Prognozy życzeniowe? Pogadamy w poniedziałek jak skończą po 1.1280 dzisiajFarciarz pisze:Czy to był ten ostatni pullback na edku w górę, pora więc na kierunek dnia, europa weszła, skwotowała wyżej pseudoplatformy i zaczną sprzedawać...
DayTrading: Piątek 20.05.2016
Re: DayTrading: Piątek 20.05.2016
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."
DAX :
DAX w 300 pipsowej konsoli. Do czasy wyjścia gram na zmiane L i S. Od dolnej bandy w okolicach 9800 Longi ( po setupie oczywiście). Od górnej bandy w okolicach 10100 Shorty. 3 potwierdzenia górnej bandy i 3 dolnej to dla mnie dość jasny znak że jest trend boczny. Podobna sytuacja była w marcu ( ponad 2 tygodnie )
W mniejszym interwale h1 czekam na zamkniecie świecy , ale jak zostanie taki engulf to L do 9970 10 000. Tam możliwe zawirowania , zwolnienie a nawet nawrotka. Jak sie byczki sprężą to "to wszystko" możliwe nawet dzisiaj.
Nie przebicie 9900 po otwarciu USA zaneguje ten scenariusz. Zrobie wtedy update na scenariusz spadkowy i dorysuje poziomy.
DAX w 300 pipsowej konsoli. Do czasy wyjścia gram na zmiane L i S. Od dolnej bandy w okolicach 9800 Longi ( po setupie oczywiście). Od górnej bandy w okolicach 10100 Shorty. 3 potwierdzenia górnej bandy i 3 dolnej to dla mnie dość jasny znak że jest trend boczny. Podobna sytuacja była w marcu ( ponad 2 tygodnie )
W mniejszym interwale h1 czekam na zamkniecie świecy , ale jak zostanie taki engulf to L do 9970 10 000. Tam możliwe zawirowania , zwolnienie a nawet nawrotka. Jak sie byczki sprężą to "to wszystko" możliwe nawet dzisiaj.
Nie przebicie 9900 po otwarciu USA zaneguje ten scenariusz. Zrobie wtedy update na scenariusz spadkowy i dorysuje poziomy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ConsiliumFX
- Gaduła
Aktualna sytuacja na EUR/USD i walka w ważnym miejscu 1.1230.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
Zyczeniowe to jest zawracanie obecnie edka w gore na 1280WTF? pisze:Prognozy życzeniowe? Pogadamy w poniedziałek jak skończą po 1.1280 dzisiajFarciarz pisze:Czy to był ten ostatni pullback na edku w górę, pora więc na kierunek dnia, europa weszła, skwotowała wyżej pseudoplatformy i zaczną sprzedawać...

-
- Gaduła
Wreszcie Ktos to zauwazyl. Brawo Ty.ConsiliumFX pisze:Aktualna sytuacja na EUR/USD i walka w ważnym miejscu 1.1230.
Edek ma cel 1.10 i wcale nie musi nigdzie wracac a korekta moze byc pedzaca w tak silnym ruchu
czy to już nie przegrał popyt ?ConsiliumFX pisze:Aktualna sytuacja na EUR/USD i walka w ważnym miejscu 1.1230.
Pasowało by Ed w dół , Dax w góre...tylko co z ropą też by musiała w dół, a nie wygląda

Co do DAX-a to trzeba cudu, żeby go teraz podnieść i to szybko, bo zaraz dojdą do głównych barier.. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że znów polecą ponad 10000. Prędzej szarpną do 9945 odbiją się i polecą w dół jak kamień.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Jak na swieżaka do masz dosc zdecydowane opinie...Świeżak44 pisze:Co do DAX-a to trzeba cudu, żeby go teraz podnieść i to szybko, bo zaraz dojdą do głównych barier.. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że znów polecą ponad 10000. Prędzej szarpną do 9945 odbiją się i polecą w dół jak kamień.
A nie lepszy byłby np. taki nick : "odgrzewany" ?

Ostatnio zmieniony 20 maja 2016, 10:43 przez jkar, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
-
- Gaduła
A nie sadzisz ze w obecnej sytuacji zyczeniowe to jest zawracanie edka w gore?WTF? pisze:Prognozy życzeniowe? Pogadamy w poniedziałek jak skończą po 1.1280 dzisiajFarciarz pisze:Czy to był ten ostatni pullback na edku w górę, pora więc na kierunek dnia, europa weszła, skwotowała wyżej pseudoplatformy i zaczną sprzedawać...

shogomad pisze:..tylko co z ropą też by musiała w dół, a nie wyglądaConsiliumFX pisze:Aktualna sytuacja na EUR/USD i walka w ważnym miejscu 1.1230.
Ja traktuje Forex jak gre w szachy , jak przewidzisz kilka ruchów do przodu swojego przeciwnika to wygrywasz . Nie raz trzeba poświęcić królową żeby wygrać partie .
Dla niedźwiedzi królową jest ropa . Odpuścili spadki choć mieli kilka dobrych okazji żeby targać do 20 dol. Dlaczego ? Ponieważ droga ropa to szalejąca inflacja dla USA a że FED się tego boi to będzie podnosił stopy co potwierdziło ostatnie FOMC . Co niedźwiedzie na tym ugrają ? Otworzy im to drogę do ostrej jazdy w dół na indexach a to pociągnie za sobą surowce .
O takim scenariuszu pisałem już w styczniu na innym forum i jak na razie się sprawdza , potwierdzenie miałem po ostatnim FOMC że gra zdaje egzamin. Na kolejne potwierdzenie czekam do 2 czerwca na OPEC jeżeli nie dojdzie do kompromisu a ropa szarpnie na dół i później szybko do góry jak po Doghi to już będę prawie pewny co robią .Wiśieńką na torcie będzie 15 czerwca jak FED podniesie stopy . W tedy w ślepo daje S na indexy i surowce