Pytanie o uczciwego brokera, spread mniej ważny

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Pytanie o uczciwego brokera, spread mniej ważny

Nieprzeczytany post autor: raposo »

pony1982 pisze:50 milisekund obsuwy na transakcji to minimum jakie mnie interesuje
Rozumiem, że chodzi o maksimum... :)
Niestety w praktyce bardzo ciężko osiągnąć realnie taki czas egzekucji - ja mimo, że mam pingi do polskich brokerów po ok. 20 ms to ostatecznie jeśli nie używa się VPSa trzeba liczyć się z tymi 50-100ms. Mam konta realne u wszystkich polskich brokerów poza WBK i szczerze powiedziawszy ciężko na oko zauważyć różnicę między nimi pod względem egzekucji (no może poza jednym, którego nie wymieniłeś).

Jeśli zależy Ci na polskim brokerze to spróbuj HFT Brokers - wypada taniej od rodzimej konkurencji, a przy tym ma dwa rodzaje kont - NDD oraz STP.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Ja nie spotkałem się z brokerem MT4 STP, który realizowałby zlecenia poniżej 200ms na rachunku rzeczywistym i chyba nie jest to możliwe na tej platformie jeżeli broker nie jest stroną transakcji.
Jeżeli broker bierze zlecenia na klatę, to czas egzekucji może wynieść tyle co wysłanie zlecenia oczekującego. Najmniej widziałem kilkanaście milisekund z VPSa.

pony1982
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pony1982 »

"Najmniej widziałem kilkanaście milisekund z VPSa."

Prośba o info gdzie tak można:)

HFT faktycznie jest nieźle obecny na rynku. Ciekawe czy faktycznie działa nie działałby przeciwko mnie jak zacząłbym zarabiać. Jak się do nich wchodzi na stronę to trochę przypomina się stare xtb:) w każdym razie wybadam sprawę bo ni e ukrywam, że bardziej ufam bankom, może dlatego że długo byłem związany z bankowością na dosyć wysokim levelu

wbk chyba nie zreflektuję, pko ma jakieś seminarium o modelach http://www.pkofx.pl/aktualnosci-analizy ... nku-forex/ konsultant od nich przed chwilą mi wysłał, działałem kiedyś na międzybanku, więc ciekawe co będą gadać, bo zakładam że sporo powiedzą o swoim modelu, no i mforex mnie ciekawi też.... pewnie skończy się na tym kto da mniejszą prowizję

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

pony1982 pisze: HFT faktycznie jest nieźle obecny na rynku. Ciekawe czy faktycznie działa nie działałby przeciwko mnie jak zacząłbym zarabiać. Jak się do nich wchodzi na stronę to trochę przypomina się stare xtb:) w każdym razie wybadam sprawę bo ni e ukrywam, że bardziej ufam bankom, może dlatego że długo byłem związany z bankowością na dosyć wysokim levelu

wbk chyba nie zreflektuję, pko ma jakieś seminarium o modelach http://www.pkofx.pl/aktualnosci-analizy ... nku-forex/ konsultant od nich przed chwilą mi wysłał, działałem kiedyś na międzybanku, więc ciekawe co będą gadać, bo zakładam że sporo powiedzą o swoim modelu, no i mforex mnie ciekawi też.... pewnie skończy się na tym kto da mniejszą prowizję
Paradoksalnie z punktu widzenia gwarancji środki są tak samo bezpieczne w "DM banku", jak i u typowego brokera FX, bo podlegają pod te same regulacje i gwarancje ;). Wyjątkiem jest bodajże Alior, gdzie Twój kapitał obejmuje BFG. Plusem banku jest to, że jak będą problemy to prawdopodobnie DM zostanie dokapitalizowany ale banki są zawsze bardziej konserwatywne i można spodziewać się mniejszych fajerwerków jeśli chodzi o promocje i rozwój oferty. Coś kosztem czegoś ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pony1982
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pony1982 »

No właśnie. Za domami maklerskimi stoi często duża instytucja bankowa, to wydaje mi się całkiem spora zaleta pko fx. wydaje mi się, że ogólnie dla solidnych banków (boś czy noble sobie gorzej radzą dlatego ich nie zaliczam do tego grona, zresztą boś to marketmaker więc w ogóle nie ma o czym gadać) forex jest tylko jedną z wielu gałęzi dochodu co nie powinno skutkować odchyłami od zakładanego modelu lub po prostu nieczystymi zagrywkami. Dlatego skończy się pewnie na którejś z dwóch ofert o których pisałem wcześniej.

Dtrad5558R
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dtrad5558R »

pony1982 pisze:No właśnie. Za domami maklerskimi stoi często duża instytucja bankowa, to wydaje mi się całkiem spora zaleta pko fx. wydaje mi się, że ogólnie dla solidnych banków (boś czy noble sobie gorzej radzą dlatego ich nie zaliczam do tego grona, zresztą boś to marketmaker więc w ogóle nie ma o czym gadać) forex jest tylko jedną z wielu gałęzi dochodu co nie powinno skutkować odchyłami od zakładanego modelu lub po prostu nieczystymi zagrywkami. Dlatego skończy się pewnie na którejś z dwóch ofert o których pisałem wcześniej.
Bzdura
DM sa inna osoba prawna od banku.

-- 12 lut 2016, 08:48 --

A jeszcze zauważ ,że to BANKOWI brokerzy zachowali sie zle po SNB . W swojej pysze - mamy wspaniałych prawników!.
Przerobiłem cały soft polski. Ciągle sa w tyle...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

pony1982 pisze:No właśnie. Za domami maklerskimi stoi często duża instytucja bankowa, to wydaje mi się całkiem spora zaleta pko fx. wydaje mi się, że ogólnie dla solidnych banków (boś czy noble sobie gorzej radzą dlatego ich nie zaliczam do tego grona, zresztą boś to marketmaker więc w ogóle nie ma o czym gadać) forex jest tylko jedną z wielu gałęzi dochodu co nie powinno skutkować odchyłami od zakładanego modelu lub po prostu nieczystymi zagrywkami. Dlatego skończy się pewnie na którejś z dwóch ofert o których pisałem wcześniej.
Zgadzam się z Dtrad5558R.

To, że dana instytucja jest bankiem wpływa pozytywnie jeśli chodzi o bezpieczeństwo środków i wypłacalność. Poza tym faktem widzę raczej wady... Oferty wolniej się rozwijają ze względu na korporacyjne struktury i dyrektorów poszczególnych działów. Nie ma tu większych szans na super spektakularne innowacje w rozwoju oferty i elastyczność. Z sytuacją po SNB widać też, że nawet jeśli DM chciałby wyjść z jakąś propozycją do klienta to nie za bardzo może, bo "Pan z banku" (do którego należy DM) powiedział, że nie i koniec. A akcjonariusze patrzą.

Jeśli natomiast chodzi o nieczyste zagrywki to nie ma to żadnego znaczenia czy to bank czy nie - na pewno nie to o tym decyduje :). I tutaj musisz uwierzyć mi na słowo, bo przerobiłem konta realne u wszystkich polskich brokerów poza WBK :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ