Pytanie o uczciwego brokera, spread mniej ważny

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
maccyw
Gaduła
Gaduła

Pytanie o uczciwego brokera, spread mniej ważny

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Mam pytanie o sensownego brokera (najlepiej polskiego, ale może być też europejski).
Interesuje mnie głównie daytrading, czasami trading w cyklu 4 dni (zamknięcie pozycji po 4 dniach) + czasami (zależnie od sytuacji) scalping ale nie po 4 pipsy ale przykładowo po 20-30 pipsów.

Pod powyższe standardy poszukuję brokera przede wszystkim zależy mi na tym aby, w sytuacji gdy jestem traderem odnoszącym w miarę sensowne profity (mówimy tu o kilku-kilkunastu tysiącach złotych miesięcznie), broker wypłacił mi środki z konta. Sorry, ale naczytałem się na tym forum różnych rzeczy które wprawiły mnie wręcz w osłupienie.

Interesuje mnie również jak najmniej problemów technicznych ze strony brokera, a więc wykluczone aby przykładowo jak to czytałem w temacie związanym z BOSSA nagle zerwało mi dostęp do konta na okres 2 dni. Kolejna kwestia - jak najmniej odczuwalne rekwoty a najlepiej w ogóle brak rekwot. Miło byłoby aby podczas ogłaszania "newsów" nie zrywało połączenia z platformą i nie było odczuwalnych poślizgów z egzekucją zlecenia.

Lewar nie ma dla mnie znaczenia, natomiast chciałbym uzyskać w miarę przyjazny ŚREDNI spread nie przekraczający średnio 1,5 pipsa na parze EUR/USD, 2,5 pips na parach typu USD/CHF, USD/CAD, GBP/USD, na oil nie więcej niż średnio 6 pips. Tego typu przedziały.

Interesują mnie wyłącznie opinie innych użytkowników forum. Bardzo bym również prosił nie pisać postów typu "ja mogę odradzić brokera XYZ" ponieważ wprowadzają one zamieszanie a i tak mi osobiście nie pomogą. Doceniam zdanie każdego użytkownika ale najbardziej pomocne będą dla mnie opinie użytkowników którzy mają podobną strategię czyli realizują pozycje w 3-4 dni, ale głównie zajmują się daytradingiem.

Szukam sprawdzonego brokera pod kątem tego co wyżej napisałem.

Dtrad5558
Gaduła
Gaduła

Re: Pytanie o uczciwego brokera, spread mniej ważny

Nieprzeczytany post autor: Dtrad5558 »

FxPro.Polecam.
http://squaredfinancial.com/en/. Jeśli nie znasz ? Skalper
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

maccyw
Gaduła
Gaduła

FxPro - zastanawiam się nad nimi ale nie wiem czy to dobry wybór, z tego co mi wiadomo lubią mocno rozszerzyć spread i zapolować na stopy. Ewentualnie czy ktoś jeszcze mógłby mnie z tego błędu wyprowadzić (o ile jest to błędne myślenie) ? W teorii nie powinni mieć w tym żadnego interesu bo to ECN.

W sprawie drugiego brokera natknąłem się na coś takiego, co budzi u mnie pewien niepokój:
http://www.forexpeacearmy.com/community ... ted.25932/

Więcej informacji negatywnych jak równiez pozytywnych nie znalazłem, ale powyższe wygląda mocno wiarygodnie i rzuca niekorzystne światło na brokera z którego pochodzi Twój screen, co ostatecznie nie musi oznaczać że jest coś nie tak z tym brokerem. Jak długo u nich już jesteś (kilka miesięcy, kilka lat) ?

A co sądzicie o brokerach Global Prime oraz FXCM ? Czy ktoś ma jakieś osobiste doświadczenia ?

zimnylech
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zimnylech »

Tu jest o FxPro:

http://www.myfxbook.com/reviews/brokers/fxpro/29,1
1.....very bad order execution
2....crap broker, chasing stops (i have charts for those who don't beleive) ...poor community... DEMO definitely different from live
Tu jest o GlobalPrime:

https://www.mql5.com/en/market/product/ ... s&page=150
I don't recommend ICMarkets, last time I use there were awful slippages. Please change your broker.

Recommended brokers: Pepperstone, GlobalPrime and Axitrader. All with account that charge commission.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Z mojej strony lmax, admiral, traders trust i hft. u kazdego gram dosyc aktywnie.

maccyw
Gaduła
Gaduła

bartek1916 pisze:Z mojej strony lmax, admiral, traders trust i hft. u kazdego gram dosyc aktywnie.
Admiral markets i hft brokers oboje wyglądają obiecująco przy czym oferta hft brokers wywołała u mnie prawdziwy efekt wow :D I o dziwo nie słyszałem wcześniej o tym brokerze ale poszukałem i negatywnych opinii brak.
Nie chciałbym chwalić dnia przed zachodem słońca ale ...no bajka. Świetna oferta (a jak na 100% polskiego brokera to już w ogóle miazga). Moim skromnym zdaniem jeżeli utrzymają ofertę i PRZEDE WSZYSTKIM nie zachce im się stosowania świństewek tak dobrze znanych w przypadku wielu polskich brokerów to rzeczywiście mogą zacząć w PL prowadzić. Sorry za nadmierny entuzjazm ale naprawdę oferta mi się podoba i nie widzę żadnych negatywnych opinii a to już coś w tej branży, jest to dla mnie 3 x ważniejsze niż ich ładnie wyglądające spread'y.

A powiedz mi jeszcze tylko jakiego rodzaju trzymasz konto w Admiral, a jakie w hft brokers ? Oczywiście jeżeli można zapytać ? Wiem że w przypadku Admirala niektórzy skarżą się na opóźnienia w egzekucji zleceń w przypadku innych kont niż konto pod ECN.

PS. zimnylech - dzięki za info odnośnie FXPro, właśnie o sprawy z SL mi chodziło, czyli jednak jest to przykry fakt.

Dtrad5558
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dtrad5558 »

To tak na Wesoło z okazyj Świąt.?!
Panie , w jakiej strefie klimatycznej żyjesz , że o 3-ej nie spisz ?
Zarejestrowany jesteś od 3 lat i nie masz swojego brokera /?/
nie znasz hft nie grałeś o supersamochód/?/
przytaczasz negatywne opinie sprzed 3 lat/ czyjeś/ nie masz swojej ?
popieram hft nie ma negatywnej opinii. uczciwy broker, eeespred mniej wazny.tak trzy-mać. :569:

-- 21 gru 2015, 16:11 --

Sq... nie bo ciągle mi EA Columbus wyłączają
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

hyip
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hyip »

Dtrad5558 pisze:To tak na Wesoło z okazyj Świąt.?!

Co ta za EA Columbus?
Skąd go można pobrać?

alanFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: alanFX »

Z tym hura-wow odnośnie HFT Brokers i rzekomym brakiem negtywnych opinii to bym uważał, bo to nie do konca prawda.

Polecam poczytać w wątku hft tu na forum sprawę użytkownika Eleonora i jej przejsc z HFT latem tego roku - no chyba, że admin skasował jej posty bo były niekorzysne dla HFT i straszyli Eleononre pozwem o naruszenie dóbr osobistych i sprawą karną o zniesławienie jesli nie zostaną usuniete - to bardzo źle świadczy o brokerze.

Jeśli chodzi o mnie to miałem z nimi doscyc niesympatyczną przygodę, bardzo źle wykonywali moje zlecenia z duzymi poślizgami. Po 4 miesiącach wspolpracy podziekowalem im. Reklamacje mi odrzucili, choc kompletnie nie mieli racji. Sprawę zostawilem bo szkoda mi bylo kasy na prawnika. Osobiście nie polecam HFT.

maccyw
Gaduła
Gaduła

Dtrad5558 pisze:To tak na Wesoło z okazyj Świąt.?!
Panie , w jakiej strefie klimatycznej żyjesz , że o 3-ej nie spisz ?
Zarejestrowany jesteś od 3 lat i nie masz swojego brokera /?/
nie znasz hft nie grałeś o supersamochód/?/
przytaczasz negatywne opinie sprzed 3 lat/ czyjeś/ nie masz swojej ?
popieram hft nie ma negatywnej opinii. uczciwy broker, eeespred mniej wazny.tak trzy-mać. :569:

-- 21 gru 2015, 16:11 --

Szczerze to byłem przez jakiś czas wycofany z FX, z własnej woli po prostu nie marzyło mi się bycie pro a wcześniej traktowałem to jako hobby oczywiście na live. Ostatnio powróciłem do tematu bo natknąłem się na strategię która naprawdę daje zarobić i rezultaty są świetne (od razu mówię że nie jest to żaden robot tylko metoda uznaniowa na price action). Obiecuję ją poruszyć (dla zainteresowanych) jak już zacznę działać na live póki co wciąż jednak mam "rozruch" na demach różnego rodzaju. Z racji tego że wyniki coraz lepsze to i zaczynam szukać sensownego brokera live, po prostu chcę uniknąć opóźnień w egzekucji zleceń i innych większych lub mniejszych świństewek jak również utraty wszystkich środków bo np broker okaże się niewypłacalny (a co miało miejsce w przypadku kilku brokerów z okazji wydarzeń z dnia 15 stycznia 2015). Moja opinia jest tu mało ważna bo miałem prawie 2 letnią przerwę więc nie jestem na bieżąco a od tamtej pory miało miejsce wiele istotnych wydarzeń, m.in. 15 stycznia co zapewne zamieszało wśród brokerów.

I jestem po prostu w kropce bo najchętniej to założyłbym livea u Global Prime tylko trochę zniechęca mnie fakt wysokich prowizji które będą pobierały sobie banki przy wypłatach (koszt międzynarodowego przelewu), no i broker naprawdę ze świetną opinią ale z drugiej strony dochodzić później ewentualnych roszczeń w Australii gdyby jednak brokerowi znudziła się obecna polityka bycia "fair"...

Albo faktycznie Admiral lub ten HFT poczekam jeszcze na kilka innych opinii.

PS. przytaczanie opinii sprzed 3 lat...rozumiem że broker mógł na przestrzeni 3 lat zmienić swoją politykę traktowania tradera o 180 stopni na korzyść tradera chociaż wydaje mi się to trochę mało prawdopodobne...

ODPOWIEDZ