DayTrading: Piątek 04.12.2015
Re: DayTrading: Piątek 04.12.2015
Ja dzisiaj rano dałem się wpuścić w maliny z W20. Akurat trafili mi w stopy chwilę przed tym, jak zalogowałem się, żeby je zmienić. Myślę, że warto przyjrzeć się W20 w najbliższym czasie, bo prędzej, czy później spekulanci dojrzą nasz rynek i może być niezła jazda w górę.
DAX wziął się dzisiaj za odrabianie, ale po weekendzie może być różnie, bo wybory we Francji mogą mocno zmienić obraz całej UE. Same wybory są regionalne, ale jeżeli wygra w nich FN, to tylko kwestia czasu, kiedy Francja zmieni swoją politykę zagraniczną. Wtedy Niemcy zostaną sami ze swoją patologiczną polityką, więc i tam zmieni się nastawienie. Pytanie, jak to wszystko skończy się dla całej UE. W perspektywie daytradingu lepiej nic nie zostawiać na weekend, a w dłuższej stawiam na dalsze wzrosty indeksów, bo w końcu rajd na koniec roku musi być (oczywiście trzeba zachować umiar, bo jak ktoś się spodziewa podejścia DAX pod 12k do końca roku to raczej jest przesadnym optymistą).
S&P zanegował wczorajszy spadek, więc stany powinny sobie spokojnie rosnąć, a DAX pójdzie za nimi.
DAX wziął się dzisiaj za odrabianie, ale po weekendzie może być różnie, bo wybory we Francji mogą mocno zmienić obraz całej UE. Same wybory są regionalne, ale jeżeli wygra w nich FN, to tylko kwestia czasu, kiedy Francja zmieni swoją politykę zagraniczną. Wtedy Niemcy zostaną sami ze swoją patologiczną polityką, więc i tam zmieni się nastawienie. Pytanie, jak to wszystko skończy się dla całej UE. W perspektywie daytradingu lepiej nic nie zostawiać na weekend, a w dłuższej stawiam na dalsze wzrosty indeksów, bo w końcu rajd na koniec roku musi być (oczywiście trzeba zachować umiar, bo jak ktoś się spodziewa podejścia DAX pod 12k do końca roku to raczej jest przesadnym optymistą).
S&P zanegował wczorajszy spadek, więc stany powinny sobie spokojnie rosnąć, a DAX pójdzie za nimi.
WIG20 na 1808 to był dolek !!!
skąd wiem? DSWS idealnie pokazuje na miesięcznym, że tez dopiero teraz to zauważyłem
bym tam w ciemno longi walił ale pół dnia nie było mnie przy kompie...
nic to

Dadas to geniusz. A wyście go tu wyśmiali na forum. A on stworzył coś co działa i to JAK! działa.
Tylko trzeba skumać ideę!
Pomimo, że jest szorstki i wali z mostu komuś prosto w twarz - to jednak geniusz.
-- Dodano: 04 gru 2015, 19:34 --
intryguje mnie tylko czy jest w stanie iść edek w górę i indeksy w górę czy to się jednak kłóci?
a może edek ma jednak spadać dalej (jak Żaba pisze), a indeksy pompa?

skąd wiem? DSWS idealnie pokazuje na miesięcznym, że tez dopiero teraz to zauważyłem

nic to

Dadas to geniusz. A wyście go tu wyśmiali na forum. A on stworzył coś co działa i to JAK! działa.
Pomimo, że jest szorstki i wali z mostu komuś prosto w twarz - to jednak geniusz.
-- Dodano: 04 gru 2015, 19:34 --
intryguje mnie tylko czy jest w stanie iść edek w górę i indeksy w górę czy to się jednak kłóci?
a może edek ma jednak spadać dalej (jak Żaba pisze), a indeksy pompa?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Czy ktoś z Was ma konto real na XM. Wydaje się, że trochę przycinają z trejderami przy wiadomościach w kulki. U mnie taśma dosłownie staje w miejscu na kilkanaście, dziesiąt sekund przy wiadomościach. U Was też tak jest?
Najlepszy sposób, by przewidzieć trendy, to je tworzyć...
jeśli edek ma rosnąć w co wierzę
to moja projekcja wygląda właśnie tak.
prosta - fibo zawiesiłem na jednej świecy weekly aktualnej (chyba się już dziś jej długość nie zmieni?
)
zasięgi podane, opory widać - wsparcia widać.
fibo malowane na świecach/impulsach nie traktować jak tradycyjne fibo tylko linie pokazywane dalej (f161, 261, 423) jako zasięgi, opory i wsparcia. Tyle.

prosta - fibo zawiesiłem na jednej świecy weekly aktualnej (chyba się już dziś jej długość nie zmieni?

zasięgi podane, opory widać - wsparcia widać.
fibo malowane na świecach/impulsach nie traktować jak tradycyjne fibo tylko linie pokazywane dalej (f161, 261, 423) jako zasięgi, opory i wsparcia. Tyle.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
m-r70 pisze:Czy ktoś z Was ma konto real na XM. Wydaje się, że trochę przycinają z trejderami przy wiadomościach w kulki. U mnie taśma dosłownie staje w miejscu na kilkanaście, dziesiąt sekund przy wiadomościach. U Was też tak jest?
Ooops, widzę, że XM na tym forum wisi na bannerach.

Najlepszy sposób, by przewidzieć trendy, to je tworzyć...
Nie zdziw się jak w przyszłym tygodniu 1808 pęknie bo widzę że wyprzedaż jest gigantyczna.highend pisze:WIG20 na 1808 to był dolek !!!![]()
![]()
![]()
nic to
Dadas to taki geniusz, który sam nie potrafi zarabiać swoją super strategią, a jak ktoś był bardziej dociekliwy i pytał o szczegóły, to gość focha zapinał - to jest absurd.
Weź highend odpocznij, bo od momentu jak popłynałeś to niektóre twoje wypowiedzi są tak dziwne, że czytam to z zażenowaniem. DSWS super pokazał dołek, a twoja fibo metoda nie dała rady ?
Skoro DSWS to taka super - genialna metoda, dlaczego nie zarabiasz pieniędzy przy jej użycicu ?
Każda metoda czasami idealnie wyznaczy zasięg, ale żadna metoda nie jest idealna, ani nie jest genialna.
Jak ktoś cokolwiek tu potrafi, to doskonale wie że metoda tradingowa to zaledwie 30% sukcesu, reszta jest tylko w głowie i doświadczeniu...
- magura2004
- Pasjonat
Ile zajmujesz się tradingiem? To jest Twoje żródło utrzymania czy z doskoku?Mpapiez pisze:Nie zdziw się jak w przyszłym tygodniu 1808 pęknie bo widzę że wyprzedaż jest gigantyczna.highend pisze:WIG20 na 1808 to był dolek !!!![]()
![]()
![]()
nic to
Dadas to taki geniusz, który sam nie potrafi zarabiać swoją super strategią, a jak ktoś był bardziej dociekliwy i pytał o szczegóły, to gość focha zapinał - to jest absurd.
Weź highend odpocznij, bo od momentu jak popłynałeś to niektóre twoje wypowiedzi są tak dziwne, że czytam to z zażenowaniem. DSWS super pokazał dołek, a twoja fibo metoda nie dała rady ?
Skoro DSWS to taka super - genialna metoda, dlaczego nie zarabiasz pieniędzy przy jej użycicu ?
Każda metoda czasami idealnie wyznaczy zasięg, ale żadna metoda nie jest idealna, ani nie jest genialna.
Jak ktoś cokolwiek tu potrafi, to doskonale wie że metoda tradingowa to zaledwie 30% sukcesu, reszta jest tylko w głowie i doświadczeniu...
Highend co ty bierzesz, dopalacze ??? to odstaw !
może i focha zapinał, ale weź pod uwagę, że on ma coś koło 55 lat (nie pamiętam dokładnie), problemy ze wzrokiem (używa lupy do wykresów i nie ma się z czego śmiać!) i chciał dobrze, ale nie jest łatwy w odbiorze.Mpapiez pisze: Nie zdziw się jak w przyszłym tygodniu 1808 pęknie bo widzę że wyprzedaż jest gigantyczna.
Ile razy mnie opierd**ił !!
Poza tym widziałem jego krzywą kapitału - uwierz, zarabia i to dużo

co do WIG20 - oczywiście, że możliwe, że 1808 pęknie ale... wątpię

co do popłynięcia to nie ma związku z fibo ani z dsws tylko z bezmyślnym przelewarowaniem konta gdzie pozycje były otwarte "z dupy" z telefonu.
-- Dodano: 04 gru 2015, 20:10 --
nie, a czemu? co znowu napisałem nie tak?MERLIN pisze:Highend co ty bierzesz, dopalacze ??? to odstaw !

czujesz się dotknięty, urażony, zażenowany? bo ktoś ma inne zdanie niż Ty?
-- Dodano: 04 gru 2015, 20:12 --
mnie pytasz czy mpapieża?magura2004 pisze: Ile zajmujesz się tradingiem? To jest Twoje żródło utrzymania czy z doskoku?

ja mam inne źródło utrzymania.
-- Dodano: 04 gru 2015, 20:14 --
nie mierzyłem WIG20 fibo.Mpapiez pisze:DSWS super pokazał dołek, a twoja fibo metoda nie dała rady ?
ale DSWS działa tak samo jak metoda FIBO. jakby ktoś nie zauwazył jeszcze

- magura2004
- Pasjonat
Mpapiezahighend pisze:może i focha zapinał, ale weź pod uwagę, że on ma coś koło 55 lat (nie pamiętam dokładnie), problemy ze wzrokiem (używa lupy do wykresów i nie ma się z czego śmiać!) i chciał dobrze, ale nie jest łatwy w odbiorze.Mpapiez pisze: Nie zdziw się jak w przyszłym tygodniu 1808 pęknie bo widzę że wyprzedaż jest gigantyczna.
Ile razy mnie opierd**ił !!
Poza tym widziałem jego krzywą kapitału - uwierz, zarabia i to dużo
co do WIG20 - oczywiście, że możliwe, że 1808 pęknie ale... wątpięno zobaczymy
![]()
co do popłynięcia to nie ma związku z fibo ani z dsws tylko z bezmyślnym przelewarowaniem konta gdzie pozycje były otwarte "z dupy" z telefonu.
-- Dodano: 04 gru 2015, 20:10 --
nie, a czemu? co znowu napisałem nie tak?MERLIN pisze:Highend co ty bierzesz, dopalacze ??? to odstaw !
czujesz się dotknięty, urażony, zażenowany? bo ktoś ma inne zdanie niż Ty?
-- Dodano: 04 gru 2015, 20:12 --
mnie pytasz czy mpapieża?magura2004 pisze: Ile zajmujesz się tradingiem? To jest Twoje żródło utrzymania czy z doskoku?
ja mam inne źródło utrzymania.
-- Dodano: 04 gru 2015, 20:14 --
nie mierzyłem WIG20 fibo.Mpapiez pisze:DSWS super pokazał dołek, a twoja fibo metoda nie dała rady ?
ale DSWS działa tak samo jak metoda FIBO. jakby ktoś nie zauwazył jeszcze