Pisałem wczoraj wieczorem, że S&P odrobi sporo przez noc, a resztę w ciągu dnia. Myślę, że to po prostu była okazja do zebrania L, dla tych którzy się nie załapali wcześniej. Myślałem, że DAX i W20 pójdą tą samą drogą, ale wygląda na to, że jednak rynek Europejski został z tyłu, bo jednak przecena na DAX była znacznie mocniejsza niż na S&P.zastapmnie pisze:Obserwuje ktoś z Was SP500? Ładnie dzisiaj zrobili miśki na szaro. W tym mnie oczywiście. Takie negacji wczorajszego ruchu się nie spodziewałem. Ciekawe, indeksy europejskie, a także Nikkei, nie poleciały tak wysoko, zatrzymując się w okolicy polowy wczorajszych spadków...
DayTrading: Piątek 04.12.2015
Re: DayTrading: Piątek 04.12.2015

Tak to wielkie uproszczenie. Nikt nie handluje ropą w złotych. Uwaga jest bardzo słuszna, ale ropa nie jest tu dobrym surowcowym przykładem. Cena ropy to wynik telefonów między panem putinem , obamą, innymipik pisze:Wiem, wiem. Nie chodziło mi o analizowanie walut, tylko o to, że siła dolara była wtedy zupełnie inna. Upraszczając sprawę, jeżeli wtedy za baryłkę było 30 USD, to można to porównać do obecnych 15 USD (ponieważ kurs USD był 2PLN, a teraz jest 4PLN). Zaznaczam, że to uproszczenie i trzeba to porównać z mocniejszymi walutami, niż PLN.m-r70 pisze: Wskazuje tylko surowce i WIG do analizy. Pary walutowe nie. Tego nie ogarniam
Najlepszy sposób, by przewidzieć trendy, to je tworzyć...
Czesc, u mnie nic sie obecnie nie przycina, połaczenie z serwerem jest non-stop, ale jeszcze 2 lata temu zdarzały się zawiechy na danych.m-r70 pisze:Czy ktoś z Was ma konto real na XM. Wydaje się, że trochę przycinają z trejderami przy wiadomościach w kulki. U mnie taśma dosłownie staje w miejscu na kilkanaście, dziesiąt sekund przy wiadomościach. U Was też tak jest?
Oczywiście u mnie jest sytuacja taka, że mam już u nich konto ponad 4 lata, wiec może traktują mnie jak VIP-a, ponadto robie duzo transakcji i trzymam długo pozycje, stad ładnie na mnie zarabiają zarówno na spredzie jak i swapie

Dane serwera : REAL01-DC05 - do bodajże połowy 2012 r. był tylko REAL01, teraz jest już widzę 8 - firma sie rozwija

To fakt, ropa w obecnym czasie jest narzędziem prowadzenia polityki. W sumie to zawsze była, ale teraz skala jest znacznie większa. Niby każdy odwraca się od ropy, ale jednak każdy jej potrzebuje, więc wzrost cen jest kwestią czasu. Moim zdaniem kwestią tygodni, a może nawet dni. Myślę, że Rosjanie dojadą ISIS i skończy się handel ropą z Turcją i USA. Jeżeli Rosjanie nie znajdą sposobu na podbicie cen ropy to jest po nich. Wiedzą to po obu stronach barykady. Także myślę, że zajmowanie mniejszych L na ropie już teraz nie jest jakimś wielkim ryzykiem. Na pewno ropa stanowi bardziej realną wartość niż indeksy. Więc może zamiast kopać się codziennie z parami walutowymi, czy indeksami lepiej jest zająć L na ropie i poczekać pół roku ;-)m-r70 pisze:
Tak to wielkie uproszczenie. Nikt nie handluje ropą w złotych. Uwaga jest bardzo słuszna, ale ropa nie jest tu dobrym surowcowym przykładem. Cena ropy to wynik telefonów między panem putinem , obamą, innymi
Obserwuje i się pytam co się stało siezastapmnie pisze:Obserwuje ktoś z Was SP500? Ładnie dzisiaj zrobili miśki na szaro. W tym mnie oczywiście. Takie negacji wczorajszego ruchu się nie spodziewałem. Ciekawe, indeksy europejskie, a także Nikkei, nie poleciały tak wysoko, zatrzymując się w okolicy polowy wczorajszych spadków...

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
- zastapmnie
- Pasjonat
Miesiąc temu po payrollsach też poszli do góry, udawali jeszcze w poniedziałek i dopiero od wtorku zaczęli spadać. Ale ta dzienna świeczka jest naprawdę mocna, więc nie wiem. Może nowy szczyt przed 16 grudnia, albo nawet mała jego poprawka w sam dzień ogłoszenia podwyżki stóp, a potem dopiero spadki. Żeby leszcze w shortach (takie jak ja) zwątpiły...xhDog pisze:
Obserwuje i się pytam co się stało sieCzuje, że w poniedziałek fikna koziołka, to jest jakiś wałek.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Giełdy wczoraj wycieły elki i rozpoczęły rajd św Mikołaja, który może się skończyć po decyzji FED 16 grudnia.
The only way is up
-
- Fanatyk
Nie gram na indeksach, ale spojrzałem na sp ze wzgledu na inne analizy,
ewentualne rozliczenie w klinie ED, typowe dla fal 5,
wcześniej była bardzo rozbudowana w czasie i cenie korekta płaska 335
moim zdaniem obserwacja ewentualnego wybijania z klina w dół potwierdzi analize
ewentualne rozliczenie w klinie ED, typowe dla fal 5,
wcześniej była bardzo rozbudowana w czasie i cenie korekta płaska 335
moim zdaniem obserwacja ewentualnego wybijania z klina w dół potwierdzi analize
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
co za głupoty piszesz?pik pisze:
To fakt, ropa w obecnym czasie jest narzędziem prowadzenia polityki. W sumie to zawsze była, ale teraz skala jest znacznie większa. Niby każdy odwraca się od ropy, ale jednak każdy jej potrzebuje, więc wzrost cen jest kwestią czasu. Moim zdaniem kwestią tygodni, a może nawet dni. Myślę, że Rosjanie dojadą ISIS i skończy się handel ropą z Turcją i USA. Jeżeli Rosjanie nie znajdą sposobu na podbicie cen ropy to jest po nich. Wiedzą to po obu stronach barykady. Także myślę, że zajmowanie mniejszych L na ropie już teraz nie jest jakimś wielkim ryzykiem. Na pewno ropa stanowi bardziej realną wartość niż indeksy. Więc może zamiast kopać się codziennie z parami walutowymi, czy indeksami lepiej jest zająć L na ropie i poczekać pół roku ;-)
zobacz na zapasy ropy ostatni odczyt (wzrost) a piątkowe spotkanie OPEC zwiększa wydobycie
to jest czytelny sygnał że chcą ceny ropy na niższym poziomie.
Oczywiście nie można zapominać o zniesieniu sankcji z początkiem roku na Iran który ma drugie co do wielkości złoża ropy, jak to wpłynie na rynek poczytaj zamiast wypisywać głupoty o braniu L
pozostała wypowiedź niżej krytyki i znajomości tematu, bez komentarza....
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"