DayTrading: Piątek 20.05.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 maja 2016, 00:00

Wzrost
10
53%
Bez zmian
4
21%
Spadek
5
26%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 20.05.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Przypomnę jeszcze, że obecnie w tym wątku o DT, zasadniczo zajmujemy się DT Intraday,
a czasem robimy szerszą perspektywą dla globalnej orientacji.
Dlatego ogólnie się zgadzam, że następna W1 może być całkiem czerwona,
co nie przeszkadza w tym, żeby dzisiaj np. grać L na Edku za potencjalne 80 Pips.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

dax szorcik, na 50% tej m15 czerwonej, stop dosc duzy, ale jak dadzą na +8 SL przestawić to idę w to :)

http://invst.ly/1r36q

dobrych trejdów

bless
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

jkar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jkar »

Oops! Ropa.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Bo to jest ten problem - odniesienie czasowe. Wrzucam analize rano, ale w jej ramach gram na przemian L i S. Cieżko wrzucić coś do gry na m1 z przyczyn technicznych - nie da sie tak szybko zrobić opisu screena.

Bez sensu tez sie produkować z analizami na m5 - bo po 20 minutach już jest nieaktualne.

Więc analityk ( albo każdy z nas traderów zanim wejdzie w trade, w momencie robienia analizy ) wyznacza sobie jakieś ramy skad dokąd może być ruch ( jak np. Dadas i jego miarka na Daily) a potem jak to wykorzystać i jaką techniką wejść wyjść, gdzie SL czy TP, ile pipsów brać to każdy trader juz sobie sam musi odpowiedzieć.

W ramach jednej analizy jedni mogą zarobić na L a inni na S i to nie znaczy ,że analiza jest zła. Nawet skalper zarobiony na jednym małym tradziku na m1 robi w ramach jakiejś szerszej perspektywy.

-- Dodano: 20 maja 2016, 12:03 --
pedro pisze:dax szorcik, na 50% tej m15 czerwonej, stop dosc duzy, ale jak dadzą na +8 SL przestawić to idę w to :)

dobrych trejdów

bless
...a ten knot na h4 dolny cie nie odstrasza ?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

shogomad pisze:Bo to jest ten problem - odniesienie czasowe. Wrzucam analize rano, ale w jej ramach gram na przemian L i S. Cieżko wrzucić coś do gry na m1 z przyczyn technicznych - nie da sie tak szybko zrobić opisu screena.

Bez sensu tez sie produkować z analizami na m5 - bo po 20 minutach już jest nieaktualne.

Więc analityk ( albo każdy z nas traderów zanim wejdzie w trade, w momencie robienia analizy ) wyznacza sobie jakieś ramy skad dokąd może być ruch ( jak np. Dadas i jego miarka na Daily) a potem jak to wykorzystać i jaką techniką wejść wyjść, gdzie SL czy TP, ile pipsów brać to każdy trader juz sobie sam musi odpowiedzieć.

W ramach jednej analizy jedni mogą zarobić na L a inni na S i to nie znaczy ,że analiza jest zła. Nawet skalper zarobiony na jednym małym tradziku na m1 robi w ramach jakiejś szerszej perspektywy.
Bo najważniejsze, to wyrwać się z Matrix!
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

A czym w tradingu jest matrix ? :roll:

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

fx-technik pisze:
Farciarz pisze:Na moje ani w1 ani d1 nie ma oznak wzrostów,ani korekty nawet, na d1 do tego wczoraj pokonane zostało wsparcie na 1.1217 i teraz ono stało się oporem,dlatego h1 nie może się przebić i zamyka poniżej, padł też poziom 1.1230 i nie bardzo rozumiem dlaczego miałoby tam wracać,ten poziom jest teraz niczym, ważny jest tylko 1.1217, ale h1 pokazuje kontynuację spadku jak banan wcześniej wspomniał
Wszystko się zgadza, tylko włóż ten swój wywód w ramy odniesienia.
Jeżeli S, to gdzie SL i gdzie TP?
Wtedy mniej doświadczeni będą wiedzieli co masz na myśli.

Bo, dzisiaj możemy zobaczyć 1.128 - 1.13, i twoja opinia temu nie przeszkodzi.
Ani też żaden wydumany poziom...
SL 1.1250 pisałem wcześniej rankiem, TP, trzymać przez weekend...pozdrawiam
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

shogomad pisze:
pedro pisze:dax szorcik, na 50% tej m15 czerwonej, stop dosc duzy, ale jak dadzą na +8 SL przestawić to idę w to :)

dobrych trejdów

bless
...a ten knot na h4 dolny cie nie odstrasza ?
http://invst.ly/1r3b4

jeżeli o ten knot tak średnio, bo imo wypakowanie to było chłopców z tamtej strony Odry... do kompletu brakuje LL, i wczoraj wieczorem doszedłem do tego że w perspektywie daily pojdzie w górę, ta konsola co pokazywałeś itp... teraz mam DT pozycję
... ale zgadzam się w 100000% z tym co piszesz, że scenariusz moze sie zmienić, sytuacja jest dynamiczna, jestem na 0 teraz ustawiony, a mogę w tym momencie na +15 ... zobaczymy ... pejsy niedługo to rozegrają :)...

sytuacja jest dynamiczna, nie mniej jednak imo przed pejsami przynajmniej 9850 zobaczymy raz jeszcze : )
Jutro też jest dzień.

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Farciarz pisze:
fx-technik pisze:
Farciarz pisze:Na moje ani w1 ani d1 nie ma oznak wzrostów,ani korekty nawet, na d1 do tego wczoraj pokonane zostało wsparcie na 1.1217 i teraz ono stało się oporem,dlatego h1 nie może się przebić i zamyka poniżej, padł też poziom 1.1230 i nie bardzo rozumiem dlaczego miałoby tam wracać,ten poziom jest teraz niczym, ważny jest tylko 1.1217, ale h1 pokazuje kontynuację spadku jak banan wcześniej wspomniał
Wszystko się zgadza, tylko włóż ten swój wywód w ramy odniesienia.
Jeżeli S, to gdzie SL i gdzie TP?
Wtedy mniej doświadczeni będą wiedzieli co masz na myśli.

Bo, dzisiaj możemy zobaczyć 1.128 - 1.13, i twoja opinia temu nie przeszkodzi.
Ani też żaden wydumany poziom...
SL 1.1250 pisałem wcześniej rankiem, TP, trzymać przez weekend...pozdrawiam
No to ci powiem, że masz jak "w banku" - SL, tzn. :564:
1.1295 to najniższy rynkowy SL dla S, i to jeszcze nie potwierdzony.
Najbliższy potwierdzony poziom SL dla S to 1.1350.

-- Dodano: 20 maja 2016, 12:27 --

Pedro, trochę igrasz z ogniem!
DAX30RangeBar.png
-- Dodano: 20 maja 2016, 12:32 --

Dodam jeszcze, że SL 1.1250 na Edku jest totalnie życzeniowy, i mało tego, jest to
poziom o dużym PP retestu, bardzo dużym PP. Jest to wręcz prośba do rynku "bierz mnie"!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

fx-technik pisze: -- Dodano: 20 maja 2016, 12:27 --

Pedro, trochę igrasz z ogniem!
DAX30RangeBar.png
.
http://invst.ly/1r3ha

trzymam rękę na pulsie... znaczy, SL@ 9890 . ... czyli na 0, generalnie nie ma strachu : )

ale dzięki! :564:
Jutro też jest dzień.

Zablokowany