DayTrading: Piątek 04.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 gru 2015, 00:00

Wzrost
10
33%
Bez zmian
6
20%
Spadek
14
47%

Liczba głosów: 30

pik
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 04.12.2015

Nieprzeczytany post autor: pik »

zastapmnie pisze:Obserwuje ktoś z Was SP500? Ładnie dzisiaj zrobili miśki na szaro. W tym mnie oczywiście. Takie negacji wczorajszego ruchu się nie spodziewałem. Ciekawe, indeksy europejskie, a także Nikkei, nie poleciały tak wysoko, zatrzymując się w okolicy polowy wczorajszych spadków...
Pisałem wczoraj wieczorem, że S&P odrobi sporo przez noc, a resztę w ciągu dnia. Myślę, że to po prostu była okazja do zebrania L, dla tych którzy się nie załapali wcześniej. Myślałem, że DAX i W20 pójdą tą samą drogą, ale wygląda na to, że jednak rynek Europejski został z tyłu, bo jednak przecena na DAX była znacznie mocniejsza niż na S&P.

Awatar użytkownika
m-r70
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m-r70 »

:564:
pik pisze:
m-r70 pisze: Wskazuje tylko surowce i WIG do analizy. Pary walutowe nie. Tego nie ogarniam
Wiem, wiem. Nie chodziło mi o analizowanie walut, tylko o to, że siła dolara była wtedy zupełnie inna. Upraszczając sprawę, jeżeli wtedy za baryłkę było 30 USD, to można to porównać do obecnych 15 USD (ponieważ kurs USD był 2PLN, a teraz jest 4PLN). Zaznaczam, że to uproszczenie i trzeba to porównać z mocniejszymi walutami, niż PLN.
Tak to wielkie uproszczenie. Nikt nie handluje ropą w złotych. Uwaga jest bardzo słuszna, ale ropa nie jest tu dobrym surowcowym przykładem. Cena ropy to wynik telefonów między panem putinem , obamą, innymi
Najlepszy sposób, by przewidzieć trendy, to je tworzyć...

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

m-r70 pisze:Czy ktoś z Was ma konto real na XM. Wydaje się, że trochę przycinają z trejderami przy wiadomościach w kulki. U mnie taśma dosłownie staje w miejscu na kilkanaście, dziesiąt sekund przy wiadomościach. U Was też tak jest?
Czesc, u mnie nic sie obecnie nie przycina, połaczenie z serwerem jest non-stop, ale jeszcze 2 lata temu zdarzały się zawiechy na danych.
Oczywiście u mnie jest sytuacja taka, że mam już u nich konto ponad 4 lata, wiec może traktują mnie jak VIP-a, ponadto robie duzo transakcji i trzymam długo pozycje, stad ładnie na mnie zarabiają zarówno na spredzie jak i swapie :lol:
Dane serwera : REAL01-DC05 - do bodajże połowy 2012 r. był tylko REAL01, teraz jest już widzę 8 - firma sie rozwija :)

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

m-r70 pisze:
Tak to wielkie uproszczenie. Nikt nie handluje ropą w złotych. Uwaga jest bardzo słuszna, ale ropa nie jest tu dobrym surowcowym przykładem. Cena ropy to wynik telefonów między panem putinem , obamą, innymi
To fakt, ropa w obecnym czasie jest narzędziem prowadzenia polityki. W sumie to zawsze była, ale teraz skala jest znacznie większa. Niby każdy odwraca się od ropy, ale jednak każdy jej potrzebuje, więc wzrost cen jest kwestią czasu. Moim zdaniem kwestią tygodni, a może nawet dni. Myślę, że Rosjanie dojadą ISIS i skończy się handel ropą z Turcją i USA. Jeżeli Rosjanie nie znajdą sposobu na podbicie cen ropy to jest po nich. Wiedzą to po obu stronach barykady. Także myślę, że zajmowanie mniejszych L na ropie już teraz nie jest jakimś wielkim ryzykiem. Na pewno ropa stanowi bardziej realną wartość niż indeksy. Więc może zamiast kopać się codziennie z parami walutowymi, czy indeksami lepiej jest zająć L na ropie i poczekać pół roku ;-)

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

zastapmnie pisze:Obserwuje ktoś z Was SP500? Ładnie dzisiaj zrobili miśki na szaro. W tym mnie oczywiście. Takie negacji wczorajszego ruchu się nie spodziewałem. Ciekawe, indeksy europejskie, a także Nikkei, nie poleciały tak wysoko, zatrzymując się w okolicy polowy wczorajszych spadków...
Obserwuje i się pytam co się stało sie :lol: Czuje, że w poniedziałek fikna koziołka, to jest jakiś wałek.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

xhDog pisze:

Obserwuje i się pytam co się stało sie :lol: Czuje, że w poniedziałek fikna koziołka, to jest jakiś wałek.
Miesiąc temu po payrollsach też poszli do góry, udawali jeszcze w poniedziałek i dopiero od wtorku zaczęli spadać. Ale ta dzienna świeczka jest naprawdę mocna, więc nie wiem. Może nowy szczyt przed 16 grudnia, albo nawet mała jego poprawka w sam dzień ogłoszenia podwyżki stóp, a potem dopiero spadki. Żeby leszcze w shortach (takie jak ja) zwątpiły...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Giełdy wczoraj wycieły elki i rozpoczęły rajd św Mikołaja, który może się skończyć po decyzji FED 16 grudnia.
The only way is up

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Nie gram na indeksach, ale spojrzałem na sp ze wzgledu na inne analizy,
ewentualne rozliczenie w klinie ED, typowe dla fal 5,
wcześniej była bardzo rozbudowana w czasie i cenie korekta płaska 335
moim zdaniem obserwacja ewentualnego wybijania z klina w dół potwierdzi analize
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

pik pisze:
To fakt, ropa w obecnym czasie jest narzędziem prowadzenia polityki. W sumie to zawsze była, ale teraz skala jest znacznie większa. Niby każdy odwraca się od ropy, ale jednak każdy jej potrzebuje, więc wzrost cen jest kwestią czasu. Moim zdaniem kwestią tygodni, a może nawet dni. Myślę, że Rosjanie dojadą ISIS i skończy się handel ropą z Turcją i USA. Jeżeli Rosjanie nie znajdą sposobu na podbicie cen ropy to jest po nich. Wiedzą to po obu stronach barykady. Także myślę, że zajmowanie mniejszych L na ropie już teraz nie jest jakimś wielkim ryzykiem. Na pewno ropa stanowi bardziej realną wartość niż indeksy. Więc może zamiast kopać się codziennie z parami walutowymi, czy indeksami lepiej jest zająć L na ropie i poczekać pół roku ;-)
co za głupoty piszesz?

zobacz na zapasy ropy ostatni odczyt (wzrost) a piątkowe spotkanie OPEC zwiększa wydobycie
to jest czytelny sygnał że chcą ceny ropy na niższym poziomie.
Oczywiście nie można zapominać o zniesieniu sankcji z początkiem roku na Iran który ma drugie co do wielkości złoża ropy, jak to wpłynie na rynek poczytaj zamiast wypisywać głupoty o braniu L
pozostała wypowiedź niżej krytyki i znajomości tematu, bez komentarza....

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Zablokowany