeciwko nikomu, tylko zawierasz transakcje zgodnie z mechaniką wykresu, to nie
uprawiasz żadnego hazardu....
Rozumiesz?
Wątpię...

Przestań grać w grę, przestań rywalizować, przestań mieć rację.
Zacznij zarabiać.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Dadas, nie jestem niegrzeczny w stosunku do ciebie, prawda? Nie usiłuję cię obrazić, usiłuję ci coś wytłumaczyć, a ty drugi raz masz do mnie personalnie ... nieładnie
Twoja mechanikę wykresu tworzą inni gracze oni tam są oni tam składają zlecenia, oni tam zlecenia zamykają ...

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

widze ze wsadzilem kij w mrowisko rozgorzala ostra dyskusja o hazardach forexie pokerze ale co by tutaj nie napisac tak naprawde chodzi o to ze forex poker biznes i hokej na lodzie to gra i gra pozostanie zawsze :d technik mysli ze jest poza gra bo gra na retesty hehe :d otoz drogi techniku majac juz jakakokolwiek zasade jestes w grze czy tego chcesz czy nie :d a wiec jestes hazardzista a twoim czy kogokolwiek celem w tej grze forexowej czy jakiekolwiek innej jest grac jak najlepiej aby wygrywac to wszystko Amen :p
Ostatnio zmieniony 26 lis 2016, 22:14 przez DavidFx, łącznie zmieniany 1 raz.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Ciekawe spostrzeżenie fx-technik. Wychodzisz poza ramy...
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

czego sie tak boisz technik ze jestes w grze co ci da mowienie ze nie jestes jak jestes moze kiedys przewaliles cala kase zycia w karty i teraz sobie wmawiasz ze to juz nie gra tylko wyzszy stan swiadomosci na platformie mt4 :d

Zrozum i zaakceptuj realia fx – Forex to gra o dużej ilości zmiennych.
To, czego doświadczasz, to żaden powód do zmartwień.
Jest to po prostu nieunikniony okres niepowodzeń
odpowiadający okresom przynoszącym zysk, których również doświadczasz. 8)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

DavidFx, każdy dostaje od rynku to czego chce.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

jackub pisze:Dadas, nie jestem niegrzeczny w stosunku do ciebie, prawda? Nie usiłuję cię obrazić, usiłuję ci coś wytłumaczyć, a ty drugi raz masz do mnie personalnie ... nieładnie
Twoja mechanikę wykresu tworzą inni gracze oni tam są oni tam składają zlecenia, oni tam zlecenia zamykają ...
Tak, ale ja nie rywalizuję z nimi, ani z tobą ... :564:
Jedynym moim przeciwnikiem jestem ja sam.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Dadas, :564:

Zablokowany