DayTrading: Piątek 12.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lut 2016, 00:00

Wzrost
2
13%
Bez zmian
3
19%
Spadek
11
69%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 12.02.2016

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

oskarino27 pisze:Kermit nieszukasz czasem pracy?
nie...obecną (forex) wręcz uwielbiam... gdy praca staje się pasją i do tego daje satysfakcję mentalna i finansową to nie szuka się zmian :564:

-- Dodano: 14 lut 2016, 23:17 --
highend pisze: jak dla mnie to może już być koniec trendu spadkowego i fibo na impulsie nawet to potwierdza.
(BTW, co za banał, bierzesz jeden impuls i masz cały trend - takie proste, działa, a Wy nadal tego nie kumacie :mrgreen: )
nie tylko My...Twoje depo też tego nie zakumało...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

@FatCows
Otóż każdy kto analizuje wykres to jego ocena jest bardzo subiektywna. Jeden tego RGRa widzi inny nie. Podobnie jest z falami Eliota, bywa że wielu rysuje inaczej. Jeśli te RGRy który Ty widzisz nie przynosza zysku to na nie nie graj, Do wniosku doszedłeś słusznego. Skoro nie działa to nie będzie. Próbuj czegoś innego. Pytasz dlaczego wszyscy nie grają na RGRa. Otóż jak zauważyłeś są gracze którzy grają na M1, M5 a sa i tacy co graja na H4, D1. Popatrz, że wykresy te pokazują zupełnie co innego. Na M5 może być trend wzrostowy i RGR a na H4 trend zupełnie przeciwny i żadnego RGRa nie widać. Każdy trader decyzje podejmuje sam na podstawie tego co widzi i własnych wniosków. A to, że tak wielu tak szybko traci kase to wynika z braku podstawowej wiedzy i zbytniego przelewarowania depo. Gdyby nie lewar to forex byłby najbezpieczniejszym instrumentem finansowym. I szansa wygranej jest większa niż w ruletke. Zapewniam :)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

FatCows pisze:
fx-technik pisze:@ FatCows,

Dalej czytaj bzdury i wierz im!
Zamiast samemu wziąć się do roboty i zacząć widzieć rzeczywistość, ty wolisz przewalać opinie innych!
Powodzenia!
Wiesz co? Milion wykladow. Dwa miliony odczytow. Szesc milionow godzin teorii i NIC. Zaden analityk nie przyzna, ze to na co poswiecil tyle czasu po prostu nie dziala. Nie napisze, ze zmarnowal iles tam lat zycia na cos co nie daje najmniejszej pewnosci 51% na nacisniecie wlasciwego guzika sell albo buy.

Analitycy zarabiaja na gadaniu o analizie a nie na inwestycjach. Inwestowac mozna na podstawie dwoch kresek odzwierciedlajacych ruch ceny na danym przedziale czasowym.

Jezeli ktokolwiek widzac tworzacy sie rgr zagra pod to majac nawet wytworzone do polowy drugie ramie i powie, ze ma 51% szans, to bedzie sciema.

Na zdrowy, inzynierski rozum. Jezeli fale, rgry, orgry itd by dzialaly, to juz dawno by wymyslono narzedzie idealne do zarabiania, ktore by trzymalo w ryzach emocje.

Dwie kreski wystarcza i tyle. Reszta to emocje i wiekszosc traci przez nie i brak zarzadzania wielkoscia pozycji o braku sl nie wspominajac.

Co do wiary itd. Ta wiara pozwala inwestowac i tam gdzie 80% szuka S ona mowi L. Najwazniejsze, ze PRZED a nie PO. Kiedy analityk bedzie czekal na realizacje rgr i na to czy faktycznie ten rgr bedzie czy nie i bedzie sie glowil czy wcisnac guzik, to ta wiara daje przynajmniej trzy zlecenia.

Ja nie znam Ciebie a Ty mysle mnie. Jezeli znajdziesz chwile czasu, to mozesz rzucic okiem na dzienniki, ktore popelnilem na tym forum i ktore sie ostaly.

To forum nigdy sie nie zmienia. Przynajmniej ten watek DT, gdzie prawie wszyscy pisza i gadaja ale prawie nikt nie podpiera swoich analiz czy informacji konkretna informacja w postaci inwestycji czy zlecen. I to chociazby na rachunku demo. Latwo wtedy zerknac i wyciagac wnioski. Latwo dyskutowac itd. Co innego jest pisac i brac za to odpowiedzialnosc w postaci widocznych inwestycji niz tylko siac litery na prawo i lewo. Raz tak a raz tak. Podjecie decyzji i pokazanie jej chociazby poprzez rachunek demo jest dokladnie inne niz gadanina. Chociazby biorac pod uwage obawe o opinie, odpowiedzi, uwagi itd na forum od innych forumowiczow. Decyzja o nacisnieciu guzika, to 80% emocji. Calkiem co innego.

Ja nie musze tutaj byc i pisac rzeczy o ktorych pisalem pare lat temu. Prezentuje po raz kolejny inne podejscie do inwestycji na FX.

Patrzac na ten dzial, to tutaj jeden hejtuje drugiego.
Wiem.
Żadna AT, ani inna analiza.
Tylko prawdopodobieństwo zdarzenia!
Ruchu o dany zasięg w określonych warunkach.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2016, 23:22 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

A jutro Mario o 15:00 będzie opowiadał o polityce monetarnej przed komisją gospodarczą PE.... a to oznacza ;-)
FatCows pisze:

Na zdrowy, inzynierski rozum. Jezeli fale, rgry, orgry itd by dzialaly, to juz dawno by wymyslono narzedzie idealne do zarabiania, ktore by trzymalo w ryzach emocje.

milion razy to powtarzałem.... gdyby AT, która w gruncie rzeczy jest bardzo prosta była skuteczna to każdy profesor matematyki byłby milionerem.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2016, 23:27 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Edek
2016-02-14_232412.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

MR. D pisze:A jutro Mario o 15:00 będzie opowiadał o polityce monetarnej przed komisją gospodarczą PE.... a to oznacza ;-)
FatCows pisze:

milion razy to powtarzałem.... gdyby AT, która w gruncie rzeczy jest bardzo prosta była skuteczna to każdy profesor matematyki byłby milionerem.
To moge kolegę zapewnić, że te RGRy na które ja grałem w ogólnym rozrachunku dały mi zarobić. Podobnie z flagą i klinem.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

ciekawe ze Ci ktorzy neguja skutecznosc AT sprowadzaja ja tylko do rgra, trojkata czy flagi twierdzac ze raz dziala a raz nie.... u mnie dziala, u nich nie... a dlaczego? moze dlatego ze ja nie podniecam sie kazdym rgrem ktorego widze bo AT to nie sama formacja tylko konfluencja wielu czynników z roznych TF i majacych rozne otoczenie w danym momencie... i dopiero polaczenie tego wszystkiego daje Nam informacje ze tutaj warto zjesc kawalek tortu... Ale jak ktos nie umie bo albo sie w takim sposobie nie odnalazl albo znalazl inna metode to bedzie chodzil jak "misjonasz" i nawracal innowiercow na jedyna sluszna... i nie ma prawa w jego mniemaniu u nikogo innego to dzialac? a dlaczego? bo jak to ktos inny umie a ja nie? to takie polskie i tak bardzo podrazniajace wyolbrzymione ego... tyle ode mnie czyli od tego u ktorego dziala AT ;)

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nie wiem czy nie złamałem regulaminu ale pokazuje krzywą wzrostu pipsów/pktów w Cosnylium. Wykres mówi sam za siebie. Śledze ich wejścia od kilku miesięcy i zapewniam, że to żadna ściema

http://imagizer.imageshack.com/img922/5292/c5fSuS.png

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

fx-technik pisze: Żadna AT, ani inna analiza.

Najlepsze jest to ze Twoja metoda to analiza techniczna... to jest dla mnie hit ze nie wiesz na czym opierasz własne inwestycje ;)

Wikipedia:
Analiza techniczna (analiza wykresów) – zbiór technik mających na celu prognozę przyszłych cen (kursów) papierów wartościowych, walut czy surowców na podstawie analizy kształtowania się cen w przeszłości.

Jednym słowem jeśli używasz jakiegokolwiek narzędzia wykorzystując go na wykresie to już analizujesz wykres... :wink:
Ostatnio zmieniony 14 lut 2016, 23:51 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze:
fx-technik pisze: Żadna AT, ani inna analiza.

Najlepsze jest to ze Twoja metoda to analiza techniczna... to jest dla mnie hit ze nie wiesz na czym opierasz własne inwestycje ;)
Dokładnie :564: :564: :564:

Zablokowany