Co do stanu rachunku - tak. Skoro tak sobie ustawiłeś i masz konto centowe, gdzie 5 GBP to 500 'centów' to tym samym tak zarabiasz. 0,09 to 9-setna część centa. Zapewne niewypłacalna, bo niby jak

premia pisze:[
na parze EUR/JPY 0,001 spread jest niższy niż pips i nawet na tej parze występuję ujemnywiec dalej nie wiem czemu jest 0,001 i co z surowcami ? Rynek ustala czyli banki kwotujące ? jaki jest tego schemat ?
Dzieki Raposo- wlasnie o setna czesc centa mi chodzilo- czyli to ,09 -)raposo pisze:Jak gramy... Wypowie Ci się 10 traderów i każdy napisze co innego. I co Ci to da? Niewiele, bo dalej nie będziesz wiedział kogo naśladować. Zmień do tego podejście - wypracuj własną metodę lub poszukaj w sieci taką, która będzie Ci odpowiadać swoimi założeniami.
.
Hmmm... Nie za bardzo wiem po co to roztrząsasz?premia pisze:premia pisze:[
na parze EUR/JPY 0,001 spread jest niższy niż pips i nawet na tej parze występuję ujemnywiec dalej nie wiem czemu jest 0,001 i co z surowcami ? Rynek ustala czyli banki kwotujące ? jaki jest tego schemat ?
Ponawiam pytanie jaki jest schemat ustalenia kroku kwotowań
No jakbyś zgadł...HTR pisze: Na czym sie skupiac? Jak sobie dobierac TF-y?
Wiem, ze na to pytanie mozesz odpowiedziec 'dopasuj do siebie' i bedzie to trafna odpowiedz. Jednak grajac w ciagu jednego dnia- dzis otwieram, dzis zamykam- na czym sie skupiac? A moze zejsc jeszcze nizej i patrzec na M15-M5?
Dla poczatkujacego bedzie latwiej (wiem, "dopasuj do siebie" ) grac na nizszych czy na wyzszych TFach?
Oczywiście, że ma sens. Pod warunkiem, że wiesz "co i jak"KrystianW pisze:czy daytrading ma sens? mam na myśli to, że naczytałem się, że ciężko zarobić na prowizje, co powiecie?
To ja może potwierdzę, że dla każdego coś dobrego i innego. Często handluję na parach gbpaud, gbpnzd w obrębie jednej sesji. Pomimo, że w TMS spread na gbpaud wynosi 15pipsów to, jeśli dobrze wejdę w transakcję wyciągam 50, 100 lub więcej pipsów. Zdarza mi się także przetrzymać pozycję dzień, dwa czy nawet tydzień. Swap to kropla w morzu możliwości ruchu ceny.KrystianW pisze:czy daytrading ma sens? mam na myśli to, że naczytałem się, że ciężko zarobić na prowizje, co powiecie?