ross-hook.png
DayTrading: Środa 08.06.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Środa 08.06.2016
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
y... ale na jakiej podstawie piszesz żeby ładować krótkie na eurusd... .. argument jakiś daj, powód, cokolwiek na czym można by się oprzeć... nie przypominam sobie żadnego Twojego wykresu, poza wątpliwymi eliotami ... które rynek obalił ...Farciarz pisze:A niby czemu miałbym to robić, to ze urosło kilkanaście pipsów, przepraszam następnym razem postaram się lepiej podać, problem w tym, że nikt z was nawet nie przypuszcza, że to początek ruchu na 1,10xx, i jak będziemy spadać ciągle pod prąd będziecie L dawać, twierdząc TP po 10 pips, ale nikt nigdy tego nie widziałpedro pisze:
zamknąłeś S na edu?
Nawet nie zdajecie sobie sprawę jak ważną rolę tacy jak ty czy filozof pełnicie w łańcuchu pokarmowym FX.
acha i dodam, jak zalecimy na 1.10xx i ja będę widział początki nawrotu wy będziecie wrzeszczeć o S i poziomach 1.06
podaj mi sens ładowania krótkich, w chwili obecnej na eurusd ... argument jakiś.
a co do tego, że nikt nie widział... znaczy co miał ktoś zobaczyć? ... rynek jest neutralny idzie tam gdzie większa siła go pcha... jak jest fat finger i masz moc ruszenia wykresu, to do it darling... a ja sem zooplankton, który musi podążać z prąd... nie kreuję ruchu ceny, podłączam się jedynie na podstawie własnych działań i decyzji, za które ponoszę pełną odpowiedzialność ...
zdrowia życzę.
-- Dodano: 08 cze 2016, 18:00 --
i jeszcze jedno... gdzie masz stop loss dla tych krótkich, albo kiedy brok zamknie Ci pozycję?.... konkretny poziom, co?
-- Dodano: 08 cze 2016, 18:04 --
a i jeszcze kolejne... mnie totalnie rybka, gdzie i jakie masz pozycji... tak naprawdę, to dla mnie nie istnieje : ) ...
są dwie opcje... albo znikniesz niedługo z forum i słuch po Tobie zaginie ....
albo znikniesz przy następnej takiej akcji ....
tylko rynek ma rację, chociaż w stosunku do nas, handlujących jest totalnie naturalny...
-- Dodano: 08 cze 2016, 18:10 --
i już zupełnie ostatnia moja mądrość...
w tym biznesie przyznanie się do błędu nie jest złe... ani nie jest błędem... paradoksalnie, jest dobre i jest zaletą : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Mam wrażenie że Farciarz tak pisze bo myśli że jak wszyscy z forum zaczną otwierać krótkie, to ruszą rynek.
A tak ogólnie to może już mu się zaczęła tzw "analiza życzeniowa".

"...Jeden traci, drugi się bogaci..."
- fx-technik
- Fanatyk
No bo... , wiecie... , Dadas longi ładuje, żeby Farciarza wyciąć! 

- marcinmijagi
- Pasjonat
...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cytaty, pipsów nie dają.
- fx-technik
- Fanatyk
Teraz znajdź następną, wyżej.marcinmijagi pisze:...
ostatnio słyszałem ten zwrot w poprzednim tygodniu jak miałem koszyczek elek z poziomu 1.11XX, poczekamy kilka godzin jeszcze i zobaczymy kto lepiej to zrozumiałWTF? pisze:Mam wrażenie że Farciarz tak pisze bo myśli że jak wszyscy z forum zaczną otwierać krótkie, to ruszą rynek.![]()
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Farciarz, ja ci też radze, daj sobie spokój z S na Edku. To są klasyczne, bycze formacje od listopada 2015, a teraz przecież odbili się od tej dolnej bandy bardzo mocno. Te byki mogą ci mocno pokopać.Jedyne na co możesz liczyć to drobna korekta.. Nie ma już powrotu do tego poziomu 1,11.Farciarz pisze:A niby czemu miałbym to robić, to ze urosło kilkanaście pipsów, przepraszam następnym razem postaram się lepiej podać, problem w tym, że nikt z was nawet nie przypuszcza, że to początek ruchu na 1,10xx, i jak będziemy spadać ciągle pod prąd będziecie L dawać, twierdząc TP po 10 pips, ale nikt nigdy tego nie widziałpedro pisze:
zamknąłeś S na edu?
Nawet nie zdajecie sobie sprawę jak ważną rolę tacy jak ty czy filozof pełnicie w łańcuchu pokarmowym FX.
acha i dodam, jak zalecimy na 1.10xx i ja będę widział początki nawrotu wy będziecie wrzeszczeć o S i poziomach 1.06
Ostatnio zmieniony 08 cze 2016, 18:33 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Sor ze odpowiadam dopiero teraz... (przysnąłem ) odpowiedz masz w tym trochę wczesniejszym poscie post818811.html#p818811Świeżak44 pisze:Ale skąd wiedziałeś? PS. Widocznie na DAX-ie trzeba patrzeć tylko na RSI i jak przekracza 70 to brać S i nie patrzyć..jkar pisze:NiemozliweŚwieżak44 pisze:. Po takiej świecy na h4 jaka była wczoraj wydawało się ,że może tylko rosnąć.. A tu nic..![]()
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
- fx-technik
- Fanatyk
Czego ty nie rozumiesz???Farciarz pisze:ostatnio słyszałem ten zwrot w poprzednim tygodniu jak miałem koszyczek elek z poziomu 1.11XX, poczekamy kilka godzin jeszcze i zobaczymy kto lepiej to zrozumiałWTF? pisze:Mam wrażenie że Farciarz tak pisze bo myśli że jak wszyscy z forum zaczną otwierać krótkie, to ruszą rynek.![]()
Podaj parametry SL dla wszystkich pozycji.
Ile % ryzykujesz?
Jak długo czekasz?
Wtedy wszyscy zobaczą kim jesteś!
Gdybyś był tak dobry, jak twierdzisz, to by cię już dawno jakiś bank, lub firma traderska zatrudniła!
Ale, nikt poważny nie zatrudni takiego nierozważnego ryzykanta, jak ty!
Masz, kolego problem, bardzo poważny, którego nie dostrzegasz.
Musisz mieć rację i nie masz pokory.
Wcześniej czy później coś cię dopadnie, i to solidnie!