DayTrading: Piątek 20.05.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 20.05.2016
Przypomnę jeszcze, że obecnie w tym wątku o DT, zasadniczo zajmujemy się DT Intraday,
a czasem robimy szerszą perspektywą dla globalnej orientacji.
Dlatego ogólnie się zgadzam, że następna W1 może być całkiem czerwona,
co nie przeszkadza w tym, żeby dzisiaj np. grać L na Edku za potencjalne 80 Pips.
a czasem robimy szerszą perspektywą dla globalnej orientacji.
Dlatego ogólnie się zgadzam, że następna W1 może być całkiem czerwona,
co nie przeszkadza w tym, żeby dzisiaj np. grać L na Edku za potencjalne 80 Pips.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
dax szorcik, na 50% tej m15 czerwonej, stop dosc duzy, ale jak dadzą na +8 SL przestawić to idę w to 
http://invst.ly/1r36q
dobrych trejdów
bless

dobrych trejdów
bless
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Bo to jest ten problem - odniesienie czasowe. Wrzucam analize rano, ale w jej ramach gram na przemian L i S. Cieżko wrzucić coś do gry na m1 z przyczyn technicznych - nie da sie tak szybko zrobić opisu screena.
Bez sensu tez sie produkować z analizami na m5 - bo po 20 minutach już jest nieaktualne.
Więc analityk ( albo każdy z nas traderów zanim wejdzie w trade, w momencie robienia analizy ) wyznacza sobie jakieś ramy skad dokąd może być ruch ( jak np. Dadas i jego miarka na Daily) a potem jak to wykorzystać i jaką techniką wejść wyjść, gdzie SL czy TP, ile pipsów brać to każdy trader juz sobie sam musi odpowiedzieć.
W ramach jednej analizy jedni mogą zarobić na L a inni na S i to nie znaczy ,że analiza jest zła. Nawet skalper zarobiony na jednym małym tradziku na m1 robi w ramach jakiejś szerszej perspektywy.
-- Dodano: 20 maja 2016, 12:03 --
Bez sensu tez sie produkować z analizami na m5 - bo po 20 minutach już jest nieaktualne.
Więc analityk ( albo każdy z nas traderów zanim wejdzie w trade, w momencie robienia analizy ) wyznacza sobie jakieś ramy skad dokąd może być ruch ( jak np. Dadas i jego miarka na Daily) a potem jak to wykorzystać i jaką techniką wejść wyjść, gdzie SL czy TP, ile pipsów brać to każdy trader juz sobie sam musi odpowiedzieć.
W ramach jednej analizy jedni mogą zarobić na L a inni na S i to nie znaczy ,że analiza jest zła. Nawet skalper zarobiony na jednym małym tradziku na m1 robi w ramach jakiejś szerszej perspektywy.
-- Dodano: 20 maja 2016, 12:03 --
...a ten knot na h4 dolny cie nie odstrasza ?pedro pisze:dax szorcik, na 50% tej m15 czerwonej, stop dosc duzy, ale jak dadzą na +8 SL przestawić to idę w to
dobrych trejdów
bless
- fx-technik
- Fanatyk
Bo najważniejsze, to wyrwać się z Matrix!shogomad pisze:Bo to jest ten problem - odniesienie czasowe. Wrzucam analize rano, ale w jej ramach gram na przemian L i S. Cieżko wrzucić coś do gry na m1 z przyczyn technicznych - nie da sie tak szybko zrobić opisu screena.
A czym w tradingu jest matrix ? 

SL 1.1250 pisałem wcześniej rankiem, TP, trzymać przez weekend...pozdrawiamfx-technik pisze:Wszystko się zgadza, tylko włóż ten swój wywód w ramy odniesienia.Farciarz pisze:Na moje ani w1 ani d1 nie ma oznak wzrostów,ani korekty nawet, na d1 do tego wczoraj pokonane zostało wsparcie na 1.1217 i teraz ono stało się oporem,dlatego h1 nie może się przebić i zamyka poniżej, padł też poziom 1.1230 i nie bardzo rozumiem dlaczego miałoby tam wracać,ten poziom jest teraz niczym, ważny jest tylko 1.1217, ale h1 pokazuje kontynuację spadku jak banan wcześniej wspomniał
Jeżeli S, to gdzie SL i gdzie TP?
Wtedy mniej doświadczeni będą wiedzieli co masz na myśli.
Bo, dzisiaj możemy zobaczyć 1.128 - 1.13, i twoja opinia temu nie przeszkodzi.
Ani też żaden wydumany poziom...
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
http://invst.ly/1r3b4shogomad pisze:...a ten knot na h4 dolny cie nie odstrasza ?pedro pisze:dax szorcik, na 50% tej m15 czerwonej, stop dosc duzy, ale jak dadzą na +8 SL przestawić to idę w to
dobrych trejdów
bless
jeżeli o ten knot tak średnio, bo imo wypakowanie to było chłopców z tamtej strony Odry... do kompletu brakuje LL, i wczoraj wieczorem doszedłem do tego że w perspektywie daily pojdzie w górę, ta konsola co pokazywałeś itp... teraz mam DT pozycję
... ale zgadzam się w 100000% z tym co piszesz, że scenariusz moze sie zmienić, sytuacja jest dynamiczna, jestem na 0 teraz ustawiony, a mogę w tym momencie na +15 ... zobaczymy ... pejsy niedługo to rozegrają

sytuacja jest dynamiczna, nie mniej jednak imo przed pejsami przynajmniej 9850 zobaczymy raz jeszcze : )
Jutro też jest dzień.
- fx-technik
- Fanatyk
No to ci powiem, że masz jak "w banku" - SL, tzn.Farciarz pisze:SL 1.1250 pisałem wcześniej rankiem, TP, trzymać przez weekend...pozdrawiamfx-technik pisze:Wszystko się zgadza, tylko włóż ten swój wywód w ramy odniesienia.Farciarz pisze:Na moje ani w1 ani d1 nie ma oznak wzrostów,ani korekty nawet, na d1 do tego wczoraj pokonane zostało wsparcie na 1.1217 i teraz ono stało się oporem,dlatego h1 nie może się przebić i zamyka poniżej, padł też poziom 1.1230 i nie bardzo rozumiem dlaczego miałoby tam wracać,ten poziom jest teraz niczym, ważny jest tylko 1.1217, ale h1 pokazuje kontynuację spadku jak banan wcześniej wspomniał
Jeżeli S, to gdzie SL i gdzie TP?
Wtedy mniej doświadczeni będą wiedzieli co masz na myśli.
Bo, dzisiaj możemy zobaczyć 1.128 - 1.13, i twoja opinia temu nie przeszkodzi.
Ani też żaden wydumany poziom...

1.1295 to najniższy rynkowy SL dla S, i to jeszcze nie potwierdzony.
Najbliższy potwierdzony poziom SL dla S to 1.1350.
-- Dodano: 20 maja 2016, 12:27 --
Pedro, trochę igrasz z ogniem! -- Dodano: 20 maja 2016, 12:32 --
Dodam jeszcze, że SL 1.1250 na Edku jest totalnie życzeniowy, i mało tego, jest to
poziom o dużym PP retestu, bardzo dużym PP. Jest to wręcz prośba do rynku "bierz mnie"!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
http://invst.ly/1r3hafx-technik pisze: -- Dodano: 20 maja 2016, 12:27 --
Pedro, trochę igrasz z ogniem! .
trzymam rękę na pulsie... znaczy, SL@ 9890 . ... czyli na 0, generalnie nie ma strachu : )
ale dzięki!

Jutro też jest dzień.