Poza tym na początku wszystko wyjaśniłem. Nie rozwijam się tak jak oczekiwałem tego po sobie, ale robię codziennie małe postępy. Pomagacie mi w tym. Wiem, że dzienniki obok mają większą wartość ale ten póki co służy tylko mnie. Ten dziennik służy mi do rozwiązania moich problemów. Może za jakiś czas będzie służył też innym...Ok, pora przygotować sobie grunt do zbudowania własnej metody.
next
Re: next
Spoko rabit, tylko nie rozumiem co chcesz mi powiedzieć. Otworzyłem ten dziennik, żeby się czegoś nauczyć tutaj. Kiedy zaczynałem 05 paź 2016 nawet przez myśl mi nie przeszło żeby budować system oparty na statystyce. W ogóle żeby mieć jakieś zasady. Nie chciało mi się tego robić... Myślałem jak kolega świeżak44, że odwalę fuszerke i jakoś to będzie. Dzięki za troske.
meylo, jeśli będziesz tu jeszcze proszę o radę, bo już sam się gubię w tym co robię. Piszę takie bzdury tutaj, że potem nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać... Ok, widzę że poruszałeś się w ciekawych tematach np. http://forex-nawigator.biz/forum/moj-pi ... ml#p605410 więc masz sporą wiedze z tego forum. Co twoim zdaniem zdaje najlepiej egzamin, jaki sposób tradingu i co powinienem trenować żeby zrobić szybkie postępy - co najlepiej się sprawdza. Obecnie mam jeszcze sporo wolnego czasu i mogę siedzieć całymi dniami przed wykresem "full time job"
Serio pytam teraz, bo sam się gubię w swoich myślach i nie wiem czego się już chwycić, od czego zacząć, żeby zrobić jak najszybciej postępy, przetestować to, i przejść na realne konto. Proszę, podpowiedz coś. Co zdaje najlepiej egzamin, jakaś wskazówka. Albo który wątek jest najciekawszy według Ciebie, gdzie jest podana metoda i sporo technicznej wiedzy.
edit - przeglądam stare journale np. ten Weroniki. Wtedy sporo ludzi tutaj grało w ten sposób. Driv3r, Kimkolwiek też tak próbowali. System pod skalpowanie z dużym ryzykiem na pozycje. Złapać kilka pewnych pips i basta.

edit - przeglądam stare journale np. ten Weroniki. Wtedy sporo ludzi tutaj grało w ten sposób. Driv3r, Kimkolwiek też tak próbowali. System pod skalpowanie z dużym ryzykiem na pozycje. Złapać kilka pewnych pips i basta.
Cześć.
Bierz pd uwagę, że wszystko co ludzie tutaj piszą jest jedynie ich opiniami. Z pewnością zauważyłeś, że są systemy, które jednym pasują bardzo a innym zupełnie nie. Sądzę, iż najtrudniejszym zadaniem na początku jest przebrnięcie przez wszystko by znaleźć to jedno, najlepsze dla nas podejście. Trudno mi zatem cokolwiek Tobie sugerować w temacie systemu czy strategii. Wpadłem w średnie i dobrze mi z nimi. Choć muszę powiedzieć, że ciągnie mnie też nieco do PA. Szczególnie S/R, S/D, flagi, chorągiewki i trójkąty.
Skąd u Ciebie zamiłowanie do czystego wykresu? Rzeczywiście dobrze się z nim czujesz? Czy może ulegasz pewnym naciskom, że PA jest najlepsze? To ty musisz podjąć decyzję jak będziesz handlował. Jeśli wybierzesz coś z czym nie czujesz się dobrze, to nic z tego nie będzie. Jak z bieganiem w cudzych, niewygodnych butach.
Żeby zrobić duże postępy powinieneś oczywiście dużo praktykować i myśleć. Nie ma w tradingu jednej recepty na sukces. To jak garnitur na miarę. Sęk w tym, że musisz go uszyć sam.
Piszesz ponownie o skalpowaniu. Wydaje mi się, że chęć szybkich, dużych zysków może zaburzyć właściwe myślenie.
Handel z dużym ryzykiem, jeśli nie masz pomysłu, skończy się szybkimi,dużymi stratami - to chyba logiczne? Jeśli chcesz skalpować i masz sporo czasu, to śmiało, spędź np. 2 dni robiąc zawierając transakcje tylko w taki sposób. Jeśli Ci się spodoba rób to dalej. Na jakiej podstawie będziesz otwierał pozycje?
Szybkie postępy to dużo pracy w krótkim czasie.
Wiem, że niezbyt pomogłem tym wpisem. Nikt nie jest w stanie osiągnąć sukcesu za Ciebie. Możemy Tobie jednak nieco pomóc. Zdecyduj więc od czego zaczniesz. Czysty wykres? Skalp? Inne...?
Powodzenia
Bierz pd uwagę, że wszystko co ludzie tutaj piszą jest jedynie ich opiniami. Z pewnością zauważyłeś, że są systemy, które jednym pasują bardzo a innym zupełnie nie. Sądzę, iż najtrudniejszym zadaniem na początku jest przebrnięcie przez wszystko by znaleźć to jedno, najlepsze dla nas podejście. Trudno mi zatem cokolwiek Tobie sugerować w temacie systemu czy strategii. Wpadłem w średnie i dobrze mi z nimi. Choć muszę powiedzieć, że ciągnie mnie też nieco do PA. Szczególnie S/R, S/D, flagi, chorągiewki i trójkąty.
Skąd u Ciebie zamiłowanie do czystego wykresu? Rzeczywiście dobrze się z nim czujesz? Czy może ulegasz pewnym naciskom, że PA jest najlepsze? To ty musisz podjąć decyzję jak będziesz handlował. Jeśli wybierzesz coś z czym nie czujesz się dobrze, to nic z tego nie będzie. Jak z bieganiem w cudzych, niewygodnych butach.
Żeby zrobić duże postępy powinieneś oczywiście dużo praktykować i myśleć. Nie ma w tradingu jednej recepty na sukces. To jak garnitur na miarę. Sęk w tym, że musisz go uszyć sam.
Piszesz ponownie o skalpowaniu. Wydaje mi się, że chęć szybkich, dużych zysków może zaburzyć właściwe myślenie.
Handel z dużym ryzykiem, jeśli nie masz pomysłu, skończy się szybkimi,dużymi stratami - to chyba logiczne? Jeśli chcesz skalpować i masz sporo czasu, to śmiało, spędź np. 2 dni robiąc zawierając transakcje tylko w taki sposób. Jeśli Ci się spodoba rób to dalej. Na jakiej podstawie będziesz otwierał pozycje?
Wiem, że niezbyt pomogłem tym wpisem. Nikt nie jest w stanie osiągnąć sukcesu za Ciebie. Możemy Tobie jednak nieco pomóc. Zdecyduj więc od czego zaczniesz. Czysty wykres? Skalp? Inne...?
Powodzenia

In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
Wiesz co Meylo probuje to powiedziec juz X czasu ale ty ujales to w jednym poscie.meylo pisze:Cześć.
Powodzenia
Zglaszam ten post do pochwaly.
Pozdrawiam.
Ze mnie dupa nie trejder!!! 

Masz racje. Trochę mnie ponosi od czasu do czasu i gadam bzdury wtedy, zamiast ruszyć do roboty. Najpierw coś zrobić, a potem dopiero gadać o tym. Próbuje się zmienić ale na razie mi nie wychodzimeylo pisze:Nikt nie jest w stanie osiągnąć sukcesu za Ciebie.

edit - Wiadomość do mnie. Posłuchaj dobrze pierwszych sekund, kilka razy https://www.youtube.com/watch?v=tlzOsbpIbgg
Jeśli mam być odrobinę szczery z Wami i z samym sobą. Moim zdaniem problem leży we mnie. Jestem po prostu jeszcze niedojrzały i to przekłada się na całą resztę. Na wszystkie moje decyzje. Mówię tutaj o bardziej dojrzałym myśleniu, gdzie nie tylko jesteś odpowiedzialny za siebie ale też za innych. Napiszę coś co rozśmieszy niektórych z Was, ale to jest fakt - mieszkam teraz u rodziców, o nic nie muszę się martwić, nie płacę rachunków, lodówka zawsze pełna, wszystko mam pod ręką. Myślałem kilka razy żeby zacząć życie na własną rękę ale jest mi tutaj wygodnie, i chyba to jest mój największy problem. Nie wziąłem do tej pory odpowiedzialności za swoje życie bo tego nie potrafię... Dużo osób pisze właśnie, że tyle ilu jest traderów tyle systemów i sposobów na zarabianie, ale wszyscy piszą jednogłośnie, że to umiejętności tredera decydują na końcu o sukcesie. Może to klikanie dla klikania bierze się właśnie stąd, że sobie mieszkam ciągle u rodziców i nie potrafię podjąć odpowiedzialnych decyzji w moim życiu...
-
- Pasjonat
Ogranicz te monologi a zajmij sie analiza i wrzucaniem wykresow. Pisanie i uzalanienic nie pomoze. W innym przypadku zmarnujesz tylko czas.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Rabit, dziękuję.
-rookie-, może Tobie nie zależy? Dlaczego chcesz handlować na Forex?
-rookie-, może Tobie nie zależy? Dlaczego chcesz handlować na Forex?
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
Zależy, tylko jestem cholernie leniwy. Jeśli szybko nie znajdę sposobu żeby zacząć zarabiać to będę musiał iść znowu do roboty na etat. Rodzice już od jakiegoś czasu marudzą, bo siedzę od początku czerwca w domu. Stąd ten pośpiech u mnie. Zależy mi, ale trochę za głupi jestem na to. Nie mogę sobie poradzić z ogarnięciem tego wszystkiego.meylo pisze:-rookie-, może Tobie nie zależy? Dlaczego chcesz handlować na Forex?
Dlaczego chcę handlować na Forex? Bo mam dość pracy na etacie.