next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Re: next

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Nie musisz mieć rachunków, wystarczy wyciąg z banku, możesz taki wygenerować w serwisie internetowym prawie każdego banku.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

A jesteś pewnien, że umiesz grać?? Jakie masz wyniki na demo?? Wtapianie małych kwot w realu też nie jest zbyt przyjemne.. Wyglądasz teraz jak ja po runie z wyborów Trumpa, gdzie odliczałem godziny do wejścia w real, taki byłem pewny siebie i podjarany. :D Ostatnie dni znów mnie ostudziły, bo znów pojawiły się straty.. System musi działąć zawsze i wszędzie, w każdych warunkach..rano, wieczorem, gdy jesteś zmęczony/niewyspany lub rześki. Inaczej straty są nieuniknione.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

meylo pisze:To drobny szczegół techniczny. Handluj chwilowo na demo. Wyniki pokażą Ci ile pieniędzy możesz wpłacić.
Do końca roku pozostało 6 tygodni. Masz rację meylo. Nie ma co się podpalać. Teraz kiedy już zrobiłem to co planowałem i mam trochę kasy na koncie w banku jestem spokojniejszy. Zostanę na demo. Najbliższe 2 tygodnie zostanę jeszcze na demo Dukascopy. Kolejne dwa tygodnie przetestuję Admiral Markets i warunki handlu u nich, a ostatnie dwa tygodnie grudnia XM. W końcu wykresy są takie same (podobne) u wszystkich brokerów, więc jeśli metoda ma działać to... bez różnicy gdzie. Napisałem, że to czyste PA. Właściwie to mam tylko zarys, w ostatnich dniach zajmowałem się czymś innym i prawie nie zaglądałem do wykresów. Pewnie najlepiej byłoby gdybym codziennie na koniec dnia zdawał raport w tym dzienniku. Wtedy byłby materiał do analizy. Więcej wykresów, mniej ględzenia jak napisał simon000111.
Świeżak44 pisze:A jesteś pewnien, że umiesz grać?? Jakie masz wyniki na demo?? Wtapianie małych kwot w realu też nie jest zbyt przyjemne.. Wyglądasz teraz jak ja po runie z wyborów Trumpa, gdzie odliczałem godziny do wejścia w real, taki byłem pewny siebie i podjarany. :D Ostatnie dni znów mnie ostudziły, bo znów pojawiły się straty.. System musi działąć zawsze i wszędzie, w każdych warunkach..rano, wieczorem, gdy jesteś zmęczony/niewyspany lub rześki. Inaczej straty są nieuniknione.
Śledzę w miarę na bieżąco co piszesz, twoje postępy i wyniki :wink: Nie, nie jestem gotowy jeszcze. Przemyślałem to sobie po poście meylo.
Pablo90 pisze:Nie musisz mieć rachunków, wystarczy wyciąg z banku, możesz taki wygenerować w serwisie internetowym prawie każdego banku.
Zgadza się. Pisałem do raposo w sprawie FxPro i wyjaśnił mi szczegóły odnośnie innych brokerów przy okazji.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Ja coraz bardziej dochodzę do wniosku, że to jest trochę gra w znaczone karty i grubasy wiedzą na jakich pozycjach stoimy. Wiele razy widziałem, jak jakaś siła wiozła wszystkich nie w tym kierunku co trzeba, wbrew logice, wskaźnikom i wszystiemu... a potem jak juz wszyscy wymiękli, to wykres zawracał, albo konsolował i zawracał.. Myślę, że nie było w tym przypadku. Na takich akcjach sie często traci..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

Świeżak44 pisze:Ja coraz bardziej dochodzę do wniosku, że to jest trochę gra w znaczone karty i grubasy wiedzą na jakich pozycjach stoimy. Wiele razy widziałem, jak jakaś siła wiozła wszystkich nie w tym kierunku co trzeba, wbrew logice, wskaźnikom i wszystiemu... a potem jak juz wszyscy wymiękli, to wykres zawracał, albo konsolował i zawracał.. Myślę, że nie było w tym przypadku. Na takich akcjach sie często traci..
W skrócie - to co opisujesz to gra pod prąd i trzymanie strat , a nie manipulacja jakiś grubasów . Dopóki trader nie zmieni podejścia to brak szans na sukces .
@ Rookie te wybory brokera , kwoty wplaty itd. przypominają dylematy adepta sztuki pilotażu , który próbuje wybrać model myśliwca . Bez urazy , ale zwracasz uwagę na bzdury ( w tej chwili )
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Świeżak44 pisze:Ja coraz bardziej dochodzę do wniosku, że to jest trochę gra w znaczone karty i grubasy wiedzą na jakich pozycjach stoimy. Wiele razy widziałem, jak jakaś siła wiozła wszystkich nie w tym kierunku co trzeba, wbrew logice, wskaźnikom i wszystiemu... a potem jak juz wszyscy wymiękli, to wykres zawracał, albo konsolował i zawracał.. Myślę, że nie było w tym przypadku. Na takich akcjach sie często traci..
Grubasy to mają detalistów głęboko z tyłu razem z ich Sl-ami i innymi oczekami, volumen zleceń detalu to pewnie parę procent całości obrotu na F-xie. Tak przedstawiasz sytuacje jakby wszystkie grubasy żywiły się detalistami i polowały na małe rybki kiedy faktycznie napierdzielają się między sobą a my giniemy , niechcący i przy okazji...

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

-rookie-
Tydzień w jedną czy drugą stronę nie ma znaczenia. Postrzegaj to raczej w kategoriach długoterminowych. Jeśli za 20 lat chcesz nadal handlować to jakie znaczenie ma tydzień czy jakieś drobne straty i niepowodzenia przez np. rok?
W ostatni tydzień grudnia raczej nie pohandlujesz, słaby ruch.
Tak naprawdę nie ma też zbyt dużego znaczenia rodzaj konta. Musisz być z pewnością skupiony na robieniu właściwych rzeczy.
Handluj więc i wrzucaj wszystkie transakcje żebyśmy zobaczyli jak widzisz rynek. Nie przesadzaj z ilością. Niech każda transakcja ma dobre uzasadnienie.
Do boju :)
(na spokojnie, bez emocji)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

-rookie-
Maniak
Maniak

EURUSD - Chyba popełniłem błąd. Za szybko otworzyłem pozycję. Trochę na siłę. Od 12 przed wykresami, późno wstałem. Przeglądałem wszystkie pary walutowe przez 3 godziny i nic nie rzucało mi się w oczy. Koniecznie chciałem otworzyć pozycję i teraz mam mieszane uczucia. To wejście naraziło mnie na stratę ponad 15 pips. Za dużo jak dla mnie. Mogłem użyć zlecenia oczekującego Bid Limit na poziomie 1.064.

D1 - Zakładam dalsze spadki.
M15 - Trend spadkowy.
M1- Sugerowałem się odbijaniem w dół od poziomu 1.065 / 1.0645

Take profit: Jeszcze nieokreślony. Planuję przesunąć SL. Jeśli trend będzie kontynuowany zakładam wybicie nowego dołka w perspektywie M15.

Podchodziłem do AUDJPY i pochodne jak CHFJPY ale ominął mnie ten wystrzał w górę. Możliwe że trend będzie nadal kontynuowany na tych parch ku górze, więc jeszcze nie wszystko stracone.

Pierwszy dzień, sporo chaosu i brak organizacji. Wiele błędów, ale nie będę teraz o tym tutaj pisał.

Aha. Otwarcie 1.06337, SL ustawiony od razu 1.065

// 15:19 - Kolejny błąd. Teraz dopiero zerknąłem na forexfactory, a za 2h ECB President Draghi Speaks. :|

// 15:46 - "Koniecznie chciałem otworzyć pozycję" - japier(*@# :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Patrzysz na D1, dobrze, jednak w porównaniu z nim M15 to kropla. Według mnie za duża różnica. Wziąłeś ten trejd w konsoli, też bym go wziął, jednak nie sugerowałbym się daily tylko kontynuacją trendu na M15 czyli long.
Spokojnie masz dużo czasu, pierwsze koty za płoty.
Jeśli 15 pipsów to dla Ciebie za dużo to oznacza, że powinieneś zmniejszyć lot. Ja mam czasem stop grubo powyżej 100 pipsów ale kwotowo jest dostosowany do rachunku. Brak stresu :)
Kontynuuj bez parcia na wynik. Spróbuj zrobić idealną transakcję nie patrząc na pieniądze. Pieniądze przyjdą same.
Wyluzuj...
8)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

-rookie-
Maniak
Maniak

Właśnie miałem wklejać aktualizację. Masz rację, chyba po tak długiej przerwie musiałem sobie "kliknąć". Już nie ma pozycji. Trochę mnie zaniepokoił ten ruch w górę na M1 i to że za godzinę jest Draghi. Pozycja zamknięta na BE z palca. Na dziś tyle, za dużo jest chaosu w moim działaniu.

Aha, no i nie będę tutaj wrzucał co chwilę postu z otwarcia i po zamknięciu tylko będę robił podsumowanie po zamknięciu pozycji. Dziś tylko tak zrobiłem, żeby zacząć...

Ok, na dziś tyle. Reszta dnia poza rynkiem. Tylko oglądanie wykresów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany