DayTrading: Piątek 04.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 gru 2015, 00:00

Wzrost
10
33%
Bez zmian
6
20%
Spadek
14
47%

Liczba głosów: 30

pik
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 04.12.2015

Nieprzeczytany post autor: pik »

Ja dzisiaj rano dałem się wpuścić w maliny z W20. Akurat trafili mi w stopy chwilę przed tym, jak zalogowałem się, żeby je zmienić. Myślę, że warto przyjrzeć się W20 w najbliższym czasie, bo prędzej, czy później spekulanci dojrzą nasz rynek i może być niezła jazda w górę.

DAX wziął się dzisiaj za odrabianie, ale po weekendzie może być różnie, bo wybory we Francji mogą mocno zmienić obraz całej UE. Same wybory są regionalne, ale jeżeli wygra w nich FN, to tylko kwestia czasu, kiedy Francja zmieni swoją politykę zagraniczną. Wtedy Niemcy zostaną sami ze swoją patologiczną polityką, więc i tam zmieni się nastawienie. Pytanie, jak to wszystko skończy się dla całej UE. W perspektywie daytradingu lepiej nic nie zostawiać na weekend, a w dłuższej stawiam na dalsze wzrosty indeksów, bo w końcu rajd na koniec roku musi być (oczywiście trzeba zachować umiar, bo jak ktoś się spodziewa podejścia DAX pod 12k do końca roku to raczej jest przesadnym optymistą).

S&P zanegował wczorajszy spadek, więc stany powinny sobie spokojnie rosnąć, a DAX pójdzie za nimi.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

WIG20 na 1808 to był dolek !!! :shock: :shock: :shock:
skąd wiem? DSWS idealnie pokazuje na miesięcznym, że tez dopiero teraz to zauważyłem ;)
bym tam w ciemno longi walił ale pół dnia nie było mnie przy kompie...
nic to ;)
:D

Dadas to geniusz. A wyście go tu wyśmiali na forum. A on stworzył coś co działa i to JAK! działa.
Tylko trzeba skumać ideę!
Pomimo, że jest szorstki i wali z mostu komuś prosto w twarz - to jednak geniusz.

-- Dodano: 04 gru 2015, 19:34 --

intryguje mnie tylko czy jest w stanie iść edek w górę i indeksy w górę czy to się jednak kłóci?
a może edek ma jednak spadać dalej (jak Żaba pisze), a indeksy pompa? ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
m-r70
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m-r70 »

Czy ktoś z Was ma konto real na XM. Wydaje się, że trochę przycinają z trejderami przy wiadomościach w kulki. U mnie taśma dosłownie staje w miejscu na kilkanaście, dziesiąt sekund przy wiadomościach. U Was też tak jest?
Najlepszy sposób, by przewidzieć trendy, to je tworzyć...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

jeśli edek ma rosnąć w co wierzę ;) to moja projekcja wygląda właśnie tak.
prosta - fibo zawiesiłem na jednej świecy weekly aktualnej (chyba się już dziś jej długość nie zmieni? ;))

zasięgi podane, opory widać - wsparcia widać.

fibo malowane na świecach/impulsach nie traktować jak tradycyjne fibo tylko linie pokazywane dalej (f161, 261, 423) jako zasięgi, opory i wsparcia. Tyle.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
m-r70
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m-r70 »

m-r70 pisze:Czy ktoś z Was ma konto real na XM. Wydaje się, że trochę przycinają z trejderami przy wiadomościach w kulki. U mnie taśma dosłownie staje w miejscu na kilkanaście, dziesiąt sekund przy wiadomościach. U Was też tak jest?

Ooops, widzę, że XM na tym forum wisi na bannerach. :|
Najlepszy sposób, by przewidzieć trendy, to je tworzyć...

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

highend pisze:WIG20 na 1808 to był dolek !!! :shock: :shock: :shock:
skąd wiem? DSWS idealnie pokazuje na miesięcznym, że tez dopiero teraz to zauważyłem ;)
nic to ;)

Dadas to geniusz. A wyście go tu wyśmiali na forum. A on stworzył coś co działa i to JAK! działa.
Pomimo, że jest szorstki i wali z mostu komuś prosto w twarz - to jednak geniusz.

Nie zdziw się jak w przyszłym tygodniu 1808 pęknie bo widzę że wyprzedaż jest gigantyczna.
Dadas to taki geniusz, który sam nie potrafi zarabiać swoją super strategią, a jak ktoś był bardziej dociekliwy i pytał o szczegóły, to gość focha zapinał - to jest absurd.

Weź highend odpocznij, bo od momentu jak popłynałeś to niektóre twoje wypowiedzi są tak dziwne, że czytam to z zażenowaniem. DSWS super pokazał dołek, a twoja fibo metoda nie dała rady ?
Skoro DSWS to taka super - genialna metoda, dlaczego nie zarabiasz pieniędzy przy jej użycicu ?

Każda metoda czasami idealnie wyznaczy zasięg, ale żadna metoda nie jest idealna, ani nie jest genialna.
Jak ktoś cokolwiek tu potrafi, to doskonale wie że metoda tradingowa to zaledwie 30% sukcesu, reszta jest tylko w głowie i doświadczeniu...

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

Mpapiez pisze:
highend pisze:WIG20 na 1808 to był dolek !!! :shock: :shock: :shock:
nic to ;)

Nie zdziw się jak w przyszłym tygodniu 1808 pęknie bo widzę że wyprzedaż jest gigantyczna.
Dadas to taki geniusz, który sam nie potrafi zarabiać swoją super strategią, a jak ktoś był bardziej dociekliwy i pytał o szczegóły, to gość focha zapinał - to jest absurd.

Weź highend odpocznij, bo od momentu jak popłynałeś to niektóre twoje wypowiedzi są tak dziwne, że czytam to z zażenowaniem. DSWS super pokazał dołek, a twoja fibo metoda nie dała rady ?
Skoro DSWS to taka super - genialna metoda, dlaczego nie zarabiasz pieniędzy przy jej użycicu ?

Każda metoda czasami idealnie wyznaczy zasięg, ale żadna metoda nie jest idealna, ani nie jest genialna.
Jak ktoś cokolwiek tu potrafi, to doskonale wie że metoda tradingowa to zaledwie 30% sukcesu, reszta jest tylko w głowie i doświadczeniu...
Ile zajmujesz się tradingiem? To jest Twoje żródło utrzymania czy z doskoku?

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Highend co ty bierzesz, dopalacze ??? to odstaw !

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Mpapiez pisze: Nie zdziw się jak w przyszłym tygodniu 1808 pęknie bo widzę że wyprzedaż jest gigantyczna.
może i focha zapinał, ale weź pod uwagę, że on ma coś koło 55 lat (nie pamiętam dokładnie), problemy ze wzrokiem (używa lupy do wykresów i nie ma się z czego śmiać!) i chciał dobrze, ale nie jest łatwy w odbiorze.
Ile razy mnie opierd**ił !!
Poza tym widziałem jego krzywą kapitału - uwierz, zarabia i to dużo :)

co do WIG20 - oczywiście, że możliwe, że 1808 pęknie ale... wątpię :) no zobaczymy :) :D

co do popłynięcia to nie ma związku z fibo ani z dsws tylko z bezmyślnym przelewarowaniem konta gdzie pozycje były otwarte "z dupy" z telefonu.

-- Dodano: 04 gru 2015, 20:10 --
MERLIN pisze:Highend co ty bierzesz, dopalacze ??? to odstaw !
nie, a czemu? co znowu napisałem nie tak? :)
czujesz się dotknięty, urażony, zażenowany? bo ktoś ma inne zdanie niż Ty?

-- Dodano: 04 gru 2015, 20:12 --
magura2004 pisze: Ile zajmujesz się tradingiem? To jest Twoje żródło utrzymania czy z doskoku?
mnie pytasz czy mpapieża? :)
ja mam inne źródło utrzymania.

-- Dodano: 04 gru 2015, 20:14 --
Mpapiez pisze:DSWS super pokazał dołek, a twoja fibo metoda nie dała rady ?
nie mierzyłem WIG20 fibo.
ale DSWS działa tak samo jak metoda FIBO. jakby ktoś nie zauwazył jeszcze ;)

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

highend pisze:
Mpapiez pisze: Nie zdziw się jak w przyszłym tygodniu 1808 pęknie bo widzę że wyprzedaż jest gigantyczna.
może i focha zapinał, ale weź pod uwagę, że on ma coś koło 55 lat (nie pamiętam dokładnie), problemy ze wzrokiem (używa lupy do wykresów i nie ma się z czego śmiać!) i chciał dobrze, ale nie jest łatwy w odbiorze.
Ile razy mnie opierd**ił !!
Poza tym widziałem jego krzywą kapitału - uwierz, zarabia i to dużo :)

co do WIG20 - oczywiście, że możliwe, że 1808 pęknie ale... wątpię :) no zobaczymy :) :D

co do popłynięcia to nie ma związku z fibo ani z dsws tylko z bezmyślnym przelewarowaniem konta gdzie pozycje były otwarte "z dupy" z telefonu.

-- Dodano: 04 gru 2015, 20:10 --
MERLIN pisze:Highend co ty bierzesz, dopalacze ??? to odstaw !
nie, a czemu? co znowu napisałem nie tak? :)
czujesz się dotknięty, urażony, zażenowany? bo ktoś ma inne zdanie niż Ty?

-- Dodano: 04 gru 2015, 20:12 --
magura2004 pisze: Ile zajmujesz się tradingiem? To jest Twoje żródło utrzymania czy z doskoku?
mnie pytasz czy mpapieża? :)
ja mam inne źródło utrzymania.

-- Dodano: 04 gru 2015, 20:14 --
Mpapiez pisze:DSWS super pokazał dołek, a twoja fibo metoda nie dała rady ?
nie mierzyłem WIG20 fibo.
ale DSWS działa tak samo jak metoda FIBO. jakby ktoś nie zauwazył jeszcze ;)
Mpapieza

Zablokowany