DayTrading: Środa 08.06.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 cze 2016, 00:00

Wzrost
7
39%
Bez zmian
2
11%
Spadek
9
50%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 08.06.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

ross-hook.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Farciarz pisze:
pedro pisze:
zamknąłeś S na edu?
A niby czemu miałbym to robić, to ze urosło kilkanaście pipsów, przepraszam następnym razem postaram się lepiej podać, problem w tym, że nikt z was nawet nie przypuszcza, że to początek ruchu na 1,10xx, i jak będziemy spadać ciągle pod prąd będziecie L dawać, twierdząc TP po 10 pips, ale nikt nigdy tego nie widział
Nawet nie zdajecie sobie sprawę jak ważną rolę tacy jak ty czy filozof pełnicie w łańcuchu pokarmowym FX.

acha i dodam, jak zalecimy na 1.10xx i ja będę widział początki nawrotu wy będziecie wrzeszczeć o S i poziomach 1.06
y... ale na jakiej podstawie piszesz żeby ładować krótkie na eurusd... .. argument jakiś daj, powód, cokolwiek na czym można by się oprzeć... nie przypominam sobie żadnego Twojego wykresu, poza wątpliwymi eliotami ... które rynek obalił ...

podaj mi sens ładowania krótkich, w chwili obecnej na eurusd ... argument jakiś.

a co do tego, że nikt nie widział... znaczy co miał ktoś zobaczyć? ... rynek jest neutralny idzie tam gdzie większa siła go pcha... jak jest fat finger i masz moc ruszenia wykresu, to do it darling... a ja sem zooplankton, który musi podążać z prąd... nie kreuję ruchu ceny, podłączam się jedynie na podstawie własnych działań i decyzji, za które ponoszę pełną odpowiedzialność ...

zdrowia życzę.

-- Dodano: 08 cze 2016, 18:00 --

i jeszcze jedno... gdzie masz stop loss dla tych krótkich, albo kiedy brok zamknie Ci pozycję?.... konkretny poziom, co?

-- Dodano: 08 cze 2016, 18:04 --

a i jeszcze kolejne... mnie totalnie rybka, gdzie i jakie masz pozycji... tak naprawdę, to dla mnie nie istnieje : ) ...

są dwie opcje... albo znikniesz niedługo z forum i słuch po Tobie zaginie ....

albo znikniesz przy następnej takiej akcji ....

tylko rynek ma rację, chociaż w stosunku do nas, handlujących jest totalnie naturalny...

-- Dodano: 08 cze 2016, 18:10 --

i już zupełnie ostatnia moja mądrość...

w tym biznesie przyznanie się do błędu nie jest złe... ani nie jest błędem... paradoksalnie, jest dobre i jest zaletą : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
WTF?
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WTF? »

Mam wrażenie że Farciarz tak pisze bo myśli że jak wszyscy z forum zaczną otwierać krótkie, to ruszą rynek. :lol:
A tak ogólnie to może już mu się zaczęła tzw "analiza życzeniowa".
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

No bo... , wiecie... , Dadas longi ładuje, żeby Farciarza wyciąć! :509:
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marcinmijagi »

...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cytaty, pipsów nie dają.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

marcinmijagi pisze:...
Teraz znajdź następną, wyżej.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

WTF? pisze:Mam wrażenie że Farciarz tak pisze bo myśli że jak wszyscy z forum zaczną otwierać krótkie, to ruszą rynek. :lol:
ostatnio słyszałem ten zwrot w poprzednim tygodniu jak miałem koszyczek elek z poziomu 1.11XX, poczekamy kilka godzin jeszcze i zobaczymy kto lepiej to zrozumiał
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Farciarz pisze:
pedro pisze:
zamknąłeś S na edu?
A niby czemu miałbym to robić, to ze urosło kilkanaście pipsów, przepraszam następnym razem postaram się lepiej podać, problem w tym, że nikt z was nawet nie przypuszcza, że to początek ruchu na 1,10xx, i jak będziemy spadać ciągle pod prąd będziecie L dawać, twierdząc TP po 10 pips, ale nikt nigdy tego nie widział
Nawet nie zdajecie sobie sprawę jak ważną rolę tacy jak ty czy filozof pełnicie w łańcuchu pokarmowym FX.

acha i dodam, jak zalecimy na 1.10xx i ja będę widział początki nawrotu wy będziecie wrzeszczeć o S i poziomach 1.06
Farciarz, ja ci też radze, daj sobie spokój z S na Edku. To są klasyczne, bycze formacje od listopada 2015, a teraz przecież odbili się od tej dolnej bandy bardzo mocno. Te byki mogą ci mocno pokopać.Jedyne na co możesz liczyć to drobna korekta.. Nie ma już powrotu do tego poziomu 1,11.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2016, 18:33 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

Świeżak44 pisze:
jkar pisze:
Świeżak44 pisze:. Po takiej świecy na h4 jaka była wczoraj wydawało się ,że może tylko rosnąć.. A tu nic..
Niemozliwe :?
:)
Ale skąd wiedziałeś? PS. Widocznie na DAX-ie trzeba patrzeć tylko na RSI i jak przekracza 70 to brać S i nie patrzyć..
Sor ze odpowiadam dopiero teraz... (przysnąłem ) odpowiedz masz w tym trochę wczesniejszym poscie post818811.html#p818811
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Farciarz pisze:
WTF? pisze:Mam wrażenie że Farciarz tak pisze bo myśli że jak wszyscy z forum zaczną otwierać krótkie, to ruszą rynek. :lol:
ostatnio słyszałem ten zwrot w poprzednim tygodniu jak miałem koszyczek elek z poziomu 1.11XX, poczekamy kilka godzin jeszcze i zobaczymy kto lepiej to zrozumiał
Czego ty nie rozumiesz???
Podaj parametry SL dla wszystkich pozycji.
Ile % ryzykujesz?
Jak długo czekasz?
Wtedy wszyscy zobaczą kim jesteś!

Gdybyś był tak dobry, jak twierdzisz, to by cię już dawno jakiś bank, lub firma traderska zatrudniła!
Ale, nikt poważny nie zatrudni takiego nierozważnego ryzykanta, jak ty!

Masz, kolego problem, bardzo poważny, którego nie dostrzegasz.
Musisz mieć rację i nie masz pokory.
Wcześniej czy później coś cię dopadnie, i to solidnie!

Zablokowany