Ja biorę pod uwagę jeszcze taką możliwość jak na wykresie. Od lipca zeszłego roku do połowy stycznia tego roku byliśmy w kanale wzrostowym który został wybity górą. I teraz nakreśliłem dwa kanały w większości nachodzące na siebie(górna banda ta sama kreska) ze względu na to, że nie mam pewności w jakim przedziale cenowym mogli by się ewentualnie poruszać. Czy w takim jak od lipca zeszłego roku czy w deczko węższym tak jak pokazały kreski. Możliwe, że ten węższy będzie pod innym kątem szedł, na razie są równoległe do tego w którym para siedziała od lipca 20015.niceone pisze:Na przyszly tydzien cel dla eurpln 4.35-36, pozycje dobrane idealnie, kto czytal moje posty moze cos zarobil.
Pzdr
DayTrading: Piątek 12.02.2016
Re: DayTrading: Piątek 12.02.2016
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
A gdybyś Ty sam ustalał targety?mardom pisze: Co nie zmienia faktu, że "Wycinanka" i tak ma w stopce najbardziej przemyślane targety na Nawigatorze
Realne targety, nie wymyślone!
Gdybyś to Ty sam decydował ile pipsów weźmiesz codziennie?
Myślisz, że to niemożliwe???
Pokażę Tobie "magię" wykresów: Interesują mnie jedynie rynki o zasięgu minimum 100 pips.
Gdyby realnie instrument nie generował takich rynków, to zmniejszam oczekiwania.
Targety, to nie ceny, do których rynek "ma dojść".
Targety, to realne pipsy, które rynek daje!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Gorny nie ma prawa bytu, dolny jak najbardziej, biore go pod uwage, i test dolnej bandy zlewa sie z moim TP.siux pisze:Ja biorę pod uwagę jeszcze taką możliwość jak na wykresie. Od lipca zeszłego roku do połowy stycznia tego roku byliśmy w kanale wzrostowym który został wybity górą. I teraz nakreśliłem dwa kanały w większości nachodzące na siebie(górna banda ta sama kreska) ze względu na to, że nie mam pewności w jakim przedziale cenowym mogli by się ewentualnie poruszać. Czy w takim jak od lipca zeszłego roku czy w deczko węższym tak jak pokazały kreski. Możliwe, że ten węższy będzie pod innym kątem szedł, na razie są równoległe do tego w którym para siedziała od lipca 20015.niceone pisze:Na przyszly tydzien cel dla eurpln 4.35-36, pozycje dobrane idealnie, kto czytal moje posty moze cos zarobil.
Pzdr
Pzdr
Własnie - targety to miejsca do ktorych gramy zgodnie z trendem, a potem nalezy zobaczyc co dalej 
a że ja dałem targety odległe bazując na wykres monthly to w przypadku EDKA 1.26 wyszło mi już ze świeczki marcowej z 2015 roku (1.04xx dołek). I edek wtedy doszedl do 1.17 i wrocil na 1.05, ale co z tego?
Target nadal nim pozostaje, a "wycinanka" do 1.05 longow to normalna rzecz na FX. Jedynie uwierzę w swoją pomyłkę jesli edek spadnie ponizej 1.04.
A na razie "haters gonna hate", a ED już macał 1.13 - więc idzie w dobrym kierunku
Ucieszę się jak spadnie na 1.10200 (wsparcie fibo) bo to będzie super miejsce na L.

a że ja dałem targety odległe bazując na wykres monthly to w przypadku EDKA 1.26 wyszło mi już ze świeczki marcowej z 2015 roku (1.04xx dołek). I edek wtedy doszedl do 1.17 i wrocil na 1.05, ale co z tego?
Target nadal nim pozostaje, a "wycinanka" do 1.05 longow to normalna rzecz na FX. Jedynie uwierzę w swoją pomyłkę jesli edek spadnie ponizej 1.04.
A na razie "haters gonna hate", a ED już macał 1.13 - więc idzie w dobrym kierunku

Ucieszę się jak spadnie na 1.10200 (wsparcie fibo) bo to będzie super miejsce na L.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- fx-technik
- Fanatyk
Jest zasadnicza różnica pomiędzy 3-ma rzeczami:highend pisze:Własnie - targety to miejsca do ktorych gramy zgodnie z trendem, a potem nalezy zobaczyc co dalej
1. Analiza,
2. Trading,
3. Zarabianie.
Większość tutaj zajmuje się albo analizą, albo tradingiem.
Niektórzy umieją zarabiać na analizie.
Niektórzy cośtam zarabiają na tradingu.
Spotkałem tylko pojedyncze osoby, które się zajmują zarabianiem.
Targety cenowe są wogóle nie istotne!
Istotne jest to, czy jest rynek generujący daną ilość pips = kasa, którą chcę zarobić.
Nic innego się nie liczy, jak tylko ruch ceny!
Ruch = zmiana = pipsy = kasa, i nic pozatym.
A wykorzystujemy do tego normalne zachowania mechaniki wykresu.
Impuls - korekta, impuls - korekta, impuls - korekta ... i tak do usranej śmierci!
-- Dodano: 13 lut 2016, 12:53 --
600 - 900 pips, zależy gdzie kupiłeś: około 990 pips: było ok. 550 pips, zostało jeszcze ok. 320: Ale, tu są mądrzejsi od wykresu!
-- Dodano: 13 lut 2016, 12:56 --
Przybliżę obraz: -- Dodano: 13 lut 2016, 13:03 --
I ta rozpiska z MN1 - co było na M30? I jak to jest?
Trend długoterminowy jest wzrostowy, czy spadkowy?
Znowu jest takie "ALE", że niektórzy są cały czas mądrzejsi od rzeczywistości, i kurde,
znawcy polityki i finansjery, że tylko "pozazdrościć".
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Dlatego dyskutowanie o poziomach i kierunkach nie ma dla trejdera znaczeniafx-technik pisze:A wykorzystujemy do tego normalne zachowania mechaniki wykresu.
Impuls - korekta, impuls - korekta, impuls - korekta ... i tak do usranej śmierci!

1. zamknięte z palca, o spread od TP.
2. BE
3. Kontynuacja po zamkniętej poprzedniej - risk 0 - następnie TP.
4. Po tych trzech była dzienna nadwyżka, puściłem Shorta, nie dopilnowałem bo kolacja była - SL
Netto 25 na plusie = 10% depoztu - poświęcony czas na to, łącznie dwie godziny chyba - w międzyczasie cośtam się działo : )
Podziwiam techników, bo ja pod formacje nie umiem trejdować, dlatego analizowanie itp sobie odpuszczam, nie ma sensu. Proste formacje świecowe, impuls korekta, trejd jedna z trzech opcji: BE/SL/TP i dalej czekanie

Pozdro!
PS. ruch też ważny ; ) dzisiaj w drużynowym biegu na 10 km zająłem 15 miejsce na 98 drużyn

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
-
- Fanatyk
pedro pisze:fx-technik pisze:A wykorzystujemy do tego normalne zachowania mechaniki wykresu.
Podziwiam techników, bo ja pod formacje nie umiem trejdować, dlatego analizowanie itp sobie odpuszczam, nie ma sensu. Proste formacje świecowe, impuls korekta, trejd jedna z trzech opcji: BE/SL/TP i dalej czekanie

Ruch jest najważniejszy,

Tylko impuls-korekta!!,
Prezes JP Morgan kupił w czwartek 500 tyś akcji banku JP Morgan po średnim kursie 53,18$
W piątek kurs wzrósł na zamknięciu do 57,49 % (+8,33%).
W ciągu jednego dnia (gdyby sprzedał wczoraj) zarobił 2,21 mln $

The only way is up
Wybrałem dwa wykresy, które mogą mieć wpływ na rynki:
Gdyby byliby chętni po nowej cenieTsunamiPL pisze:Prezes JP Morgan kupił w czwartek 500 tyś akcji banku JP Morgan po średnim kursie 53,18$